TIENHOVEN AAN DE LEK
tel. 0183-601827

Ameide - HSSC ’61 2-1

Een zure nederlaag vandaag in en tegen Ameide.

Drie overwinningen op rij maakte dat we vol vertrouwen de rit over de Lekdijk maakten en dan ook nog in de wetenschap dat het bij Ameide dit seizoen allemaal nog niet zo wil lukken. Vandaag zouden we goede zaken kunnen doen bij een overwinning aangezien een aantal ploegen die in de ranglijst boven ons staan elkaar gingen ontmoeten. Maar ja zouden…Het liep dus even anders dan gehoopt en dat had helemaal niet gehoeven. In verdedigend opzicht misten we een aantal namen en dit betekende dat Sven Kooijman uit de JO-19 vandaag zijn debuut maakte in de basis, centraal achterin naast Dennis Bevelander. Over de hele wedstrijd gezien deed hij dat meer dan voortreffelijk en hij gaf deze middag nadrukkelijk zijn ‘visitekaartje’ af!

Een beter HSSC nam onder leiding van de 81(!) jarige scheidsrechter dhr. Prins het initiatief en het was wel duidelijk dat Ameide het liet gebeuren en loerde op de counter. Daar hoefden ze niet lang op te wachten; binnen tien minuten was er een uitbrak over rechts en hoewel iedereen met een HSSC bril op had meende dat het buitenspel was bleef de vlag omlaag en stonden we al snel met 1-0 achter. Een domper en ‘kaasje’ voor Termei die zich met name de eerste helft beperkte tot verdedigen en bleef loeren op een uitbraak. Het bleef een eenzijdig duel waarin HSSC de overhand had maar uiteindelijk te weinig kansen creëerde en als men die al had schortte het aan de afwerking. Een ruststand derhalve die nog volop kansen bood om een en ander recht te zetten in de tweede helft. Die was nog maar koud begonnen of een misverstand in de verdediging bij HSSC leverde bijna de 2-0 op. Vervolgens veel van hetzelfde: HSSC had de bal, maar kwam vaak niet verder dan ‘de zestien’. Toen het uiteindelijk wel lukte na een scrimmage voor het doel van Ameide ging de vlag omhoog van de grensrechter; daar vonden wij wat van…Bij een spaarzame uitval van Ameide ging de bal er aan de andere kant wel in en stonden we op een 2-0 achterstand. Een alles of niets offensief leverde nog wel een doelpunt op van Job, maar verder kwamen we deze middag niet. Een totaal onnodige nederlaag vandaag die betekent dat we al onze mooie berekeningen voor vandaag overboord konden gooien en we onszelf nog steeds terugvinden op een zesde plaats. Zes ploegen met een onderling verschil van twee punten vormen de grote middenmoot die allemaal vechten voor lijfsbehoud, al is het nog erg vroeg in het seizoen om al dergelijke grote woorden te gebruiken. Een overwinning betekent dat je je weer een week veilig waant, een nederlaag heeft het omgekeerde effect. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Overbodig om op het belang van deze wedstrijd te wijzen.