4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Voor velen van ons is de zaterdag de mooiste dag van de week. Niet alleen dat we dan vrij zijn en kunnen doen wat we willen maar ook omdat er dan gevoetbald wordt. Want voetballen bij HSSC 61 betekent niet alleen een sportief gebeuren maar staat ook garant voor een gezellige middag.

Na de zeer ongelukkig verloren wedstrijd van vorige week Tegen VVAC stond vanmiddag al weer een belangrijke wedstrijd op het programma namelijk thuis tegen Peursum.

Peursum is deze competitie goed begonnen en staat op de vierde plaats met 7 punten uit 3 wedstrijden. Het is lastig in te schatten hoe sterk deze tegenstander nu daadwerkelijk is. Zij speelden thuis gelijk tegen Lekvogels maar wonnen uit tegen Noordeloos en Leerdam Sport.

Maar eigenlijk is het helemaal niet belangrijk hoe sterk zij zijn. Wij moeten uitgaan van onze eigen kwaliteiten en hoeven  deze competitie voor geen enkele tegenstander bang te zijn want er zijn voldoende kwaliteiten aanwezig bij onze spelers.
Onder  leiding van  trainer Robin wordt er steeds beter gevoetbald en zien we gelukkig steeds minder het tikkie terug uit het vorig seizoen. Ook  wordt er vaker druk gezet op de tegenpartij en dit is  wat wij als toeschouwers graag zien.
Als het besef bij onze jongens door zal dringen dat elke tegenstander in deze competitie bang voor ons moet zijn in plaats van wij voor hen zullen er nog vele punten volgen. Laten we hopen dat dit gebeuren zal.

Voor de wedstrijd van vandaag kon Robin niet beschikken over een aantal basisspelers. Zo miste hij o.a. Lucas, Nicky, Koen, Jari, Mark, Aron, Lennart  en Menno. De wedstrijd begon iets later dan half drie en werd vanwege de overvloedige regenval (70 ml)  welke de afgelopen week  gevallen was gespeeld op het kunstgras van veld 2. Dit tot opluchting van een aantal vrijwilligers  die verantwoordelijk zijn voor het veldonderhoud.
Net zoals vorige week stond er weer een zeer stevige wind die wij de eerste helft tegen hadden. Mede misschien daardoor begon Peursum de wedstrijd zeer sterk  en kwamen er voor hun kansen. Maar wij beschikken over Bastiaan en een goede verdediging en daardoor liep elke kans voor de tegenstander op niets uit. In de 10e minuut kwamen wij echter goed weg en kon Dennis B een doelpunt voorkomen door de bal uit het doel te koppen. Even daarna werd uit een vrije schop de bal maar net naast het doel gekopt door Peursum. Het leek erop dat de 1-0 nul voor Peursum elk moment kon vallen maar  niets is veranderlijker dan voetbal. Voetbal is volgens uw verslaggever zelfs veranderlijker dan de mens hetgeen bewezen wordt uit de  stand van de eredivisie.
Maar terug naar onze wedstrijd. Uit een aanval van onze kant scoorde onverwachts Franky de 1-0 voor ons en kwamen er meerdere kansen zodat het bijna 2-0 werd. Maar dat werd het helaas niet en doordat Bastiaan nog zo’n 10 minuten voor tijd een geweldige redding verrichtte gingen wij de rust in met een 1-0 voorsprong.

Direct na rust ging Peursem direct in de aanval hetgeen  resulteerde op een schot op de paal. Maar een schot op de paal is nog geen doelpunt en zo bleef het 1-0 voor ons. Helaas was het zo’n kwartier na rust dan toch raak voor Peursum en kopten zij uit een vrije bal  de gelijkmaker in. In het verdere verloop van de tweede helft kwamen er voor beide teams kansen die echter niet  benut werden. Halverwege de tweede helft liet Robin Milan vervangen door  Sven, een speler uit de -19, die het goed deed.
Met een gelijke stand tegen Peursum kunnen wij tevreden zijn. Het is een hele goede prestatie als je tegen de nummer 4 uit de competitie gelijk speelt en zoveel basisspelers moest missen. En natuurlijk  kunnen er hier namen genoemd worden van spelers die erg goed speelden vanmiddag. Maar dat gebeurt niet want vanmiddag is er  vooral een goede teamprestatie neergezet. Mede misschien daardoor was het na afloop van de wedstrijd weer heel gezellig in onze eigen kantine.

Volgende week behoeft er zaterdag niet gespeeld te worden vanwege de herfstvakantie en daardoor kunnen wij reeds nu ons vizier al  richten op zaterdag 28 oktober als wij uit naar Everstein moeten.