HSSC'61 2

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse E

31 oktober 2015 14:45

Zijl, M. van

Na de grote overwinning op SVW 2 (6-0) mocht H.S.S.C’61 2 het op zaterdag 31 oktober 2015 opnemen tegen het Giessenburgse Peursum 2. Heicop 2 bezet op dit moment de tweede plaats in de competitie en heeft wat goed te maken tegen deze tegenstander. De laatste jaren hebben we hier een aantal keer onnodig puntverlies geleden, dus de jongens waren vastberaden om dit keer een goed resultaat te behalen.

Op het zonovergoten sportpark mochten de volgende elf starten van Ton Kool en Arno Kooyman: Ronald de Jong; Guanito Pannekoek, Jesse Kooyman, Christiaan den Braber, Jarco de With; Raymond Bevelander, Nils de With, Rien Bassa, Koen Looy, Tristan Koet; Gijs Scheenhart. Op de bank begonnen Kees van den Berg en Thom Kluvers, die plaats namen naast materiaalman Gerard Kool en verzorgster Esmee Meijdam. Jari Aantjes completeerde de bank vandaag, door na zijn wedstrijd van de A1 als wisselspeler aan te sluiten. Fredrik van den Brenk zal de scheidsrechter vandaag assisteren om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

De wedstrijd kon beginnen en direct werd ook duidelijk dat we deze wedstrijd weer het meeste balbezit zouden hebben. Dit resulteerde ook in de eerste kans van de wedstrijd in de 5de minuut. Na een mooie aanval kwam de bal voor de voeten van Rien, die uit de tweede lijn het doel onder vuur nam. Helaas werd zijn poging niet gepromoveerd tot doelpunt, maar niet getreurd. Zo’n 2 minuten later besloot Jesse met een dieptebal Raymond weg te sturen, die de bal vakkundig over de keeper heen wist te werken en Tristan vond. Voor Tristan restte een koud kunstje om de bal tegen het net te werken: 0-1. Geen vuiltje aan de lucht zou u denken, maar toch kwam Peursum langszij. Na een kwartier spelen viel een lange bal tussen Ronald en zijn verdediging. Ronald wist de eerste poging nog te keren door uit zijn doel te komen, maar de bal kwam helaas terecht bij een Peursum-middenvelder die de bal vanaf 20 meter het lege doel in kon schuiven: 1-1. Dit kwam hard aan bij Heicop 2, want direct waren we de controle kwijt. Gelukkig kwamen we in deze periode goed weg, omdat de aanvaller met een volley op de lat mikte.

De jongens pakten het na een tijdje weer goed op, want de rest van de eerste helft verliep vlekkeloos. In de 24ste minuut kwam Jesse weer met een dieptebal op de proppen, die verkeerd verwerkt werd door de verdediger. Deze verlengde de bal over zijn eigen goalie, waar Tristan weer op de juiste plek stond om het laatste zetje te geven: 1-2. Vier minuten later werd de marge vergroot tot twee, toen Tristan met een steekbal Raymond weg wist te sturen. De rechtshalf kwam ietwat gelukkig langs de doelman en wist de bal prima langs een verdediger in het doel te plaatsen: 1-3. In het vervolg van de eerste helft waren er nog twee momenten van opwinding. Eerst wist Raymond de lat te raken met een verdwaalde voorzet en later was het de beurt aan Jesse. Hij mocht vanaf een meter of 20 aanleggen voor een vrije trap. Hij raakte de bal fantastisch, maar de bal spatte uiteen op de kruising. Met een 1-3 tussenstand floot de scheidsrechter voor de rust.

Rien mocht achterblijven in de kleedkamer en werd vervangen door Kees van den Berg. Helaas werd er direct een tegendoelpunt geïncasseerd. Peursum mocht een vrije bal nemen en deze kon niet gekeerd worden: 2-3. Hierna volgde een waar kansenfestijn, te beginnen bij een goed ingestudeerde vrije bal. Vanaf de middenlijn werd de bal door Jesse op de diepgaande Koen gespeeld, die na een passeerbeweging langs zijn verdediger kwam en kon terugleggen op Nils. Vanaf rand 16 wist hij de bal met een fraai schot tegen de touwen te schieten: 2-4. In de 68ste minuut wisten Gijs en Kees elkaar goed te vinden, waarna eerstgenoemde de bal langs de keeper kon schieten: 2-5. Hierna volgde er een dubbele wissel: Thom kwam erin voor Raymond en A-junior Jari nam de plaats in van Gijs. Peursum wist het hierna nog een klein beetje spannend te maken, want de spits wist de 3-5 te maken na goed wegdraaien. Heicop liet het hier niet bij zitten, want de invallers lieten van zich spreken. Thom maakte een goede actie langs de zijlijn en wist Jari te vinden. Hij draaide net als zijn collega spits goed weg en kon de bal langs de keeper werken: 3-6. Vijf minuten voor tijd werd het tijd voor het laatste doelpunt van de wedstrijd. Kees werd door een verdediger neergelegd in het strafschopgebied en de leidsman blies voor een penalty. Zoals u wellicht al een aantal keer gelezen heeft zijn deze buitenkansjes wel weggelegd voor Koen, die daarmee de eindstand op het scorebord zette: 3-7. Direct hierna vond de scheidsrechter het wel genoeg geweest voor deze middag en maakte een einde aan de wedstrijd.

Weer een goede overwinning van Heicop 2, waar de tweede plaats nu nog iets steviger bezet wordt. Theoretisch hebben we nog de kans om de eerste periode te pakken, maar dan zal de inhaalwedstrijd met een zeer groot verschil gewonnen moeten worden. Hier moeten we ons niet op blind staren, want de eerstvolgende wedstrijd is de eerste van de tweede periode.  Deze wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 7 november, 3 uur tegen Groote Lindt 4. U bent van harte uitgenodigd om deze wedstrijd te komen aanschouwen op sportpark het Plein.