Sportplein 2 C
3381LL
GIESSENBURG
tel. 0184-651719

Wedstrijddag 18 van de 20. De uitwedstrijd tegen Peursum, de Nr. 7 van de competitie waar we thuis met een overtuigende manier van wisten te winnen. Vandaag was het aan ons om dit wederom te doen, maar dan in Giessenburg. Met nog een paar wedstrijden te gaan, kunnen we ook nog wat plaatsen stijgen.

Vooraf was bekend dat de Arno Wallaard Memorial in en rond Meerkerk zou worden gehouden. Resultaat was dat er een file was op de snelweg en ook in Giessenburg zouden ze langs komen. Gelukkig konden wij nog redelijk makkelijk afreizen met een ruime selectie.

Met een lekker zonnetje en goed veld konden we beginnen aan onze missie. Hoe anders was het een paar weken geleden. Het ziet er dus uit dat het “eindelijk” een beetje lenteachtig gaat worden en daar zijn de meesten ondertussen wel aan toe.

We begonnen weer voortvarend en Peursum wist niet wat ze overkwam. De tactische bespreking die ze hadden, werden niet uitgevoerd en zo kregen we meteen 2 grote kansen. Eerst een actie van Lilian die niet gemaakt werd en later nog een grote kans. Daar hadden we in een kwartier al 0-2 voor moeten staan. Doordat we de kansen niet wisten te maken, kreeg ook Peursum steeds meer vertrouwen. Gelukkig was het na 21 minuten uiteindelijk raak en dachten we los te zijn. Maxime met de pass en Mieke die zeer knap de bal overtuigend wist binnen te schieten. Het was nu aan ons om de voorsprong uit te bouwen. Aangezien dit niet gebeurde kwam Peursum steeds meer in de wedstrijd en de deksel kregen we vlak voor rust toen de 1-1 viel. Gabri was ondertussen noodgedwongen gewisseld met een blessure en daardoor leek ook de oriëntatie op het veld even zoek.

We gingen dus met 1-1 de rust in, maar nog genoeg mogelijkheden en kansen om een goed resultaat te behalen. Peursum zorgde wel dat de opdracht lastiger werd door vlak na de rust hun 2e te maken. Ondanks dat we ons best bleven doen en Peursum ook kansen kregen op meer, bleef het dus 2-1. Toch een teleurstelling gezien het voetbal. Gelijkspel zou zeker verdiend zijn en met een iets zuiver vizier en een 2 of 3-0 voorsprong was het mogelijk een ander resultaat geworden.

Voor ons is het nu “voorjaarsstop”. De volgende wedstrijd is pas 13 mei. Dan zal BZC de tegenstander zijn. Tot die tijd is het afwachten wat de concurrentie gaat doen. Wel is ondertussen duidelijk dat VVAC, zoals verwacht, kampioen is geworden. Ze hebben alles gewonnen en mogen volgend seizoen het in de 2e klas proberen. Namens ons ook van harte met de titel.