Scheidsrechter

Alvarez, F.J.

Accommodatie

Onbekend

Na een overwinning en een gelijkspel mocht H.S.S.C’61 2 het op 26 september opnemen tegen het Ottolandse VVAC 3. Tegenstander VVAC heeft in de eerste 3 wedstrijden van het seizoen 6 punten weten te behalen. Bij winst zal Heicop de tegenstander van vandaag passeren op de ranglijst.

Trainer Ton Kool en zijn compagnon Arno Kooijman stuurde de volgende elf spelers de kunstmatige “wei” in: Laurens de Jong; Raymond Bevelander, Jarco de With, Christiaan den Braber ©, Danny den Hartog; Glenn Huygen, Bart Klijn, Thijs de With, Koen Looij, Jesse Kooijman; Gijs Scheenhart. Tristan Koet en Guanito Pannekoek namen naast verzorgster Esmee Meijdam en materiaalman Gerard Kool plaats op de bank. De laatste wisselspeler Hans van der Heijden zal de vlag hanteren bij afwezigheid van Fredrik van den Brenk.

Naast Fredrik waren ook de volgende spelers om verschillende redenen afwezig: Jouke van der Meulen (1ste elftal), Ronald de Jong (vakantie), Nils de With (druk aan het klussen) en de geblesseerden Kees van den Berg, Rien Bassa en Ivan den Hertog.

Na de warming-up en de pasjes controle, blies de jonge scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. HSSC begon sterk, had veel balbezit en wist VVAC direct onder druk te zetten. Dit resulteerde al snel in een doelpunt. In de 7de minuut van de wedstrijd mocht Jesse een corner nemen vanaf links. Jesse krulde de bal voor het doel, waar deze bleef “hangen”. De bal belandde voor de voeten van Thijs, die niet aarzelde en de bal richting doel schoot. Een Ottolandse verdediger trachtte de bal nog te keren voor de doellijn, maar slaagde niet in deze poging: 0-1.

Na het doelpunt kreeg HSSC direct 2 kansjes, maar de pogingen van Glenn en Jesse werden goed gekeerd door de keeper van de tegenstander. Na een half uur kwam VVAC iets beter in zijn spel, maar de Heicopse verdediging stond als een huis. En als er dan per abuis toch een balletje door de defensie kwam, stond Laurens telkens op de juiste plek om het gevaar onschadelijk te maken. Toch kreeg Heicop nog een goede kans via Gijs, die zijn (2.10m lange) directe tegenstander aftroefde in een luchtduel, maar helaas stond de goede Ottolandse keeper weer in de weg. Met een 0-1 tussenstand volgde het fluitje van de leidsman en konden beide teams geniet van een kwartier rust.

In het begin van de tweede helft gebeurden er weinig noemenswaardig. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en beide ploegen creëerde geen kansen. Guanito mocht invallen voor Raymond en een paar minuten later nam Tristan de plek in voor doelpuntenmaker Thijs. Na deze wissels volgden er een aantal goede kansen voor HSSC. Jesse (schot net naast), Koen (paal en keeper), Glenn (keeper) en Gijs (keeper) slaagden allen helaas niet om een kans tot een doelpunt te promoveren. Ondertussen had leider Arno de vlag overgenomen van Hans, die zich ging klaarmaken voor een invalbeurt. Hij moest uiteindelijk invallen voor Koen, die na een botsing lichtelijke hoofdpijn opliep.

Een paar minuten voor tijd trad een eeuwenoude voetbalwet in werking: Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dit. Bij een corner stuurde VVAC de gehele luchtmacht mee naar voren. Ook bij deze corner bleef de bal gevaarlijk hangen, waarna een aanvaller op doel schoot. De bal leek gekeerd te worden door Danny, maar deed dit in de ogen van de goed-fluitende scheidsrechter op een onrechtmatige manier. Handsbal en een penalty. De aanvoerder ging achter de bal staan en verschalkte Laurens vanaf de stip, 1-1. In de resterende minuten kon HSSC het niet meer voor elkaar krijgen om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken, waardoor de wedstrijd (onnodig) eindigde in een puntendeling.

Door het gelijke spel staat HSSC 2 op de 5de plaats in de competitie. De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 3 oktober tegen Oranje Wit 5. Aanvang 14:15 uur op sportpark Het Plein. In deze wedstrijd zal HSSC na twee gelijke spelen op zoek gaan naar de tweede overwinning van het seizoen. Wij hopen bij deze wedstrijd weer op uw support. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, is de wedstrijd te volgen via Twitter: https://twitter.com/JONGHSSC.