Datum

6 december 2014 12:00

Accommodatie

Onbekend

Tegen het eind van het jaar is de balans opmaken iets dat bij heel veel bedrijven aan de orde is en ook wij als A junioren kunnen dat doen. We hebben onze laatste wedstrijd gespeeld voor de winterstop en dat is bij uitstek het moment om de eerst seizoenshelft te evalueren. Eerst echter nog even de twee laatste wedstrijden; twee tegenstanders uit de top drie van deze competitie. Zaterdag 30 november de uitwedstrijd in en tegen Sliedrecht. Uw verslaggever was daarbij niet aanwezig, dus veel kan ik er niet over zeggen. De uitslag spreekt echter voor zichzelf: 6-2 verlies. Doelpuntenmakers: Lucas en Richard.

Zaterdag 6 december kwam de nummer twee uit de competitie op bezoek: Alblasserdam. Wij ontmoetten hen deze competitie voor de tweede keer. De uitwedstrijd leverde een 4-2 verlies op. We werden toen afgestraft op typische 1e klasse-voetbal zaken: slimheid, snelheid in de omschakeling en een heel sterke verdediging. We hadden vandaag de pech dat er nogal wat blessures speelden binnen het team: Raymond zal hopelijk na de winterstop weer mee kunnen doen en Tristan en Jari konden ook niet in de basis starten. Zodoende begonnen we met een wat andere opstelling dan gebruikelijk. Op doel: Niek. In de verdediging: Thom, Bart, Richard en Nicky. op het middenveld: Matthijs, Koen en Kees. De voorhoede werd gevormd door: Marijn, Arwin en Lucas. Het duurde lang voor de wedstrijd op gang kwam en eigenlijk was de gehele eerste helft een beetje een tamme vertoning. Een iets sterker Alblasserdam die ook de betere kansen had, maar ook niet echt kon overtuigen. Wel raakte beide ploegen een keer het aluminium; voor ons was Marijn daar voor verantwoordelijk. Derhalve een 0-0 ruststand. De tweede helft was nog maar vier minuten oud toen een fout in de opbouw door Alblasserdam werd afgestraft en de 0-1 op het bord stond. Er werden wat wissels toegepast; Jari en Tristan kwamen in het veld en zo hoopten we wat meer druk uit te kunnen oefenen. Dit lukte en na een prachtige actie van Lucas had Jari de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn inzet was te zacht en kon door de keeper onschadelijk gemaakt worden. Toch leek de gelijkmaker nog in de lucht te hangen, hoewel we geducht moesten zijn voor hun counter. De snelle spits die ons in de vorige wedstrijd de das om deed, was er nu echter niet bij en dat scheelde nogal wat. Uiteindelijk bleef de gelijkmaker uit en ook zij verzuimden de wedstrijd op slot te gooien en zo bleef het ondanks de nodige spanning tot het eind, bij een 0-1 uitslag. Door het gelijke spel van Hardinxveld deed Alblasserdam dus heel goede zaken deze dag en ontvangen zij als koploper a.s. zaterdag Hardinxveld om in een onderling duel uit te maken wie zich herfstkampioen mag noemen.

Dan de balans: we staan op een achtste plaats in deze eerste klasse en dat is iets waar we ons beslist niet voor hoeven te schamen. We zijn regelmatig het veld afgestapt met het gevoel dat ‘ er meer in had gezeten’. Dat klinkt een beetje als een cliché maar dat is het leuke aan clichés: ze zijn vaak wel waar! Slechts een enkele keer kansloos, maar regelmatig ook onszelf de das omgedaan met een beetje naïef spel. Daarin valt voor de tweede helft van de competitie nog wel wat te verbeteren.

We stapten regelmatig het veld af met de complimenten van de tegenstander voor ons spel, daar krijg je helaas geen punten voor, maar het geeft wel aan hoe we ons tussen ploegen ‘ van naam’, weten te profileren. Verder hebben een aantal van onze spelers regelmatig met het 1e en 2e elftal meegetraind- en gespeeld en ook daar wordt je beter van. Zaak is nu om eerst maar eens blessurevrij te raken deze weken en proberen om de tweede helft van de competitie nog een paar plaatsen te stijgen op de ranglijst.

Rest mij om alle lezers een mooie decembermaand te wensen, een goed uiteinde en een voorspoedig Nieuwjaar!