4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Na lange tijd niet om de punten te hebben gevoetbald was het deze zaterdag gelukkig weer zo ver. Vandaag stond om half drie de thuiswedstrijd tegen SVS’65 op het programma.

Onze laatste competitiewedstrijd werd gespeeld thuis gespeeld tegen Asperen en was op 9 december. Dat was een heel tijdje geleden. Bij die wedstrijd was de Sint nog maar net vertrokken en nu zien we de eerste paaseitjes al weer in de winkel liggen. Het weer was echter niet echt veranderd; ook nu nog soms regelmatig veel neerslag. Ondanks deze vele neerslag hadden er zich gelukkig in Nederland geen noemenswaardige aardverschuivingen plaatsgevonden en lag Amsterdam nog steeds 21 punten achter ….. uh zo’n 125 kilometer verwijderd van Eindhoven. Was er door onze jongens dan twee maanden niet gevoetbald ? Gelukkig wel. Begin januari vertrok onze selectie voor een paar dagen naar Spanje waar o.a. een wedstrijd gespeeld werd tegen de eersteklasser Zuidvogels uit Huizen. De uitslag van deze wedstijd was niet onverdienstelijk want een 3-1 verlies tegen deze ploeg is heel keurig te noemen. Een paar weken later werd thuis vriendschappelijk gespeeld tegen Schelluinen welke wedstrijd wij met 2-1 wonnen. Wij lieten in deze wedstrijd zien dat wij zo af en toe heel goed kunnen voetballen. Alleen vorige week werd een minder resultaat behaald door in een vriendschappelijke wedstrijd uit bij BRC met 4-3 te verliezen. Mede gezien deze resultaten mochten wij met vertrouwen de wedstrijd van vanmiddag tegemoet zien.

Het overigens wisselvallige spel van onze jongens leidde nu de eerste competitiehelft gespeeld is voor ons tot een vijfde plaats. Niet slecht maar het kan altijd beter. Ondanks dat wij onze eerste competitiewedstrijd uit bij SVS met 2-0 verloren kwam SVS niet verder dan een zevende plaats. Van die eerste competitiewedstrijd was ons bijgebleven dat zij over een hele goede doelverdediger beschikten en over de vermaarde Willem Looijen. Willem Looijen die in het verleden vele doelpunten gemaakt had voor Kozakken Boys is nog steeds levensgevaarlijk en fysiek ijzersterk. Wie bij ons gaat hem afstoppen voor deze wedstrijd zou mijn vraag zijn mocht hij meedoen.

Gelukkig kon Robin weer beschikken over Lucas van Dam welke speler altijd goed is om snelheid in ons spel te brengen. Lucas kampte vanaf het begin van deze competitie met een ernstige blessure maar is gelukkig weer bijna helemaal hersteld.

De wedstijd begon om half drie op ons hoofdveld met gelijk al een aanvallend SVS. Al direct in de eerste minuut was SVS gevaarlijk maar hun aanval werd vakkundig gestopt door onze doelmaan Bastian. SVS bleef aanvallen hetgeen al in de zesde minuut leidde tot de 0-1. Na dit doelpunt bleef het spel redelijk gelijk opgaand; dan weer was SVS in de aanval, dan weer wij. Nadat een kwartier was gespeeld zagen wij dat HSSC sterker werd en de bovenliggende partij werd. Uit een vrije bal werd bijna in de 19e minuut de gelijkmaker gescoord maar helaas voor ons redde hun keeper. Maar in de 23- ste minuut maakte Wouter uit een voorzet van Job dan toch de 1-1 . Ook hierna kwamen er wat doelkansen voor ons maar steeds stond hun keeper een doelpunt voor ons in de weg. In de 32-ste minuut scoorde Wouter dan toch zijn tweede goal en kwamen wij op een 2-1 voorsprong. Los van zijn twee doelpunten speelde Wouter overigens een puike wedstrijd. En zo gingen wij de rust in met een 2-1 voorsprong.

In de rust werd door één van onze supporters gezegd ”Dit spel van het laatste halfuur moeten wij nog 45 minuten vast weten te houden”. Logisch want uit het spel van het laatste halfuur in de eerste helft sprak echt overtuiging uit. Zou dit ons lukken ? Het antwoord weet u al. Dit lukte helaas niet en nadat er een

geweldig kans om op 3-1 te komen om zeep werd geholpen kreeg ook SVS kansen. In de 51-ste minuut kreeg Bastian de handen van het publiek op elkaar vanwege een geweldige redding. Van dichtbij werd twee keer op zijn doel geschoten en twee redde hij uitmuntend. Het gevaar in de tweede helft kwam ook deze wedstrijd van Willem Looijen. Deze was in de tweede helft in het veld gebracht en dit leidde direct tot diverse gevaarlijke aanvallen. Uit één van deze aanvallen werd de gelijkmaker gescoord en een paar minuten na de gelijkmaker scoorde SVS zelfs de 2-3. Maar er was nog hoop voor ons want in de 72- minuut kregen wij een penalty vanwege een overtreding door SVS in het strafschopgebied. De penalty werd keurig benut door Nicky en zo was de stand weer gelijk. Maar het venijn van deze wedstrijd zat zoals wel vaker was gebeurd weer in de staart van de wedstrijd. Niet alleen Willem Looijen bezorgde ons een puntloze wedstrijd maar zijn 16-jarige neefje Nick de Jong was hiermede verantwoordelijk voor door 2 keer te scoren. En zo verloren wij deze wedstrijd met 3-5. Een heel bedroevend resultaat als wij nu naar de ranglijst kijken waar wij zijn afgezakt naar de zevende plaats. Een wedstrijd die wij echt niet hadden behoeven te verliezen als je kijkt naar de inzet en hoe het in de eerste helft verliep. Hoe kan het toch dat wij zo wisselvallig spelen ? Winnen van Schelluinen dat tweede staat in de derde klasse en vandaag weer verliezen van Spijk. En zo kunnen wij nog meer voorbeelden geven. Maar ja de bal is rond en daardoor is er bij de komende wedstrijden nog van alles mogelijk.