VVAC A1

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 13

28 maart 2015 12:30

Zeltenrijch, D.J.

Vandaag stond wederom de dubbel tegen VVAC op het programma. Allereerst de B-junioren die tegen koploper VVAC B1 een mooie 6-3 overwinning boekten al ging dat wel met de nodige emoties gepaard… Aansluitend mochten wij aantreden tegen de A1 van onze Alblasserwaardse vrienden. Bij ons geen sprake van titelaspiraties, maar wel van een heel belangrijk duel in de strijd om de middenmoot. Voor VVAC ( dat 2 punten achter ons staat) de (laatste?) mogelijkheid om aan te sluiten bij deze strijd en voor ons de kans om ons definitief ‘los te spelen’ van de onderste vijf plaatsen en ons te blijven mengen in de strijd om de zesde plaats. Vooraf waren we er niet helemaal gerust op: je ziet dat vaker: goed spelen tegen de bovenste ploegen en het dan laten liggen tegen de ploegen die onder je staan. We hebben dat tegen Everstein en Meerkerk ook al meegemaakt en Erik waarschuwde zijn mannen er voor dat dit niet nogmaals mocht gebeuren. VVAC was tenslotte een beetje in de ‘winning mood’ en dan kan zoiets zomaar gebeuren. Bovendien moesten we vandaag Matthijs missen die weer een wedstrijdje schorsing uit moest zitten. Scherp beginnen dus dat was het motto voor vandaag. Tijdens de warming up werd het er niet beter op met het weer. De regendruppels werden steeds dikker en gecombineerd met een harde wind was het niet prettig toeven in en om het veld. We begonnen de wedstrijd met de harde wind tegen en van het ‘scherp’ starten kwam niet veel terecht…binnen 3 minuten kregen we drie corners tegen en uit een vrije trap die volgde uit de derde hoekschop viel de 0-1. Goed genomen en goed binnen gekopt; dat wel. Het was duidelijk dat de harde wind het lastig maakte vandaag, maar toch was het drie minuten later al gelijk. Jari schoot van afstand en de keeper liet de bal los, waarna Arwin heel attent was en de 1-1 scoorde. VVAC bleef het proberen met de lange bal die gedragen door de wind soms voor enig gevaar stichtte, maar heel veel idee zat er allemaal niet achter. Toen Tristan nog voor de rust de 2-1 maakte kregen we er al meer vertrouwen in. Na de rust was het hoofdzakelijk een richting verkeer naar het doel van VVAC. In de 59e minuut mochten we een corner nemen en terwijl we er al van uitgingen dat Richard die er wel eens in zou kunnen koppen, gebeurde dit niet, maar de bal bleef in ‘de zestien’ hangen en vervolgens scoorde hij toch met een fantastische omhaal (volgens hemzelf) volgens ons schoot hij hem echter simpel binnen…Na dat de nr. 15 van VVAC met zijn tweede gele kaart op zak mocht gaan douchen was het een kwestie van nog wat doelpunten zien te maken, al was VVAC er na een vrije trap ook nog heel dicht bij. Een hard schot dat alle kanten op zwabberde werd echter door Niek op fenomenale wijze naast getikt. Vervolgens scoorde achtereenvolgens Tristan de 4-1, Jari de 5-1 en daarna was het, het woord aan de invallers Sjoerd (6-1 en Marijn (7-1)

Laatstgenoemde had de afgelopen week veel zelfvertrouwen opgedaan met het nemen van vrije trappen, maar helaas lukte dit in de wedstrijd niet vanmiddag. Toen Jari echter een actie makend bij de achterlijn richting doel ging, schreeuwde hij bijna de longen uit zijn lijf om de bal te krijgen. Jari is op zulke momenten de beroerdste niet en leverde hem netjes bij Marijn af, die al juichte voordat hij überhaupt de bal raakte!Het lijkt met zo’n verslag wel of er alleen maar aanvallers meedoen in al die wedstrijden, maar dan doe je onze verdedigers tekort. Met uitzondering van de eerste vijf minuten stonden Lars, Raymond, Richard, Nicky en Thom hun mannetje vandaag. (Niek had ik al genoemd, dus die sla ik over…) Een middenveld met jongens als Bart, Koen en Kees is gewoon een eerste klasse meer dan waardig middenveld. Samenvattend een heel mooi resultaat vandaag en de rasoptimisten onder ons hebben het zelfs over een periodetitel…dat moet er echter nog wel het e.e.a. gewonnen worden. Maar goed: HSSC gelooft er weer in! B1 winst, A1 winst en ons vlaggenschip ligt ook op koers! Laat die lente maar komen!!! (nacompetitie, 20 graden, terrasje etc etc…)