5 - 4

HSSC'61 VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 5e klasse 855

10 oktober 2015 12:45

Op een mooie dag wacht ons de wedstrijd tegen SV BLC. We spelen de wedstrijd later dan wij gewend zijn, namelijk om 12:45 uur. Goed uitgeslapen gaan we op weg naar het ‘o zo gezellige’ Brabant. SV BLC is voor ons een onbekende club uit Den Bosch. Eenmaal daar aangekomen is het toch allemaal even wennen. We moesten parkeren op een transferium, er was geen dug out langs het veld en een veld om de warming-up te doen was er evenmin. Ach, het is dan ook geen Heicop.

Wij begonnen de wedstrijd matig. In de 2de minuut stonden we dan ook al op een 1-0 achterstand, door een mooi doelpunt van SV BLC. Knap in de kruising geschoten. SV BLC was dan ook erg enthousiast, want ze wilden erg graag van de nummer 1 winnen. Anderzijds willen wij na 5 wedstrijden nog steeds ongeslagen blijven en de nummer 1 positie behouden. Gelukkig scoorde Caroline S in de 20ste minuut de 1-1. Een schot vanaf de 16, mooi in de linkerhoek. Helaas was het spel er in de eerste helft niet naar om ongeslagen te blijven. Er waren maar weinig speelsters die hun eigen niveau behaalden. In de 26ste minuut scoorde SV BLC dan ook de 2-1. Teun omschreef ons spel als belabberd. In de rust kwamen we dan ook tot de conclusie dat we de wedstrijd niet hoefden te verliezen als we iets beter gaan spelen, zoals wij ook kunnen. De tweede helft had Teun dan ook een aantal aanpassingen gedaan in de opstelling. Dit was volgens hem de zet om de wedstrijd te gaan winnen. Het klopt ook dat wij beter gingen spelen. Maar toen had Marieke in de 50ste  minuut de bal in haar handen, waarnaar SV BLC de bal uit haar handen trapten en op doel schoot. Lianne kon alleen nog maar hens maken om de bal uit het doel te houden. De scheids floot en het was een penalty. Had de scheids al niet eerder moeten fluiten toen de bal uit Marieke haar handen werd geschoten? De 3-1 was toen ook een feit. Het geloof zakte een beetje weg. Karin kreeg een grote kans, maar miste helaas. Snel daarna nam ze revanche en scoorde Karin de 3-2 in de 65ste  minuut. Helaas antwoordde SV BLC hierop door in de 66ste  minuut de 4-2 te scoren onder in de rechter hoek. En in de 70ste minuut werd zelfs de 5-2 gescoord. Kort daarna werd Natascha in de 16 naar de grond gehaald, waarop zei als aanvoerster tegen de scheids zei: ‘’He scheids ik word vastgehouden’’. Het antwoord van de scheids daarop was geel voor Natascha. Mag je als aanvoerster zijnde niets meer zeggen? 10 minuten lang moesten wij met 10 man spelen. Toch wist Caroline S in die 10 minuten de 5-3 te scoren. Sabine kon zelfs de 5-4 scoren, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk werd het alsnog 5-4 in de 85ste minuut door nogmaals Caroline S. Met volle motivatie dachten wij er misschien nog een gelijkspel uit te halen. Alleen floot de scheids direct af toen SV BLC aftrapte na de 5-4, nog voor 14:30 uur. Hadden wij de 5-5 nog gescoord als de wedstrijd 90 minuten had geduurd? We zullen het nooit weten. Het geeft wel moed en motivatie om SV BLC proberen te verslaan als ze op Heicop komen voetballen.

Na de wedstrijd gingen wij terug naar Heicop, waar de derde helft plaats vond. Daar hebben wij bij het barpersoneel nog even de straaljagers geïntroduceerd en deze vielen goed in de smaak.

Volgende week hebben de dames een vrije dag. De wedstrijd tegen Heukelum is helaas afgelast. 24 oktober spelen we thuis tegen MVV.