Wieldrecht 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

12 september 2015 14:30

Dijke, J.W.M. van

Zaterdag 12 september stond de wedstrijd tegen Wieldrecht op het programma. Een voormalig tweede klasser (degradant) tegen HSSC’61 (promovendus). Op voorhand een lastige wedstrijd, maar de eerste wedstrijd tegen Asperen werd gewonnen, dus waarom ook niet de tweede competitiewedstrijd?

De selectie kent weinig verrassingen (Danny Kruyer, Matthijs Kortlever kampen nog met blessures van vorig seizoen en zijn dit seizoen niet in actie geweest. Ivan den Hertog , is ruim een week geleden geopereerd aan de knie en kan zich voorlopig richten op revalidatie).

En dan de wedstrijd.
Na 5 minuten is het HSSC dat tegen een achterstand aankijkt. Een voorzet vanaf de  linkerkant van Wieldrecht werd keurig op het hoofd gelegd van  de spits die deze voorzet in de hoek knikte. Een 0-1 stand op het bord. HSSC probeerde onder de druk van Wieldrecht uit te komen. Een goede counter bood Floris Kool een goede kans op de 1-1, maar de keeper schermde zijn hoek goed af en geen gelijkmaker. In de eerste helft was het Nicky van Dam die nog een schot van afstand had, na een mooie en snelle aanval van HSSC, maar de bal ging over het doel. Verder was het Wieldrecht dat de druk op het Heicopse doel opvoerde. De lat bood nog een keer bescherming en doelman Niek de Vos wist een verdere achterstand te voorkomen.

De tweede helft begonnen de Heicoppers scherper en kwam er druk op het doel van Wieldrecht. Het leidde tot een aantal “bijna-kansen”. De fysiek sterke verdediging van Wieldrecht wisten de aanvallen te pareren. Een voorzet van Laurens van Leeuwen verdween bijna over de keeper in het doel.

Bij een snelle uitbraak was het Wieldrecht die scoorde aan de andere kant. Een stand van 0-2 dus op het bord. Nadat een kwartier voor tijd één van de Wieldrechtenaren eerder kon gaan douchen vanwege een rode kaart (natrappen) probeerde Heicop het nog wel. Maar  Wieldrecht kon vrij eenvoudig de 0-2 in stand houden.

Volgende week de wedstrijd tegen Heukelum.  Onze jongens zullen er dan weer tegenaan moeten om de nodige punten te kunnen verdienen.