SVS'65 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

14 maart 2015 14:30

Nistelrooij, J.M.H. van

De hoofdmacht van HSSC ’61 was tot zaterdag al bezig met een aardige serie in een ongeslagen reeks in 2015 met drie overwinningen op rij. Zaterdag kwam er een hoofdstuk bij; de thuisploeg won ruim van het vooraf iets hoger geklasseerde SVS ’65 uit Spijk: 5-0.

De selectie voor vandaag bestond uit de volgende namen: Danny Kruyer, Yme van Gent, Menno de Keijzer, Kees Kool, Ferry Uittenbogaard, Nicky van Dam, Laurens van Leeuwen, Bas Scheenhart, Ivan den Hertog, Lucas van Dam, Floris Kool, Gijs Scheenhart, Frank de Goeij, Jesse Kooijman en wisselkeeper Niek de Vos (A1). Wessel de Keijzer viel in warming up uit met hamstringklachten en kwam niet in actie.

Het begin van HSSC ’61 was furieus. Binnen een kwartier had er zomaar 3-0 op het scorebord gestaan kunnen hebben. De grootste kansen werden helaas niet verzilverd, hoofdzakelijk door een onzuiver vizier in de afronding. Maar de Spijkse keeper was voor rust ook in goeden doen. Het aantal kansen voor rust was niet op één hand te tellen. Na een half uur kreeg HSSC ’61 een strafschop vanwege vasthouden bij een corner. De keeper stopte de inzet van Kees Kool. Daarna kreeg Spijk kort vleugels en bracht HSSC ’61 eventjes licht van de wijs. In de tegenstoot na de gemiste strafschop teisterden de gasten de lat en kregen wat corners mee. HSSC ’61 herpakte zich goed en kreeg voor rust haar tweede strafschop te nemen na een overtreding op Lucas van Dam. Ditmaal nam broertje Floris Kool plaats achter de bal en stuurde de keeper de verkeerde kant op voor de dikverdiende, maar late openingstreffer: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust ging HSSC ’61 op zoek naar de 2-0, die zou het Spijkse verzet hoogstwaarschijnlijk definitief breken, want de Heicopse organisatie gaf vandaag geen krimp bij spaarzame uitbraken van Spijk, dat eigenlijk geen doelpogingen wist te creëren. En zo geschiedde, want Floris Kool bracht de score op 2-0 toen hij laag in de zestien meter werd aangespeeld en uit de draai laag scoorde: 2-0. De Spijkse trainer wilde met een dubbele wissel proberen een offensief te starten en op zoek naar de aansluitingstreffer te gaan. Het eerste wat beide invallers konden doen nadat zij het veld betraden, was toezien hoe HSSC ’61 uit de mooiste aanval van de middag de 3-0 scoorde. Floris Kool brak na een vloeiende aanval over de rechtse kant uit en naderde het Spijkse doel. Bas Scheenhart was meegesprint en werd door topscorer Floris Kool niet uit het oog verloren. De breedtebal was prima op maat en in de loop kon Bas Scheenhart de fraaie aanval afronden voor de 3-0. Er zouden mensen kunnen vinden dat de 4-0 echter nog fraaier was. Ivan den Hertog verlengde een lange bal van achteruit goed op Lucas van Dam. Na de aanname leek de bal iets te ver voor zijn voeten uit te rollen, maar niets was minder waar. Met een subtiele voetbeweging stiftte hij de bal over de uitkomende keeper fraai tegen het net: 4-0 zo’n twintig minuten voor tijd. De koek was nog niet helemaal op, want Floris Kool werd door Nicky van Dam keurig de diepte in gestuurd en de Heicopse targetman maakte zijn derde van de middag voor een officieuze hattrick en zijn 13e goal van het seizoen: 5-0. Met verse krachten Gijs Scheenhart, Frank de Goeij en Jesse Kooijman op het veld liet HSSC ’61 nog wel wat aanvallende impulsen zien, maar de eindpass was in de slotfase niet zuiver genoeg om tot scoren te komen. De stand bleef dus bij 5-0 en de scheidsrechter van dienst maakte een einde aan een overwegend sportief duel.

HSSC ’61 gaat komende zaterdag op bezoek bij MVV ’58 in Meteren. In het thuisduel eerder dit seizoen trok Meteren aan het langste eind in een duel waarin HSSC ’61 meer had verdiend. Na vier overwinningen op rij tegen de huidige onderste vier van de ranglijst, is het de komende twee weken zaak om stand te houden tegen ploegen uit de top vier, namelijk MVV ’58 (uit) en Schelluinen (thuis).