Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Daar waar Everstein een goede start van de competitie achter de rug heeft en als gedeeld koploper aan deze derby begon is het voor HSSC’61 nog een beetje punten sprokkelen. Wel de aantekening dat er een aantal wedstrijden tussen zaten waarbij ‘we’ eigenlijk best tevreden waren over het spel, maar de punten soms op een bizarre wijze uit handen gaven (VVAC) of geconfronteerd werden met een bepaald fenomeen (Willem Looijen; Spijk) hetgeen ons de das omdeed. Daardoor stonden we vooraf aan deze wedstrijd net als Everstein bovenaan, maar dan wel van het groepje ‘degradanten’. Zover is het echter nog lang niet, maar het zou de ploeg aardig op weg helpen als er vandaag tegen Everstein een mooi resultaat neergezet zou kunnen worden. Het is echter al weer even geleden dat we tegen Everstein voor de competitie de volle buit pakten…Vandaag had dat echter zomaar gekund en eigenlijk gemoeten kun je achteraf stellen. Daar zag het de eerste 25 minuten echter niet naar uit. Everstein nam het initiatief en had de zaakjes beter voor elkaar dan HSSC. Al na een minuut had de 1-0 op het bord kunnen staan, maar de voorzet was net te hoog om binnen te koppen. Er volgden binnen het kwartier nog een aantal scrimmages voor het doel van HSSC, maar tot een doelpunt leidde het niet. Het duurde tot de 27e minuut voor HSSC een eerste fatsoenlijke aanval opzette De voorzet van Tristan leverde een fraaie omhaal van Wouter op, maar de bal belandde in de handen van de keeper Een paar minuten later leek Dennis Bevelander HSSC op voorsprong te zetten maar het feest ging niet door wegens buitenspel. Een volgende poging even later van Frank had eigenlijk de score moeten openen, maar hij lepelde de bal over het doel. We leken op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar het had ook vlak voor rust zomaar 1-0 kunnen staan uit een vrije trap voor Everstein. Maar u raad het al: ook over het doel.

Na de thee kwam Everstein weer het beste uit de startblokken en Bastian moest een aantal keren handelend optreden. Maar van lieverlee nam HSSC het initiatief over en zocht steeds meer de aanval op. Ik ben nooit zo heel erg van het namen noemen, maar een groot compliment mag vandaag toch wel uitgaan naar de Benjamin van de ploeg: Milan. Met een tomeloze inzet was hij in de tweede helft een plaag voor de verdedigers van Everstein die niet meer aan opbouwen toekwamen. Nadat hij de bal verovert had was er ook een goede voortzetting en hieruit kwamen regelmatig mogelijkheden. Achterin werd weinig weggegeven en we kregen steeds meer moed op een mooi resultaat vandaag. Dan moet die bal er echter nog wel in. Daarvoor kwam een andere youngster in het veld: Lennart de Groot. Hij omspeelde fraai de keeper en leek zo’n vijf minuten voor tijd de winnende te maken: 0-1. Maar helaas zat het venijn echt in de staart vandaag en Dennis Bevelander, die weer een sterke wedstrijd speelde, werkte ongelukkig de gelijkmaker binnen. Een gelijkspel waar voor beide partijen wel mee te leven valt al hadden er vandaag eigenlijk drie punten mee naar Het Plein genomen moeten worden. Aan het eind was er nog meer venijn, maar dat had niet zo heel veel meer met voetbal te maken, maar leverde uiteindelijk ook een gelijke stand op qua gele kaarten: 5-5 waarvan voor beide teams ook een dubbele gele die dan dus leidt tot rood. Van alle kanten hoorde ik na afloop dat het allemaal niet zo best was. Nou kan ik snappen dat Feyenoord en PSV supporters dat zeggen, maar als Ajacied vond ik het niveau vandaag best aardig…