SVW 2

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse E

24 oktober 2015 16:15

Gerritsen, C.J.

Na een overwinning op Sliedrecht 4 (1-4) en een voetbalvrij weekend (afgelast), stond op 24 oktober 2015 de thuiswedstrijd tegen SVW 2 op het programma. Bij een overwinning zal Heicop 2 zich steviger vestigen in de hoogste regionen van de derde klasse E.

Na de mooie overwinning  van het derde elftal van HSSC’61 besloten de supporters in grote getalen om het terras op het Plein in te ruilen voor een stekkie langs de lijn op het tweede veld. Ton Kool en Arno Kooyman besloten om te starten met de volgende elf: Arjan Kooyman; Guanito Pannekoek, Jesse Kooyman, Christiaan den Braber ©, Danny den Hartog; Kees van den Berg, Nils de With, Jouke van der Meulen, Koen Looy, Tristan Koet; Gijs Scheenhart. Op de bank namen Thijs de With, Jarco de With, Bart Klijn, Rien Bassa en Raymond Bevelander plaats naast Gerard Kool (materiaalman) en Margreet Klijn, die bij afwezigheid van Esmee Meijdam als verzorgster zal fungeren.

De dienstdoende scheidsrechter floot rond kwart over 4 voor het eerst op zijn fluit, waardoor de wedstrijd kon beginnen. Direct was duidelijk dat HSSC vandaag het spel zal gaan maken, wat in de tweede minuut ook leidde tot een kans. Na een corner van Koen besloot Tristan om maar eens uit te halen, maar helaas wist de verdediger zijn goede poging koppend van de lijn te werken. Na een minuut of 10 werd Koen gevonden door een mooie voorzet van Kees. De linkshalf verlengde de bal direct op spits Gijs die met een slimme voetbeweging de verre hoek wist te vinden, 1-0. Na een kopbal van Tristan (over), kon Gijs in de 21e minuut alleen op de keeper af na een mooie steekpass van Koen. Gijs had het vizier duidelijk scherp vandaag en faalde niet, 2-0. Buiten deze kansen om, liet HSSC de supporters genieten met zeer goed en verzorgd voetbal. SVW kon niet gevaarlijk worden, mede door de minst gepasseerde verdediging van de competitie. Kwam de bal toch een keer gevaarlijk voor, zorgde keeper Arjan er overtuigend voor dat het gevaar gekeerd werd. Na kansjes van Tristan (volley van de lijn gehaald), Jouke (schot naast) en Gijs (redding keeper) kreeg Tristan het in de 38ste minuut op zijn heupen. Na een aantal passeerbewegingen langs de verdedigers, stond hij oog in oog met de keeper. De SVW-goalie kon niet anders dan hem onreglementair te keren, waardoor de scheidsrechter floot voor een pingel. Koen benutte de strafschop, 3-0.

Na rust maakte Nils plaats voor Thijs. In de tweede helft ging HSSC vrolijk door met spelen van goed voetbal, wat ook resulteerde in een aantal kansen. Nadat Jarco was ingevallen voor Koen, kon Kees er met de bal vandoor. Hij kon rechtstreeks op de keeper af en zag dat Danny meegelopen was, die simpel kon binnenschuiven, 4-0. Hierna werden kort na elkaar de laatste 3 wissels ingezet: Rien voor Jouke, Bart voor Kees en Raymond voor Guanito. Nadat een verdediger de bal voor de derde keer van de doellijn had gewerkt (Danny) was het tijd voor Gijs om zijn hattrick te voltooien. Tristan omspeelde de keeper en zag Gijs geheel vrijlopen, die het net voor de vijfde keer liet bollen. Het slotakkoord was voor Tristan. De spits, de laatste weken ietwat ongelukkig in de afronding, bekroonde zijn goede wedstrijd met de laatste goal. Hij omspeelde de keeper en wist de bal binnen te werken, 6-0. De scheidsrechter had het wel gezien en bracht de wedstrijd tot een einde.

Een zeer goede overwinning van HSSC’2, waardoor nu de tweede plaats in de competitie bezet wordt. Het team begint steeds beter te draaien en dit moeten we uiteraard vol zien te houden. Op dit moment staan we 3 punten achter op koploper Schelluinen, met nog een inhaalwedstrijd tegoed. Volgende week staat de confrontatie met Peursum op het programma. U bent van harte welkom om deze wedstrijd te komen bezoeken op het gelijknamige sportpark te Giessenburg, 14:45 uur. Uiteraard is de wedstrijd ook te volgen via Twitter: https://twitter.com/JONGHSSC.