Krommedijk 261
3312LE
DORDRECHT
tel. 078-6165811

Vandaag stond de wedstrijd uit tegen de amateurs van FC Dordrecht op het programma en een aantal fanatieke supporters rezen daarom af naar de oudste stad van Nederland, te weten Dordrecht al hoewel ook Nijmegen zich deze eer toe-eigent. Dordrecht: de stad van Johan de Wit, de Merwede, de Maas en natuurlijk ook FC Dordrecht. Heel leuk om tegen deze club te spelen al is het dan maar tegen hun amateurs. De wedstrijd begon pas om 15.45 uur en ruim op tijd betraden wij een hele gezellige kantine die volop versierd was met voetbalsjaaltjes. Dirk werd gelijk verrast met een mooie oranje sjaal waar hij erg blij mee was. Een oranje sjaal niet met de letters HSSC erop maar met …. Volendam helaas. Jammer genoeg voor Dordrecht doen hun amateurs het niet zo goed als hun betaalde collega’s want hun amateurs zijn al gedegradeerd. Net zoals vorige week begonnen wij optimistisch aan deze wedstrijd. Sommige meegereisde supporters geloofden zelfs vooraf in een grote uitslag voor ons; 0-2 maar ook zelfs 0-12 werd genoemd. Om zelf niet te degraderen moesten wij deze wedstrijd winnen en het liefst met grote cijfers omdat uiteindelijk het doelsaldo ook nog van belang kan zijn. Onbegrijpelijk dat de KNVB maar liefst 6 clubs dit seizoen uit de 4e klasse E laat degraderen en dit alles om een nieuwe vijfde klasse in te voeren. Voor deze wedstrijd stonden wij op een veilige zesde plaats maar een drietal clubs (Spijk, Noordeloos en Asperen) staan maar net onder ons en doen er alles aan deze veilige plaats te bemachtigen. Maar met onze kwaliteiten en geweldige inzet mag dit niet gebeuren.

Direct na het fluitsignaal gingen wij volop in de aanval en dit leidde al in de vijfde minuut tot een doelpunt voor ons gemaakt door Lucas. Vijf minuten later was het al weer raak voor ons en kopte Wouter uit een vrije bal de 0-2 in het net. En zo ging het aanvallende spel maar door en kwamen er diverse kansen voor ons. Uit een mooie aanval was Jari niet zelfzuchtig en werd de bal breed neergelegd voor Lucas die de 0-3 scoorde en die even later ook verantwoordelijk zou zijn voor de 0-4. Heel onverwachts kwam Dordrecht iets terug en verkleinde zij de achterstand tot 1-4. Maar wij waren nog niet klaar met scoren en door 2 doelpunten van Nicky gingen wij de rust in met 1-6.

Na de rust kwamen Job en Frank in het veld voor Ferry en Koen. Ten opzichte van de eerste helft werd er duidelijk gas terug genomen en werd het grotendeels een gelijk opgaande wedstrijd. Halverwege deze helft kwam Yme in het veld om zijn talenten te laten zien. Uiteindelijk werd het door doelpunten van Jari en Nicky 1-8 en kunnen wij terug kijken op een hele sportieve wedstrijd. Over twee weken, op 11 mei, staat een hele belangrijke wedstrijd op het programma namelijk uit tegen Asperen. Winnen wij die dan zijn wij bijna veilig, verliezen wij dan wordt het erg moeilijk ons te handhaven in deze klasse. Vanmiddag had ook Asperen gewonnen en hierdoor bleef onze voorsprong op hun beperkt tot 2 punten. Wij hopen dan ook dat u allen aanwezig zult zijn bij deze wedstrijd om onze jongens aan te moedigen. Dus niet vergeten 11 mei de wedstrijd uit tegen Asperen !