Scheidsrechter

Roo, R.A. de

Accommodatie

Onbekend

Op deze wisselvallige nazomermiddag begon ook voor het 2e elftal het seizoen 2015/2016. Waar vorige week de velden op Het Plein nog onbespeelbaar waren, was het vandaag perfect voetbalweer. De wedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning. Alvorens we beginnen met het verslag van de wedstrijd, blikken we kort terug op het afgelopen seizoen en de voorbereiding.

Het afgelopen seizoen draaide voor het tweede uit op een fiasco. Waar we als doelstelling hadden te handhaven in de tweede klassen, degradeerden we na het tweemaal verlies in de nacompetitie naar de derde klasse. De tegenslag werd twee weken later enigszins goedgemaakt door de promotie van het eerste elftal, maar elk gedronken biertje had toch nog een ietwat bittere nasmaak.

Tegenslag hoort bij het voetbal, maar we moeten ook weer door. Nog geen twee maanden later begon dan ook weer de voorbereiding voor het huidige seizoen. Met de overgang van een groot aantal A-junioren en enkele nieuwelingen kan Heicop nu putten uit een breder aanbod. Waar vorig jaar de selectie voor het tweede mager was, zijn nu bijna alle posities dubbel bezet. In de voorbereiding werden goede wedstrijden afgewisseld met mindere. In de door de KNVB 'gelote' Zederikse bekerpoule werden we eenmaal overklast en verloren we eenmaal nipt van een eersteklasser, de wedstrijd tegen Lekvogels werd dik en verdiend gewonnen.

Waar wij vorig jaar nog de doelstelling hadden om niet de degraderen, hebben wij dit seizoen de doelstelling om te voetballen voor promotie. Dit gaan we doen met de zelfde technische hart waar wij vorig seizoen mee afsloten. Ton heeft de leiding, zijn metgezel Arno is wederom leider. Of er dit seizoen wel naar laatstgenoemde wordt geluisterd is nog maar de vraag. Fredrik neemt na een jaar afwezigheid dit seizoen weer de vlag ter hand, Esmee verricht wonderen met tape en een spons en Gerard zorgt er voor dat er voor de rest niets ontbreekt.

Vandaag leidde de reis naar de lokale metropool Gorinchem, bestemming was het sportpark Molenvliet van Unitas. Het grootste gemis in de stoet naar Gorinchem was toch wel de paarse Polo van Ton, waarin het technisch hart plaats nam naar de uitwedstrijden. Ton mocht vorig jaar zijn droomauto nooit meenemen, omdat de vrouw(en) des huizes deze meenden nodig te hebben. Ton kon hier niet mee leven en kocht een grotere tweede auto, de zaterdagen zullen nooit meer hetzelfde zijn..

Onder toeziend oog van een groot aantal Heicopse supporters, startte HSSC de wedstrijd tegen Unitas met volgende opstelling: Op doel stond Ronald. Achterin Guanito, Jarco, Christiaan en Danny. Op het middenveld Glenn, Jouke, Nils en Koen. Voorin Jesse en Gijs. Doordat we willen voetballen voor promotie, is er gekozen om aanvallend voetbal te spelen, met de druk op de helft van de tegenstander. Hierdoor kregen wij in het begin al enkele kansen op een doelpunt, maar er werd slordig omgegaan met deze kansen. Tot de 24e minuut, Glenn stoorde voorin en veroverde de bal. Met een mooie crossbal vond hij Koen, waarna deze de bal simpel langs de keeper kon schieten. Na dit doelpunt gingen wij iets meer achteruit voetballen waardoor de thuisclub meer ruimte kreeg, 5 minuten later stond het dan ook alweer 1-1. Na dit doelpunt ging de druk er weer op en scoorden wij al vrij snel de 1-2. Glenn liep na een combinatie met Gijs 1 op 1 op de keeper af, deze werd omspeeld en de keeper was genoodzaakt om de beentjes van Glenn vast te pakken, gevolg was een penalty voor Heicop. De voor de rest van de wedstrijd goed fluitende scheidsrechter had deze actie van de keeper eigenlijk moeten bestraffen met een rode kaart, maar dit vond hij niet nodig. Koen schoot de penalty feilloos in de rechter bovenhoek, 1-2. Na dit doelpunt hadden wij uit kunnen en moeten lopen naar een ruime voorsprong met de rust, maar voorin waren we niet scherp genoeg. Zoals oude voetbalwetten dan beschrijven gaat de bal er aan de andere kant in. Na slordig balverlies op het middenveld scoorde de Unitas-spits een prachtig doelpunt. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor de rust.

Na de nodige peptalk en nog veel belangrijker een Snickers in de rust werden we weer naar buiten gestuurd, Jesse was in de kleedkamer achtergebleven en hij werd vervangen door Kees. Kees nam de plek van Glenn in en Glenn werd naast Gijs in de aanval geposteerd. De tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld als de eerste helft, Heicop was de betere ploeg, maar de kansen werden niet afgemaakt. Nadat de zeer goed spelende, maar moegestreden Guan werd vervangen door Raymond en Nils door Bart kreeg HSSC een steeds groter overwicht op het spel. Dit uitte zich in de 80e minuut in een prachtig doelpunt. Man of the Match Koen speelde met een prachtige lob Gijs vrij, waarna Gijs het bevrijdende doelpunt maakte. Na dit doelpunt konden we de wedstrijd simpel uitvoetballen, Kees nam dit simpele voetballen wel erg serieus, wat in de laatste minuut nog de enige kans van de thuisploeg opleverde, maar dit bleef gelukkig bij een kans. Na deze kans floot de scheidsrechter af en waren de eerste drie puntjes binnen, het was misschien niet mooi, maar het kan alleen nog maar beter worden.

Volgende week speelt het tweede tegen Sleeuwijk 3, dit team heeft 6 punten uit twee wedstrijden, dus alle support is hard nodig en zeer welkom. De wedstrijd begint om 14:30, dus komt dat zien. De wedstrijd is voor de thuisblijvers en de uitkijkers ook te volgen via https://twitter.com/JONGHSSC.