2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Na de zomerstop zijn we met 14 spelers begonnen aan het nieuwe seizoen. Twee sterkhouders van het vorige seizoen zijn doorgestroomd naar de JO-17 en bij ons team is Rubio erbij gekomen. Naast de genoemde mutaties kunnen we zeggen dat het succesvolle team dat “de dubbel” won bij elkaar gebleven is. Ingeschreven in derde klasse van het bekertoernooi, was het mooi om te zien dat we nog steeds spelen als team, de eerste wedstrijden werden dan ook met grote overmacht gewonnen. Voor de KNVB aanleiding om de JO-15 naar de tweede klasse te promoveren. Zover als we hebben kunnen beoordelen zijn we hiermee ook door naar de volgende ronde van het bekertoernooi.

De eerste wedstrijd in de tweede klasse tegen de streekgenoten van Ameide gaf toch een beetje spanning bij de boys. We speelden alleen bij vlagen ons kenmerkende spel middels de voetballende oplossing, maar het was zeker niet de beste wedstrijd. Er werd wel met 1-2 gewonnen en dat was lekker, want de bijsmaak van de laatste ontmoeting waren we toch nog niet helemaal vergeten.

Zaterdag 30 september stond de krachtmeting met de leeftijdsgenoten uit Hardinxveld op het programma. De volledig selectie was aanwezig, met Nick K als support nog herstellende na ziekte. Starten net na het middag uur is voor de een heerlijk, voor de andere schipperen met het zaterdag baantje, toch mooi dat jullie er allemaal aanwezig waren. De strakke warming-up en voorbereiding van de tegenstander, gaf wel aan dat we serieus aan de bak moesten. Aan de boys werd na duidelijke instructies meegeven dat wij als team gewoon kunnen winnen “als we doen waar we goed in zijn” hardwerken, overspelen en gewoon de voetballende oplossing zoeken.

De eerste helft werd onder heerlijke voetbal condities afgetrapt door HSSC61, vanaf de eerste minuut werd er vol gas gegeven door de jongens. Bij Hardinxveld wisten ze daar eigenlijk geen goed antwoord op. Het resulteerde in een eerste helft waarin we veel kansen creëerden, maar vooral de druk op de helft van de tegenstander was een genot om naar te kijken. De achterste linie gaf helemaal niets weg en vanuit het middenveld werd de weg naar het doel nadrukkelijk gezocht. Doordat de druk er vol opstond werd Karsten in de gelegenheid gebracht om de 1-0 op het “scorebord” te schieten. Er dienden zich nog een aantal mooie kansen aan, waar de keeper van de tegenpartij een antwoord op had of de paal van het doel. Ezra over de rechtse vlak doorgebroken, schoot hard binnenkant paal, helaas voor ons caramboleerde de bal achter de keeper langs het doel weer uit. De 2-0 kwam op het “scorebord” vanuit een standaard situatie, de corner door Roan genomen werd door onze centrale verdediger Finn K tot doelpunt gepromoveerd, dit heerlijke “wapen” hebben we in de afgelopen wedstrijden veelvuldig succesvol in actie gezien. Met de 2-0 gingen we de rust in.

Dat er een ander Hardinxveld uit de kleedkamer kwam, konden we eigenlijk wel verwachten, ze staan niet voor niets in de bovenste regionen van de poule. Dit werd ook meteen duidelijk bij de aftap, we kwamen onder volle druk te staan. Hierdoor kwamen we even niet meer toe aan ons eigen spel en werden we teruggedrongen op eigen helft. De 2-1 kwam dan ook op het scorebord, via de onderkant van de lat. Op een volgende aanval en schot bracht de prima keepende Jesse stijlvol met twee vuisten redding. Na wat tactische omzettingen kwamen we er af en toe counterend maar veelal lekker combinerend uit. Vanuit de achterste linies konden we in een snelle omschakeling Finn W op snelheid in stelling brengen, Finn W scoorde de 3-1, gevoelsmatig voor ons aan de kant rolde de bal wel “langzaam” over de doellijn. Deze treffer kwam op een heerlijk moment, uiteraard bleven de aanvallende intenties van de bezoekers. Maar als team, hardwerkend werden alle aanvallen gepareerd, daarnaast bleven wij ook loeren op een uitbreiding van de score. Op het eerste kwartiertje van de tweede helft na, vond ik ons echt super dominant. Vakkundig werden door Fenn en Tijn de spelmakers onder de duim gehouden. Met een sterke laatste linie, een heerlijk voetballend middenveld en effectieve spitsen werd de 3-1 winst afgefloten door de ervaren en prima fluitende leidsman.

In de kleedkamer werden alle boys gecomplimenteerd met deze team prestatie en het vertoonde spel! Voetballen doe je met elkaar en dat was het mooiste van de voetbalmiddag. Op naar een mooi avontuur in de tweede klasse!