Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Mogelijk dat u vorige week ook een verslag van mij had verwacht. Waarschijnlijk was het voor mij ook beter om deze wedstrijd niet te veel woorden aan vuil te maken. We waren de betere maar verloren met 2-1 in Ammerzoden tegen Jan van Arckel. Dit terwijl wij eigenlijk met 2-4 hadden moeten winnen. Zeker 2 penalty’s werden niet gegeven en ook een doelpunt was afgekeurd vanwege vermeend buitenspel, al was het duidelijk niet van toepassing. Zo krijg je dus 2 tegenstanders en ik kan niet anders dan de ploeg complimenten maken dat ze niet gezeurd hebben en gewoon zijn blijven spelen. Een verandering in het systeem gaf de groep ook wat meer vertrouwen en als wij inderdaad zo door blijven spelen zouden we zeker meer tegenstanders lastig kunnen maken.

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht 7. Helaas moesten Rick en Matthijs geblesseerd uitvallen en waren beide Hans afwezig. Gezien ook de problemen bij 1 en 2, moesten we Yoran afstaan die vorige week nog gescoord had en in de rust hebben we Lars nog doorgeschoven naar het 2e. Hierdoor waren we genoodzaakt om bij het 4e navraag te doen of mensen nog een wedstrijd wilden spelen. Ze waren een weekendje weg en voor ons waren er nog een paar die niet meegingen. Richard Kool en Jordy ’t Lam konden gelukkig meespelen.

In de uitwedstrijd moesten we helaas ook een 2-1 verlies incasseren ondanks dat we zeker niet minder waren. We gaven weinig weg en hadden zeker meer kans om in ieder geval gelijk te spelen.

De voorbereiding was niet optimaal. Wij hadden weer een scheidsrechter geregeld van de KNVB, alleen had hij onderweg een kleine aanrijding waar de andere partij een schadeformulier wilde invullen. Hierdoor moesten wij dus een half uur later pas uittrappen. Voor Arwin en Endy was dit het moment om dan maar een tosti te halen. Er was tijd voor, maar het blijft toch iets aparts. We kennen natuurlijk het verhaal van Michiel Kramer en ook op Heicop is dit wel eens gebeurd. Ik herinner mij nog iemand bij de A1 die voor de wedstrijd nog even een frietje ging halen. Dat was niet helemaal goed uitgepakt.

Uiteindelijk konden wij aftrappen onder heerlijke omstandigheden. Een lekker zonnetje wat de temperatuur aangenaam maakte. Alleen de wind was fris. Als de zon verdween was het niet aangenaam. Aangezien wij niet wisten hoe het bij 2 zou gaan, was het goed om scherp te beginnen. Gelukkig deden we dat ook. Sliedrecht probeerde zeker in het begin flink vooruit te spelen maar kansen waren er niet. Meestal wisten wij de aanval op tijd af te slaan en zelf op zoek te gaan naar een doelpunt. Het is vaker gebeurd dat we op voorsprong komen, maar je kan hem maar beter hebben.

Na 20 minuten gebeurde er iets vreemds. Arwin als linksback ging weer een keer mee naar voren. Hij wist Niek te vinden en met een kaats kreeg hij de bal terug. Een actie waarbij hij de tegenstander voorbij speelde om vervolgens overtuigend de lange hoek de bal in te schieten. Normaal is Arwin niet de persoon om een individuele actie aan te gaan, laat staan te schieten, maar dit doelpunt was een zeer goed uitgespeelde actie en de 1-0 voorsprong. De kansen stapelden zich op. Jordy met een aanval waarna Jerôme nog een grote kans had, maar hij vond de keeper in zijn weg. Jordy vervolgens zelf met een mooie actie voorbij zijn man, maar ook zijn vizier stond niet scherp. Sliedrecht wist ondertussen onze verdediging niet door te komen. Het enige moment was na iets meer dan een halfuur. Waarschijnlijk dachten ze, laten we het maar eens proberen van 20 meter. Helaas voor ons schoot hij deze binnen en stond het 1-1. Zo moesten wij dus toch weer op zoek naar meer. Het betere hadden wij en dus kwamen meer kansen voor ons. Met nog 10 minuten te gaan werd Niek neergehaald in de 16-meter wat een penalty opleverde voor ons. Jerôme ging achter de bal staan en schoot de bal vol overtuiging in de kruising. Helaas liep iemand te vroeg in en moest hij opnieuw worden genomen. Hetzelfde recept en wederom raak wat eindelijk de 2-1 opleverde. Niet veel later betekende dat rust en konden we terugkijken op een goede 1e helft waar we eigenlijk nog meer moesten maken. Voor ons dus de hoop dat het alsnog in de 2e helft zou komen.

Door de wisseling die noodzakelijk was en de wissels van de tegenpartij kregen wij het lastiger in de 2e helft. Sliedrecht kon steeds meer vooruit voetballen en wij hadden moeite met hun spel. Na iets meer dan een uur spelen werd de stand weer gelijk. Raymond stapte door een vreemde stuit van de bal verkeerd in waardoor de speler van Sliedrecht goed uitkwam met de bal voor het doel van Endy. Ondanks dat hij al wat afstandsschoten kon houden, was het nu wel raak en was het weer gelijk. 2-2. Vanaf dat moment werd het van beide kanten wat slordiger en door het tempo in de wedstrijd waren ook aan beide kanten spelers moe. Uiteindelijk was er nog 1 moment met nog 8 minuten te gaan. Een speler kreeg geel vanwege een overtreding waarna ook nog reactie kwam wat daarna een rode kaart opleverde. Ondanks de man meer situatie, wisten wij dat voordeel niet uit te bouwen waardoor de eindstand ook 2-2 bleef.

Wij hebben nu dus in 3 weken tijd, 2 punten weten te behalen tegen de nummer 6 en nummer 7 van de competitie. We hadden ook 3 punten moeten hebben tegen de nummer 10. We mogen dus blij zijn dat we stappen maken en volgende week kunnen wij tegen de nummer 8 SteDoCo proberen dit proberen verder te trekken. Mogelijk is de aanvangstijd niet ideaal om een tosti te eten aangezien de aftrap om 11:30 zal plaatsvinden in Hoornaar. Een bijkomend voordeel is dan wel dat we de wedstrijd van Stedoco 1 mee kunnen pikken. Waarschijnlijk zal SteDoCo 4 wat spelers van hun 3e elftal vragen aangezien die vrij zijn. Voor ons is het afwachten wie er op dit onnatuurlijke speeltijd aanwezig kunnen zijn.