Mannen zaterdag, 2, 3e klasse E

3 oktober 2015 14:15

Korthout, M.M.L.

Afgelopen zaterdag, 3 oktober 2015, nam HSSC’61 2 het op tegen het Dordtse Oranje Wit 5. Oranje Wit heeft in de eerste 3 duels van de competitie nog geen punten behaald. Zij zullen gebrand zijn om de eerste punten van het seizoen weg te halen op het Heicopse Plein. Heicop 2 zal een goed resultaat moeten behalen om aansluiting te houden bij de kopgroep.

Heicop 2 begon met de volgende opstelling: Laurens de Jong; Guanito Pannekoek, Raymond Bevelander, Jarco de With ©, Danny den Hartog; Yoran Aantjes, Bart Klijn, Jouke van der Meulen, Yoran den Hertog, Koen Looij; Tristan Koet. Op de bank namen Thom Kluvers, Jesse Kooijman en Matthijs Kortlever plaats naast Esmee Meijdam en Gerard Kool. Fredrik van den Brenk is de assistent van de scheidsrechter.

De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd en het eerste kwartier leken beide teams elkaar een beetje af te tasten waardoor er weinig mogelijkheden ontstonden. De eerste wapenfeiten kwamen van linksback Danny, die tweemaal goed opkwam maar helaas geen doel trof. Dit bleek het startschot te zijn voor een fiks aantal kansen. Tristan Koet omspeelde de keeper na een goede individuele actie, maar de hoek bleek te lastig voor onze spits en raakte de buitenkant van de paal. Een aantal minuten later was het weer Tristan met een grote kans. Yoran den Hertog wist Tristan te vinden met een goede pass, maar helaas kreeg hij het niet voor elkaar om het net te laten bollen.

Na nog twee kansen van Koen (schot over) en Yoran Aantjes (1 op 1, redding keeper) lukte het HSSC toch nog om voor rust op voorsprong te komen. In de 42ste minuut kwam Yoran den Hertog in kansrijke positie na een mooie dieptebal van Koen. De linkshalf faalde niet en schoot met een droge knal de 1-0 tegen de touwen. Oranje Wit had, mede door onze solide verdediging, nog geen mogelijkheden gecreëerd om het keeper Laurens moeilijk te maken. Net voor rust was daar nog een goed moment van Jouke, helaas kon de keeper redde. Na deze kans blies de scheidsrechter voor rust.

Tijdens de thee besloten Ton en Arno in te grijpen; Jesse Kooijman mocht de plek innemen van Yoran Aantjes. De eerste inzet van de tweede helft was ook direct voor de invaller. Zijn vrije trap werd gepakt door de Dordtse goalie. Net als vorige week, gebeurde er in de tweede helft weinig noemenswaardig. Thom viel in de 65ste minuut in voor Danny. Na een fraaie solo mocht Koen in de 83ste minuut weer eens het doel onder vuur nemen, maar zijn inzet ging over. Hierna volgde er nog één mogelijkheid voor Oranje Wit, maar het schot van de lange invaller ging over het Heicopse doel. Thom moest in de slotminuten het veld verlaten na een ongelukkige charge, de niet-geheel fitte Matthijs mocht de wedstrijd vol maken. Na ruim 90 minuten besloot de scheidsrechter af te fluiten, waardoor HSSC’61 2 zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen boekte. Conclusie: De organisatie staat, maar we moeten de kansen afmaken zodat we de wedstrijd eerder kunnen beslissen.

Door de overwinning bezet HSSC nog steeds de 5de plaats op de ranglijst, met 2 punten achterstand op de koploper. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Sliedrecht 4 op het programma. Ook deze tegenstander heeft nog geen punten behaald, dus we zullen weer uitermate geconcentreerd moeten zijn om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. De aftrap zal zijn op 10 oktober 2015, 14:30 uur op sportpark de Lockhorst. We zien u daar graag! De wedstrijd is uiteraard weer live te volgen via Twitter: https://twitter.com/JONGHSSC.