...

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse E

19 september 2015 14:30

Bracht, A.

Na de overwinning in de eerste competitiewedstrijd, wist Heicop 2 de tweede competitiewedstrijd niet in winst om te zetten. In de thuiswedstrijd werd gelijkgespeeld tegen Sleeuwijk 3, hieronder leest u het verslag. Voorafgaand aan de wedstrijd kwam onze huisfotograaf langs om een nieuwe teamfoto te maken, deze foto is ook bijgevoegd.

Na de foto’s en de warming-up kon er begonnen worden aan de wedstrijd. Vanaf het begin was het duidelijk dat Sleeuwijk ons liet komen en voetballen. Dit zijn vaak de teams waar wij het lastig tegen hebben. Door de lage druk van de tegenstander lag bij ons het tempo te laag waardoor er geen echte kansen gecreëerd konden worden. De ‘vedettes’ van Sleeuwijk gaven niks weg en de gasten haalden zoveel mogelijk het tempo uit de wedstrijd. De matig fluitende scheidsrechter had hier ook een groot aandeel in, door gemiddeld een maal per minuut voor een vrije trap tegen Heicop te fluiten, Sleeuwijk wist hier echter ook geen kansen mee te creëren. Voor de rust werd er echter nog wel gescoord door de gasten, foutief wegwerken achterin leidde tot balverlies. De gasten pompte de bal in de zestien, waarna Guan een overtreding maakte. Sleeuwijk scoorde de penalty en zo keken we net voor rust tegen een 0-1 achterstand aan.

Na een donderspeech van Ton begonnen we aan de tweede helft. Na 5 minuten in de tweede helft scoorden we dan ook de gelijkmaker. Een perfecte voorzet van Koen werd bij de tweede paal ingekopt door Thijs. Het geloof in een overwinning was hiermee ook weer helemaal terug. Deze euforie duurde echter niet lang, twee minuten later scoorden de gasten de 1-2. Twee kansen, twee fouten en twee doelpunten.. Hierna pakte Heicop de draad weer op en dit resulteerde in een doelpunt in de 61e minuut. De voor Guan ingevallen Yoran Aantjes werkte een goede corner van Koen tegen de touwen. Na deze gelijkmaker voetbalde we steeds meer op de helft van het inmiddels vermoeide Sleeuwijk. Dit leidde tot enkele kansen, de grootste kans was voor Jouke. Een mooi uitgevoerde aanval via de zijkant, werd hard ingeschoten, maar belandde via de onderkant van de lat weer in het veld. De scheidsrechter floot na stipt 90 minuten af en zo werden de punten gedeeld. Voor beide ploegen waren dit de eerste verliespunten. Volgende week wacht de uitwedstijd tegen VVAC, in deze wedstrijd zal het tweede de rug moeten rechten.