4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Voor zaterdagmiddag  30 september stond de  tweede competitiewedstrijd op het voetbalmenu en liet het  weer  zich van zijn beste kant zien wat altijd fijn is als er gevoetbald moet worden.  Niet alleen fijn voor de spelers maar vooral voor het publiek.
Nadat we vorige week een wedstrijd verloren hadden die we eigenlijk niet hadden hoeven te verliezen lag er nu toch wel wat druk bij onze jongens. Tegen SSW uit Dordrecht mochten wij deze middag  niet verliezen  wilden wij niet terecht komen op één van de onderste plaatsen. De voetbalvereniging “Steeds Sterker Worden”  uit Dordrecht was voor velen onder ons een onbekende en dan is het maar afwachten hoe sterk zij deze middag daadwerkelijk voor de dag zullen komen. Wel is bekend dat zij vorig jaar op de vierde plaats in de vierde klasse zijn geëindigd.  Wij zijn overigens niet de enige voetbalclub waar druk gevoeld wordt om  te presteren.  In de loop van de middag reed er over de A2 een bus van Amsterdam naar Waalwijk   waarvan bij sommigen van ons zelfs de prestatiedruk op Het Plein gevoeld werd.

Gelukkig kon trainer Robin van Holst deze middag weer beschikken  over Bastian die weer hersteld was van zijn blessure.  Zijn vervangers, te weten  Kaj en Endy, deden het uitstekend in de twee voorgaande wedstrijden dat op hun een beroep werd gedaan voor het eerste elftal. In de wedstrijd tegen Everstein  kreeg Endy, de keeper van ons derde elftal, zelfs de handen van het publiek op elkaar vanwege een paar mooie reddingen. Ja mensen ga er maar eens aan staan. Als  keeper van het derde  moet je zo maar invallen  bij het eerste en dan ook nog eens tegen Everstein; altijd een bijzondere wedstrijd. Aan onze keepers zou het  dus niet hoeven te liggen om  punten te pakken.

De trainer werd direct deze week al met een tegenvaller geconfronteerd.  Koen liep in de wedstrijd tegen Spijk een ernstige enkelblessure op waardoor hij zeker enige weken niet kan voetballen. Op het middenveld werd Koen daarom deze wedstrijd vervangen door  Luuk.

De eerste twintig minuten vandaag begon SSW heel sterk door in hoog tempo  goed voetbal op de mat te leggen. Dit resulteerde al bijna in de tweede minuut in een doelpunt voor SSW. Maar gelukkig  bleef het gelijk. Wij hielden ons hart vast. Het zal toch niet weer…… ?
 Nadat wij de eerste twintig minuten de stand op nul-nul konden houden kregen wij in 21ste minuut  een enorme kans die bijna niet te missen was maar helaas ook nu bleef de stand gelijk.
Na deze gemiste kans werden wij sterker  en kwamen er meer kansen voor ons.
Zo’n 10 minuten voor rust moest Mark met een blessure gewisseld worden en kwam Tristan in het veld.
En toen was het gelukkig zo ver !
Nadat in de 39 minuut een voorzet van Milan nog net  naast werd geschoten was het op klokslag van rust dan toch raak voor ons. Wouter scoorde met een raar schot de 1-0 en zo gingen wij de rust in.

Een hele fijne opsteker om zo de rust in te gaan.

Zo vlak na rust kreeg Wouter het op zijn heupen en bereikte de bal Nicky die met een geweldig schot voor de twee-nul zorgde. Even later kopte Frank de bal maar net over de doellat en bleef het twee nul. SSW deed deze wedstrijd zijn naam geen eer aan en werden niet zij maar wij sterker.

Tien minuten voor tijd werd Aron gewisseld voor Job. Job die erg gemotiveerd is om in eerste te spelen was zelfs eerder van vakantie teruggekomen om de avondtraining van dinsdag mee te kunnen maken. Heel goed Job !

In de hele tweede helft waren wij duidelijk de  bovenliggende partij en speelden wij bij vlagen heel goed voetbal hetgeen misschien mede kwam door de tomeloze inzet van het gehele elftal. Voorin werden er kansen gecreëerd en achterin werd het goed dicht gehouden. Vlak voor het einde  moest Bastian nog een keer  zijn talenten laten zien door de bal net over de lat te tikken.
Ondanks dat er vele gele kaarten werden uitgedeeld en  zelfs één rode kaart bij onze tegenstander
(twee keer geel) was het een sportieve wedstrijd en kunnen wij terugkijken op een hele fijne middag.

Tenslotte moet nog worden vermeld  dat in het verslag van vorige week  een aantal nieuwe spelers gepresenteerd werden. Hierbij  werd helaas  de naam van onze nieuwe aanwinst Dennis van Donselaar niet genoemd die is overgekomen van Everstein.
Wij hopen dit hiermee te hebben recht gezet.

Tezamen met een gemotiveerd elftal kijken wij al weer uit naar de wedstrijd van volgende week: uit naar VVAC.  VVAC die wij kennen  uit de vorige competitie is een geduchte tegenstander maar een tegenstander waarbij wij zeker niet de mindere behoeven te zijn. Zeker met de inzet die wij tegen SSW lieten zien.