Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Donderdag konden we op de radio en televisie horen dat er in Nederland een aardverschuiving had plaatsgevonden. In Hei- en Boeicop was daar ook vandaag wat van te merken.  Weliswaar geen aardverschuiving maar wel een veldverschuiving.  Vandaag werd er gelukkig weer op het eerste veld gespeeld  dat wel glibberig was maar wel weer met echt gras. Zoals u zult begrijpen had de aardverschuiving betrekking op het politieke klimaat. Maar wij gaan het hier niet over de politiek hebben en dat is ook niet nodig ook. Wij zijn niet rechts of links maar gaan recht op ons doel af om te scoren.  Dat hopen wij tenminste maar hetgeen ook voor de wedstrijd van vanmiddag geldt.

Vandaag stond de wedstrijd tegen de amateurs van FC Dordrecht op het programma. Een wedstrijd die wij gewoon moeten winnen gezien de stand op de ranglijst waar FC Dordrecht zich genesteld had op de laatste plaats. Wij waren echter gewaarschuwd want door overschatting kwamen sommige politici woensdag  van een koude kermis thuis. Dit mocht ons niet overkomen  en zodoende mochten wij er niet bij voorbaat  vanuit gaan dat dit een gewonnen wedstrijd zou zijn. Gelukkig liet pupil van de week, Ruben van de Spek, ons zien hoe er gescoord moet worden. Met een mooie dribbel scoorde hij zijn 1-0.

Trainer Robin had weer de beschikking over Koen die weer hersteld was van een langdurige blessure.
Direct in de eerste minuut was het bijna raak voor ons door een schot van Wouter dat op de lat belandde en een paar minuten later was het Milan die met een mooi schot het hun keeper moeilijk maakte. Echter zonder resultaat.
 Maar direct hierna volgde dan toch de 1-0 voor ons door een mooi doelpunt van Tristan.
Wij begonnen de wedstrijd goed maar in het verdere verloop van de eerste helft kregen wij vele kansen die telkens  gemist werden.
Zo gingen wij ondanks het veldoverwicht dat wij hadden slechts met 1-0 de rust in.

Na rust kwam Job voor Menno in het veld omdat Menno geblesseerd was geraakt.  Ook in de tweede helft bleven wij aandringen om te proberen onze voorsprong uit te bouwen.
Zo schoot Nicky in de 47ste minuut de bal op de paal en werd in de 61ste minuut een  mooi schot van Wouter maar nipt gestopt door hun keeper. En zo ging het maar door en werd menige kans gemist.
Zo’n  twintig minuten voor tijd kreeg Dordrecht een enorme kans, werd de bal door hun op de paal geschoten, en ontsnapten wij aan de 1-1. Gelukkig gebeurde niet wat je verwacht als je zelf niet scoort: dan doet de tegenpartij dit.
Maar zo’n tien minuten voor tijd viel dan toch de verlossende 2-0 die door Nicky werd gescoord en werd het  zelfs nog 3-0 door Wouter. Het was een wedstrijd die op zich niet slecht was maar waar wel heel kansen werden gemist.

Hopelijk doen wij dit volgende week beter als wij uit tegen Ameide  spelen. Maar ja de beste stuurlui staan aan wal en wij hebben gelukkig wel drie punten binnen gehaald.