Scheidsrechter

Doesburg, B. van

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de wedstrijd in het teken van  ‘aanklampen’ of ‘afhaken’. Sleeuwijk is de ploeg die één positie boven ons staat op de ranglijst, maar wel met vijf punten meer. Verliezen vandaag zou dus betekenen dat de middenmoot (waar wij ons vooralsnog op richten) uit beeld zou verdwijnen en we in de staart van de ranglijst terug te vinden zouden zijn. Nadat ‘we’ deze week gewonnen hadden van Everstein in de ‘onder 23’ competitie (onder 23 is de A, aangevuld met een enkele andere speler) stond dus vandaag een alles of niets wedstrijd op het programma. Thuis spelen op Het Plein; op een goede grasmat; onder een heerlijk najaarszonnetje: wat wil een mens nog meer op zaterdag?

Nou… drie punten! Dat kon gebeuren met een complete selectie, geen school- of werkverplichtingen vandaag en iedereen fit. Sleeuwijk is een ploeg die de competitie heel sterk startte, maar nu toch wat terug gevallen is. In de afgelopen jaren hebben we wel vaker tegen hen gespeeld als B junioren en wellicht ook als C junioren en Sleeuwijk heeft ook een mooie lichting lopen, zoals dat heet.

We begonnen vandaag met Niek op doel en achterin: Thom, Raymond, Bart en Richard. Op het middenveld: Matthijs, Koen en Kees. De voorhoede werd gevormd door Arwin Tristan en Jari. Op de bank derhalve: Marijn, Lars, Nicky en Lucas. Even nadat de kerkklokken twaalf uur hadden geslagen trapten we af en al snel werd duidelijk dat Sleeuwijk een ploeg is die zeer verzorgt voetbal speelt. Opbouwen van achteruit en een enkele keer de lange bal spelen. Iets dat wij eigenlijk ook doen; de lange bal wordt bij ons eigenlijk voornamelijk door Niek gebruikt die met zijn forse uittrap regelmatig iemand in kansrijke positie brengt. Het spel ging behoorlijk gelijk op en hoewel wij wellicht iets meer balbezit hadden vielen er nog niet veel kansen te noteren. Tot de 26e minuut: Jari kreeg de bal op randje zestien aangespeeld en omspeelde met een fraaie actie twee verdedigers en schoot vervolgens met zijn zwakke linkerbeen binnen: 1-0. Voor rust hadden we zelfs nog een penalty verdiend toen diezelfde Jari binnen het strafschopgebied werd vastgehouden, maar de scheidsrechter van dienst wuifde het gevalletje weg. Zo gingen we aan de thee met een benauwde   1-0 voorsprong en met de wetenschap dat we nog flink aan de bak moesten de tweede helft.

Lucas kwam er in voor Raymond, Richard kwam derhalve in het hart van de verdediging te spelen.

Arwin verhuisde ook naar achteren en Jari werd weer rechtsbuiten. Het feit dat Lucas om disciplinaire redenen (hij was veel te laat) de eerste helft op de bank zat gaf ons al het nodige vertrouwen voor de tweede helft… een getergde Lucas wil nog wel eens scoren (Hardinxveld 3x) en ook vandaag had hij de bal er na twee minuten al in liggen, al moet wel vermeld worden dat er heel goede actie van Tristan aan vooraf ging die hem netjes op Lucas aflegde: 2-0. Een aantal minuten later had hij zelfs de wedstrijd definitief kunnen beslissen maar in plaats van zelf te schieten legde hij hem breed, maar de Sleeuwijkse verdediging kon hier nog net op tijd ingrijpen. In plaats van de knock-out voor Sleeuwijk scoorden zij middels een mooie aanval over links de aansluittreffer en was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Sleeuwijk drong steeds meer aan en we werden bij vlagen behoorlijk in de verdediging gedrukt. (en verdedigen is iets waar we bij HSSC niet zo gek op zijn…) Inmiddels kwamen Nicky en Lars en Marijn ook in het veld ten koste van Kees, Thom en Tristan. Zo bleef het lang spannend totdat Jari een goede wedstrijd bekroonde met een fraaie actie op de achterlijn, nog niet zo mooi als die van Kishna enkele uren later, maar wel goed afgelegde op Marijn die zijn geduld op de bank beloonde met een beslissende treffer: 3-1.

Terwijl Sinterklaas aan de andere kant van de sloot zijn intrede deed konden wij drie punten bijschrijven. De welverdiende punten waren binnen na een sportieve wedstrijd, waarin we allemaal keihard gewerkt hebben (maar ja dat mag ook wel; zes kwartier per week…) en de middenmoot in zicht blijft!