Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Na het introduceren van het fase-voetbal door de KNVB met eerst bekeren en na de herfstvakantie starten van de najaarscompetitie, waren er voor enkele zaterdagen geen wedstrijden door de KNVB vastgesteld voor JO19 (en ook andere teams). Gelukkig hebben we 2 weken terug tegen Meerkerk kunnen oefenen en had wedstrijdsecretaris René, tevens leider van JO19, ook nu voor een tegenstander gezorgd. GJS uit Dalem was naar het Plein afgereisd om lekker vriendschappelijk te spelen. Zowel Meerkerk als GJS waren in hun poule voor de KNVB beker in de 2de klasse ingedeeld en waren als eerste geëindigd. GJS had zelfs al hun wedstrijden gewonnen, soms zelfs met ruime cijfers. Beide teams zijn in de najaarscompetitie gepromoveerd naar de 1ste klasse en in december toevalligerwijs tegenstander van HSSC’61 JO19.
De spelersgroep van HSSC bestaat uit 16 spelers waarvan alleen Sven nog kampt met een knieblessure en helaas nog steeds geen uitsluitsel van de specialisten heeft ontvangen voor een behandelplan. Sven traint momenteel wel met zijn maatjes mee maar laat het partijspel voor wat het is, verstandig. Sven was vandaag weer materiaalman.
De trainer had in de bespreking aangegeven dat de wedstrijd in het teken zou staan van lekker voetballen en van de voorbereiding op de competitie die volgende week start bij het sterke Nieuw Lekkerland. Iedereen zou minstens 45 minuten spelen waardoor er veel gewisseld werd. Ook wilde de trainer de 2de helft wat veranderingen in de speelstijl uitproberen, net als in de vorige partij. Vandaag begonnen Gino, Jesper, Randy en Bart op de bank.
Om 12.00 uur werd door, de voor JO19 debuterende, scheidsrechter Arjan Kooijman voor de aftrap gefloten. De leidsman kon terugzien op een lekker gefloten pot. Al na 4 minuten spelen probeerde Dylan het van afstand maar zonder succes. Even later had Mitchell een actie die door Milan via de keeper op de paal eindigde, jammer. Ook Jelle kon van afstand de score niet openen. Na 11 minuten kon de eerste treffer op het scorebord maar deze was helaas wel van GJS. Bij een voorzet van GJS tastte Robin mis, 0-1. Helaas moest na een kwartier Mitchell, na een knietje in het bovenbeen, worden vervangen en kwam zijn maatje Bart binnen de lijnen. Aanvoerder Job, die veelvuldig en goed inschoof, zorgde voor de gelijkmaker, 1-1. Ongeveer halverwege de eerste helft probeerde Robin een Dalemse aanvaller de bal te ontfutselen in plaats van over de zijlijn te trappen. Het genomen risico werd afgestraft, 1-2. Later zette Bart goed door maar dit resulteerde in net geen doelpunt. Goed doorgaan van Joris luidde de volgende kans voor de thuisploeg in. Dylan werkte met rechts af maar zijn inzet werd door de GJS-keeper gered. De terugkomende bal leek de Yme te worden verzilverd maar hij knalde van dichtbij hard over. Na bijna een half uur spelen leek Yme op weg naar de gelijkmaker, nadat hij de bal ontvangen had van Joris. Yme werd vanachter neergehaald en de referee wees naar de stip maar de GJS begeleiding protesteerde dat het buiten het strafschopgebied was. De scheidsrechter besloot op de protesten in te gaan en legde de bal net buiten de 16 meter. Yme was doorgebroken en de GJS-verdediger ontving de gele kaart. Normaal gesproken 10 minuten naar de kant maar ook nu protesten en de speler bleef gewoon staan ….. De toegekende vrije trap werd door Bart aan de verkeerde kant van de paal naast geschoten. Na een verkeerde uittrap van de thuisploeg werd een kopduel verloren en werd de 1-3 in de uiterste hoek binnen geschoten. Na een vrije trap van Milan kon de eerder ingevallen Randy (voor Yme) deze net niet goed inschieten. Na een uitval van GJS bleef gelukkig de volgende tegentreffer uit. Het inschuiven van Job was de inleiding voor de 2-3 die Milan in minuut 43 op het bord bracht. Op slag van rust had Randy een goede actie maar een doelpunt bleef uit.

Na rust kwamen Jesper, Gino en Yme in de ploeg en losten zij Ruben, Joris en Dylan af. Er werd overgeschakeld op een ander systeem om e.e.a. uit te proberen. Na 52 minuten kwam keeper Jarno na een uitval uit zijn doel maar GJS schoot de 2-4 tegen de touwen. Na een goede actie van Yme strandde hij dit keer op de keeper. Na een corner was het hectisch voor het doel van GJS maar Yme zag zijn inzet over gaan. Het zat Yme vandaag niet mee. Bij het uitverdedigen van GJS ging het mis nadat Yme er prima en kort op zat. Een mistrap volgde en een makkelijk gegeven strafschop die door Bart tot de 3-4 werd gepromoveerd. Na ongeveer een uur spelen was dom balverlies na een ingooi van HSSC zelf de inleiding voor de 3-5. Een speler van GJS ging er vandoor, leverde een goede voorzet en de bal kon uit het net gehaald worden. Na 70 minuten kwamen Dylan en Ruben in de ploeg voor Jens en Jelle. Randy rondde in de 73ste minuut goed af en bracht de 4-5 op het scorebord. Toch moest Job even later alle zeilen bijzetten om een doelpunt van de bezoekers te voorkomen, knap ! Na de 4-5 werd voorstopper Robin gewisseld en kwam aanvaller Joris terug in de ploeg. Alle risico’s werden genomen om te proberen de achterstand om te buigen. Yme ging er weer vandoor maar ook nu redde de GJS-goalie. Na een corner van Milan schoot Dylan de afvallende bal over. Een counter van GJS zorgde voor de 4-6 en even later nog één die buitenkant paal eindigde. Een opzet tussen Milan en Bart werd te zacht afgerond en door de keeper onschadelijk gemaakt. In de 88ste minuut leed HSSC balverlies, was de uitkomende keeper Jarno te laat en kon de 4-7 eindstand worden genoteerd. In de slotminuut legde Randy de bal keurig terug op Milan maar zijn schot werd gekraakt en leverde niet meer dan een hoekschop op.

Een nuttige en leerzame oefenpartij die werd verloren maar waar van geleerd kan/moet worden. De nederlaag was in mijn ogen onnodig. Ook weten we nu dat het in december in de competitie zeker geen makkie zal worden als beide ploegen elkaar weer treffen. Duidelijk moet zijn dat we beter kunnen, moeten en de kansen moeten afmaken. Ook mag de wil om te winnen door een ieder wat duidelijker getoond worden of zoals ik wel eens zeg ‘met het mes tussen de tanden spelen’. Iedereen zal altijd de volle 100% moeten geven !

Zaterdag 5 november zal om 12.15 uur in en tegen het uitermate sterke Nieuw Lekkerland gespeeld worden.