4128BN
LEXMOND
tel. 0347-341600

Een maandje geleden, heb ik nog best wat zitten klagen. De wisselingen van het team waren toen zeer groot en elke week was het spannend wie er wel en niet was en wie wij dan nog konden vragen. Hoe anders is dat nu.

De afgelopen 3 weken is 70% dezelfde selectie. Natuurlijk een paar wisselingen, maar de basis blijft vrijwel het zelfde. Afgelopen week was de thuiswedstrijd tegen Lekvogels. De nummer 3 van de competitie. Halverwege de wedstrijd moest ik Stan afstaan aan het 2e. Toch ging het zeker niet verkeerd. We kwamen nog 0-1 achter na 20 minuten spelen. Vlak voor rust wisten we nog de gelijkmaker te creëren. Jordy, geleend van het 4e, was op aangeven van Stan koelbloedig voor de goal en zo konden we met 1-1 de rust in. Zeker geen twijfels of er mogelijkheden waren voor een mooi resultaat. Toch kwamen we al snel in de 2e helft wederom achter. Een rommelige situatie was het gevolg. Eerst haalde ik Niek eruit en paar minuten later moest ik Jordy eruit halen waardoor Niek terug erin moest na 5 minuten rust. We kregen een corner en in een frommelactie met een assist van Richard was het Niek die de 2-2 in frommelde. Op dat moment had ik zeker het idee, dat degene die scoorde de winst zou pakken. Dat bleek ook wel aangezien er niet meer gescoord. Zo hadden we wederom een gelijkspel te pakken.

En dan vandaag de terugwedstrijd aan de overkant van het Merwedekanaal. Stan is weer weg, schijnt dat hij is gaan skiën op gras. Endy zou het 4e helpen en wij hadden de mogelijkheid om Nathan, de 2e keeper van het eerste konden ontvangen in de groep. Verder hadden we Yoran en David van het 2e, al is Yoran de afgelopen weken juist uitgeleend. Verder was alles dezelfde groep als normaal, afgezien van Sander Beniest die we de afgelopen wedstrijden konden lenen van het 5e.

Bij Lekvogels waren er ook een paar veranderingen, maar ook zij hebben vooral de eigen selectie. Zo zouden we ook verwachten dat we wederom een spannende wedstrijd zullen ondervinden. Gelukkig was de JO19 een goed voorbeeld voor ons. Zij wisten met 3-10! Te winnen. Wij missen de afgelopen weken Jerôme, Niels en Matthijs missen.

Lekvogels begon meteen om voluit de aanval te zoeken. Wij hadden het even moeilijk maar konden het vrij snel op orde krijgen. Een ander bijzonder moment was ook in het begin van de wedstrijd. Nathan had een uittrap en de vlag ging omhoog voor buitenspel waarna de scheidsrechter hiervoor floot. Hij was niet aangeraakt dus blijkbaar kan je bij een keeperbal/achterbal gewoon weer buitenspel staan. Na een kwartier spelen was het raak voor ons. Niek wist de op maat afgeleverde pass van Yoran binnen te werken. Zo stond het 0-1. Lekvogels probeerde veel maar er ging ook veel fout bij hun. Wij kregen ook nog wat kansjes op meer, maar uiteindelijk bleef dit de ruststand. De verwachting was dat Lekvogels een donderspeech zouden krijgen. Wij moesten zorgen dat we de eerste storm zouden overleven en dat we daarna verder op zoeken gingen naar de 2e. Beide gebeurde ook wel, maar helaas was het Marc die wist te scoren door een pisballetje binnen te werken. Het maakt natuurlijk niet uit hoe je het doet, maar het telt. Op een bepaald moment was het toch even lastig, aangezien wij met 10 man kwamen te staan.   Hoe verrassend was het dat we daardoor toch wisten te scoren en de 1-2 op het scorebord konden brengen. Dit keer was het Arwin met de pass, maar wederom Niek die het doel wist te vinden. Lekvogels probeerde van alles om door onze verdediging te komen, maar steeds wisten wij ze op tijd tegen te houden. De wedstrijd leek op zijn slot te gaan 10 minuten voor tijd. Hans Kool dit keer met een afgemeten pass waarna Niek zijn 3e van de middag kon maken en de stand op 1-3 kon zetten. Een paar minuten later kwam Lekvogels met 10 man te staan en wisten we eigenlijk dat de punten mee gaan naar Heicop. Een zeer fraaie wedstrijd en bovendien 3 punten. In 2 wedstrijden tegen Lekvogels 4 punten en uit de laatste 6 wedstrijden 9 punten. Mochten we iets meer geluk hebben en was de wedstrijd in Ammerzoden fatsoenlijk gelopen, had dit nog meer moeten zijn.

Volgende week kunnen we weer aan de slag. Dan hebben wij voor velen een 2e thuiswedstrijd, namelijk bij Leerdam Sport uit. Afhankelijk hoe de groep er uit ziet, is er zeker mogelijkheden. De vraag is natuurlijk of het net zo zal lopen als de afgelopen 3 seizoenen. Maar dat zullen we pas volgende week werken.

Wij hebben nu nog 4 wedstrijden te gaan. Maximaal dus 12 punten nog te behalen. We moeten uit tegen Nr. 2, thuis tegen Nr. 1, thuis tegen Nr. 5 en dan uit naar Nr. 8. Wij zijn nu van de laatste plaats af, maar ook nog mogelijkheden om nog een paar plaatsen te kunnen stijgen. Laten we hopen dat het gewoon een leuke wedstrijd zal worden zaterdag.