HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Na een week met veel regen begon deze zaterdag met een waterig zonnetje.
Altijd fijn wakker worden als het zonnetje schijnt hetgeen zeker voor de zaterdag geldt als er weer gevoetbald gaat worden. Maar helaas werd er voor de middag weer regen verwacht en dat gebeurde ook.

Deze middag stond de wedstrijd tegen Leerdam Sport op de agenda. Onze voetbalvrienden uit Leerdam hebben op sportief gebied een moeilijke tijd achter de rug maar hebben de opgaande lijn weer te pakken. Vorige week gelijk tegen Lekvogels en dat  is toch echt geen slechte prestatie. Wij mogen hun dus niet onderschatten.

Zij hadden deze wedstrijd zelfs moeten winnen als wij hun trainer mogen geloven.  Maar dat geldt ook voor ons vorige week tegen Everstein waar wij in de laatste minuten weer punten lieten liggen. Hopelijk blijven de volledige 3 punten vanmiddag bij ons op “Het Plein” want wij hebben deze punten hard nodig willen wij niet in de gevarenzone komen. Maar als wij optimistisch zijn kunnen wij ook stellen dat  wij pas 1 wedstrijd (onnodig) tegen VVAC hebben verloren. Zo zag het er voor de wedstrijd tegen Leerdam Sport nog uit. Maar daarna ?
Leerdam Sport begon deze middag gelijk al met een probleem: en dit is en was  geen sportief probleem; hoe komt men op Het Plein?  Momenteel is er immers door wegwerkzaamheden een  verkeerssituatie ontstaan waardoor Leerdam ineens erg ver weg is geworden (hetgeen overigens  heel vervelend is  voor de ondernemers in Schoonrewoerd).

Om half 3 was het zonnetje al lang verdwenen en was het inmiddels flink gaan regenen en stonden er op het kunstgrasveld twee elftallen klaar om aan de wedstrijd te beginnen. Trainer Robin kon deze middag niet over Dennis Bevelander beschikken die vorige week 2 gele kaarten kreeg en daarom vanmiddag geschorst was (1 wedstrijd).

Wij begonnen goed aan de wedstrijd en in de dertiende minuut schoot Nicky de bal maar net over het doel van onze tegenstander. Niet veel later was een mooie omhaal van Tristan ook niet doeltreffend. Zeker het eerste kwartier waren wij de bovenliggende partij maar sloop er na verloop van tijd onzekerheid in ons spel hetgeen te zien was aan het achteruit voetballen dat wij regelmatig gingen doen. Door dit vertragende spel kon Leerdam Sport zich hergroeperen en kwamen er kansen voor hun.
Het weer werd er niet beter op maar dat gold helaas ook voor ons spel. Halverwege de eerste helft moest Bastiaan een redding verrichten waardoor wij niet op achterstand kwamen. Vak voor rust sloeg echter het noodlot voor ons toe; niet met een 0-1  maar zelfs met een 0-2 achterstand. Zat het venijn vorige week in de staart van de wedstrijd nu zat het venijn al in de staart  van de eerste helft.

En zo gingen wij rusten met een achterstand die  helemaal niet nodig was.
In de rust had Robin twee wissels doorgevoerd. Milan en Aron bleven op de bank en Luuk en Lennard kwamen in het veld. De tweede helft was nog maar amper begonnen en met een prachtig schot scoorde Leerdam Sport de 0-3.  Wat een deceptie. Maar gelukkig  bleken wij veerkrachtig te zijn want wij  konden de achterstand toch een stuk terug brengen. Een minuut na de 0-3 maakte Leerdam Sport in hun strafschopgebied  hands en dat betekende een strafschop voor ons. De penalty werd keurig benut door Nicky en dat bracht de stand op 1-3. Dit gaf ons weer een beetje hoop. Maar wilden wij toch 3 punten pakken deze middag dat moest er wel met meer overtuiging gespeeld worden dan wij tot nu toe hadden gedaan. Er werd hard gewerkt maar de echte overtuiging in ons spel  ontbrak. Daardoor  bleef het een groot gedeelte van de tweede helft een gelijk opgaande strijd waarbij er kansen kwamen voor beide teams. Zo’n 10 minuten voor tijd was het dan toch raak en scoorde Lennard de 2-3 voor ons.

Helaas was het Leerdam Sport dat direct hierna weer scoorde. Zij scoorden met een gelukkig afstandsschot dat ineens door de harde wind sterk daalde de 2-4. Vlak voor tijd scoorde Wouter met het hoofd de 3-4 en bij deze stand bleef het. Een zeer teleurstellende uitslag voor ons
waardoor wij naar de achtste plaats daalden op de ranglijst. Een plaats die voor ons niet acceptabel is.
Door deze nederlaag werd het een chagrijnige middag  die wij snel moeten vergeten.
Wij blijven namelijk vertrouwen hebben in de kwaliteit van het spel van onze jongens en hopen en rekenen erop dat volgende week, uit tegen Noordeloos, de opgaande lijn in ons spel weer terug te zien zal zijn.