Groeneweg 59
4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

Voor iedereen die de voetbal.nl app gebruikt is het een bekend begrip. Als je daar sommige elftallen volgt, krijg je af en toe van die AD berichten over uitslagen. Na deze wedstrijd zag ik deze ook voorbij komen. Na 11 wedstrijden eindelijk weer winst voor HSSC’61 3. Maar hoe dit tot stand kwam en wat de gevolgen zijn, dat zal ik proberen uit te leggen.

De afgelopen weken is het weer zoals ouderwets puzzelen. Teams met te weinig spelers waardoor noodgedwongen teams eruit gehaald moeten worden. Zo ook deze week. Wij moesten 2 spelers afstaan en konden gelukkig Johan Roeland en Sander Beniest aansluiten voor de uitwedstrijd in Hoornaar tegen SteDoCo 4. De afkorting staat voor Sterk Door Combinatie. Dat zou ook een naam zijn dat past bij ons team. De aantallen lopen nog steeds op en steeds proberen we door combinatie van elftallen het beste er van te maken. Nou is dat de afgelopen weken al redelijk gelukt. Nu hadden we 13 man, wat voor mij toch een beetje weinig is, maar toch had ik vertrouwen. Bepakt en bezakt met alle artikelen kwam ik daar aan. De rest stond fijn toe te kijken en ik bedankte ze hiervoor. Tenslotte ging eigenlijk iedereen rechtstreeks.

Na het gebruikelijke babbeltje met een terugblik op de thuiswedstrijd, waar we met 0-5 verloren en eigenlijk gewoon gelijkwaardig waren, zag ik toch kansen voor vandaag. Zeker op het heilige hoofdveld waar na ons het 1e zou aantreden tegen Gemert. Arwin kwam voor de wedstrijd nog even gedag zeggen en zo gingen we beginnen met de warming-up.

Met een scheidsrechter die voor het eerst de wedstrijd zou leiden, wisten we niet wat we konden verwachten. Voor ons ging het eigenlijk meteen goed. We gaven weinig weg en zo hier en daar konden we al een kleine mogelijkheid creëren. Met af en toe heel verzorgd voetbal was het Johan die op fenomenale manier de 0-1 wist te maken. Jerôme kreeg de bal en wist de bal op knappe wijze al naar Johan te spelen. Met een volley trapte Johan vervolgens binnen. Ik had wel een terugdenk momentje naar de afgelopen wedstrijden. Regelmatig kwamen we 1-0 voor maar maakten we het onszelf weer lastig. Gelukkig was het een minuut later de omgekeerde wereld. Johan met de assist op Jerôme en het stond 0-2. Vanaf dat moment was ik wat zekerder van onze zaak. We geven weinig weg en wij krijgen vooral de kansen. Daar leek vlak voor rust toch een kink in de kabel te krijgen. De scheids blies en wees naar de stip. De bal was namelijk tegen iemand aangeschoten waarna de hand werd geraakt. Toch zeker discutabel en makkelijk gegeven. De scheids zei dat de hand geen natuurlijke houding had. Ik kon het niet zien, maar toch verbaasd. Helaas kon Endy deze niet keren en gingen we met 1-2 voorsprong de rust in. Een lastig begin van de 2e helft lag in de verwachting.

De 2e helft probeerde SteDoCo inderdaad sterk al konden wij het goed tegenhouden. Een goede redding van Endy en voor ons nog een paar gemiste kansen. Na 20 minuten in de 2e helft had Arwin zich laten wisselen voor Rubert. Dat is ook een mooi verhaal. Arwin moest toevallig langs het tankstation waar Rubert ook was en meteen werd hij overgehaald dan maar met ons mee te doen en wat minuten te maken. Dat gebeurde dan ook. Om het door de wissel kwam of niet, maar niet veel later kregen wij een strafschop mee. Natuurlijk hebben wij daar Jerôme voor. En nadat hij vorige week raak schoot, was het nu wederom raak. 1-3 en de wedstrijd leek gespeeld. Zeker toen even later Dylan een fijne actie had en Jerôme wederom kon vinden. Hiermee maakte Jerôme zijn hattrick compleet. Zo komt hij alweer op 9 doelpunten. Bovendien was het gewoon een hele fijne wedstrijd en een prachtige overwinning. Overigens niet voor iedereen. Hier en daar waren wat tikjes uitgedeeld en hebben wat spelers last. Afwachten hoe het gaat en of ze fit zijn voor zaterdag. Dan wacht de thuiswedstrijd tegen Lekvogels. Door meerdere redenen hebben wij daar nog niet tegen gespeeld en krijgen we de komende 2 weken de 2 wedstrijden onderling. Daarna komt de altijd lastige uitwedstrijd tegen Leerdam Sport. Kunnen we punten pakken aankomende weken? Ja dat kan. Maar het moet net meezitten. Zijn we gestegen door deze winst? Nee we staan nog steeds laatste. Jan van Arckel wist op zijn beurt ook met 3-1 te winnen thuis tegen LRC. Wel is het zo, dat met winst tegen Lekvogels we mogelijk gelijk kunnen komen met Jan van Arckel en Stedoco en LRC dan voorbij zijn. Maar alles hangt af wat we hebben en hoe de wedstrijd zal lopen. U kunt dit trouwens gewoon zien. Aanstaande zaterdag om 14:30 trappen we af en op datzelfde moment speelt ook het 2e, maar dan tegen SSA/SJO BRC. Kunnen we nog een weekend krijgen dat 1, 2 en 3 weten te winnen? We zullen het weten zaterdag rond de klok van half 5.