Bloklandsekade 2
2975LA
OTTOLAND
tel. 0184-641669

Voor vandaag stond de wedstrijd tegen VVAC op het programma. VVAC is een oude bekende die wij ook al van  de vorige competitie kenden. Daarom was uw verslaggever nieuwsgierig geworden wat VVAC betekent en zo zag hij op Wikipedia dat het de afkorting is van Voetbal Vereniging Alblasserwaard Centrum.
Het is misschien wel leuk te weten dat zo halverwege de vorige eeuw er vele voetbalclubs werden opgericht. Deze clubs bestonden toen louter uit mannen (ook het bestuur) die hun club de meest bijzondere namen gaven. Veelal was de naam een afkorting van een slagzin bijvoorbeeld Desto dat de afkorting is van “Door Edel Spel Tot Overwinning” of bijvoorbeeld EDO dat de afkorting is van “Eendracht Doet Overwinnen”. Als men met een wat nuchtere blik  een naam  koos dan kwam men vaak uit op een naam die betrekking had op de vestigingsplaats van de club zoals HSSC61 en VVAC.
Overigens zijn er in die tijd veel ludieke namen bedacht door de diverse voetbalclubs die u zelf kunt opzoeken op internet.
Namen die wellicht door mannen zijn bedacht die toen niet zo nuchter waren.

Terug naar de wedstrijd van vanmiddag. VVAC was nog zonder punten verlies en wij wilden hier graag een einde aan maken. Aan het blessurelijstje konden de namen van Mark en Job worden toegevoegd. Mark had in de vorige wedstrijd een blessure aan zijn knie opgelopen waardoor hij waarschijnlijk de komende zes weken uitgeschakeld is. Voor Job is de verwachting dat hij weer spoedig kan spelen.

De overwinning van vorige week had ons zelfvertrouwen goed gedaan en dat was te zien aan het spel. In de eerste helft dicteerden wij de zeker de eerste dertig minuten volledig het spel en zo kreeg  Bastiaan  pas in de zevende minuut zijn eerste bal. Wellicht hielp de sterke wind ons hierbij een handje maar er werd goed druk gezet en er kwamen kansen voor ons. Een mooie actie van Jari leidde tot een kans voor Nicky maar helaas bleef de stand gelijk. Op slag van rust scoorde Nicky wel en zo gingen wij de rust in met een 1-0 voorsprong.

Je zou zeggen er is geen vuiltje aan de lucht; wij staan voor en voerden in de eerste helft de boventoon dus wat kan ons in de tweede helft gebeuren ? Maar het pakte toch geheel anders uit
dan wij dachten.

Na  rust waren de rollen enigszins omgedraaid en voelden wij de druk van VVAC. Ook zij werden hierbij geholpen door de flinke wind. In de 49ste minuut kwam er een enorme kans voor VVAC maar Bastiaan redde uitstekend door de bal over de lat te tikken. Maar ook wij kregen kansen en 1 minuut later had een sprint van Wouter bijna ook een doelpunt opgeleverd.  Wij leken het spel onder controle te hebben maar in de 68-ste minuut was het dan toch raak voor VVAC waarmee de stand gelijk werd. Een paar minuten later moest Aron geblesseerd het veld verlaten en werd hij vervangen door  Dennis D. Zo vlak voor tijd kregen wij weer kansen en uit 1 van die kansen in de 88-ste minuut scoorde Dennis B de 2-1- voor ons. Wij rekenden ons al rijk die middag en dachten naar huis te gaan met drie punten. Maar daar dacht VVAC toch heel anders over.  Vraag mij niet hoe het kan maar in de laatste vijf minuten (de blessuretijd) scoorden VVAC 3 keer en zo werd de wedstrijd dus verloren met 4-2. Een heel droevig resultaat want wij waren als je geheel de wedstrijd bekijkt  niets minder dan VVAC.  Een gelijk spel hadden wij zeker verdiend.
De competitie is nog maar kort bezig  maar er kan nu al geconstateerd worden dat wat het voetballen betreft wij ons in een stijgende lijn bevinden. Nu nog de punten maar die zullen ook  zeker komen. Ook aan de inzet van onze jongens lag het deze middag niet maar soms krijg je niet wat je verdient.
En wat ook heel belangrijk is: het was een sportieve wedstrijd.

Volgende week thuis tegen Peursum en dan blijven de punten hopelijk bij ons.