1 - 7

HSSC'61 VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 5e klasse 855

26 september 2015 11:00

De wedstrijd tegen combinatieteam Herovina/Vuren VR1 stond op het programma. Na reeds 6 punten in the pocket te hebben waren wij vastberaden om deze trend voort te zetten. De punten moesten worden meegenomen naar ‘’het Plein’’.

Voor mijzelf en Biek een nog onbekende tegenstander. Van te voren hadden we vernomen dat dit te winnen moest zijn; maar wees gewaarschuwd, hoogmoed komt voor de val.

De weersomstandigheden waren ideaal, een lekker zonnetje op het bolletje, een drassig veld en paddenstoelen die de grond uitschoten.

De opdracht die wij hadden meegekregen van trainer Teun was dat wij ons moesten focussen en de combinaties moesten aangaan. Deze opdracht hebben wij uiteraard trachten te volbrengen.

Na wel vier volle minuten te hebben gevochten als leeuwinnen, scoorde Sabine de 1-0. Een mooi afgemaakt doelpunt. De doelpuntenreeks werd gestaag voortgezet, in de achtste minuut scoorde Karin de 2-0 op uitgekiende wijze mooi strak in de hoek. Een inkakmomentje volgde, de 2-1 werd gescoord….shit happens. De verdedigende linie moest aan de bak. De combinaties werden opgezocht, de focus werd hersteld en in de vijfendertigste minuut kwam dit tot uiting in  het derde doelpunt, wederom gescoord door kappende Karin. Kort daarop volgende het vierde doelpunt in de veertigste minuut. Mikkende Mieke kwam één op één met de keeper en maakte het koelbloedig af. Vijf minuten later

gaf Mieke de laatste vrouw van Herovina een vette panna en schupte de bal snoeihard de hoek in.

De scheidsrechter floot… limonade tijd. Ruststand: 5-1, een prima uitgangspunt en een mooie gelegenheid om het doelsaldo eens wat verder op te schroeven.

Na de rust werd de draad weer opgepakt, kappende Karin schoot de bal strak boven de keeper in. Het publiek werd wild, wedjes werden gelegd… 10, 10,10!! Helaas, het doelpunt werd afgekeurd. Karin liet het hier niet bij zitten en stormde wederom op het doel af,  haar schot werd echter door de lat gekeerd… geen doelpunt. Gelukkig werd er deze helft toch nog tweemaal gescoord, wederom door doelpuntenmaker Mieke.

Eindstand: 7-1 met uitstekend verdedigingswerk, op zijn tijd goed voetbal met mooie combinaties en doelpunten die goed werden afgemaakt. Een prima start van deze zonnige zaterdag. Gebleken is dat niet alleen de Meerkerkse dames invloed hebben op het Heicopse team…. ook het Meerkerkse bier heeft zijn vruchten afgeworpen.

Op naar volgende week waar de dames op het Plein zullen spelen tegen Hedel!