73'

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse E

5 december 2015 12:30

Dijk, A.J. van

De afgelopen weken hebben we weinig van ons laten horen. Hiervoor dan ook onze excuus. De resultaten vielen tegen, en de bovenste plaatsen zijn nu uit zicht voor ons. De afgelopen weken hebben we kansloos verloren van Groote Lindt 4 en ongelukkig geweest in de afwerking tegen Schelluinen 2. Na een 1-2 voorsprong hebben we 5-2 verloren. Vandaag de kans om ons te revancheren tegen Sleeuwijk 3. Thuis speelden we gelijk tegen ze, maar hadden we moeten winnen. Om nog enige uitzicht te houden, was het van belang om dit duel ook te winnen.

In het achterhoofd hielden we dat we tegen Schelluinen goed hebben gevoetbald, en wisten we dat Schelluinen met 7-0 hadden gewonnen van Sleeuwijk. We moesten wel een paar spelers afstaan aan ons 1e, maar de selectie stond er vandaag goed bij voor onze trainer Ton Kool en leider Arno Kooyman.

Danny Kruyer, Kees van den Berg, Rien Bassa, Christiaan den Braber, Yoran den Hertog, Nils de With, Yoran Aantjes, Danny den Hartog, Gijs Scheenhart, Thijs de With (Tristan Koet), Mark van Zanten, Jarco de With, Raymond Bevelander.

Koen, Jesse, Frank en Ronald waren doorgeschoven naar 1, en Yoran Aantjes en Mark van Zanten kwamen ons van uit 3 versterken, maar moesten direct na de wedstrijd, door naar LRC om weer bij het 3e aan te sluiten. Tristan had lekker liggen dromen en was te laat voor een basisplaats.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter van Dijk uit Papendrecht, en we wisten 1 ding zeker. Vandaag moesten we winnen. Met die instelling gingen we dan ook het veld in. Meteen werd duidelijk dat er kansen liggen. Mark probeerde de bal voor te leggen in de 16-meter gebied van Sleeuwijk maar kreeg de bal weer terug. De volgende poging werd door iedereen gemist en daar was dan de 0-1. Een mooie start van de wedstrijd. Af en toe kwam Sleeuwijk er uit, maar Danny hield ons op voorsprong. Een paar minuten later was er weer een mooie voorzet van Mark, en waar we dachten dat de grensrechter vlagde voor buitenspel, bleef de vlag omlaag.  Gijs sprong voor zijn verdediger en rondje knap af. 0-2 op het scorebord. De kansen stapelden zich op, maar het bleef een lange tijd 0-2. Natuurlijk moet je begrijpen, dat mensen op oudere leeftijd wel kunnen voetballen. Dat bleek een paar minuten voor tijd. Een bal over onze verdediging en de spits van Sleeuwijk, randje buitenspel, wist de bal in een volley over Danny de krijgen in het doel. 1-2. Dit is ook de ruststand, en we wisten dat we er niet waren.

Met de wissel van Tristan voor Thijs, konden we met vers bloed beginnen aan de 2e helft. Sleeuwijk had ook gewisseld en werd het dus ook voor hun alles of niets. De 2e helft was helaas rommelig door de scheidsrechter die aan beide kanten veel toeliet. Hierdoor kregen wij een penalty tegen nadat er werd vastgehouden. Danny zat erbij, maar toch was het 2-2. We waren beter, maar hij viel maar niet. Halverwege de 2e helft was dan toch het doelpunt waar we niet op zaten te wachten. Een goed uitgespeelde kans, werd door hun wel benut, en zo was daar de 3-2. Gelukkig werd nog 1 keer de rug gerecht, en met een goede actie, waar Gijs weer gevonden werd, was daar toch de 3-3.

Beide teams speelden om te winnen, en werd er scherp gevoetbald. Een 2e gele kaart voor nummer 4 van Sleeuwijk werd niet gegeven, en ook een terechte doelpunt van onze kant, werd niet goed gekeurd. Blijkbaar omdat er iemand werd vastgehouden. Door het (niet) ingrijpen van de scheidsrechter, kwam er zelfs een opstootje in het veld. Wederom niets en we gingen door. Na precies 90 minuten in de 2e helft, blies de scheids voor het eind van de wedstrijd. Al is het een mooie prestatie, toch weer 2 punten laten liggen. Zo voelde het tenminste voor de meeste spelers. Volgende week is er de inhaalwedstrijd voor ons 2e voor de 1e periode. Bij ruime winst kunnen we de 1e periode nog halen. De tegenstander zal dan VVGZ 4 zijn. Deze wedstrijd is al 2 keer uitgesteld geweest, dus we hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn. Ook al speelt dan ook ons 1e elftal tegen Everstein, we hopen natuurlijk dat u ons komt aanmoedigen. De aanvang van deze wedstrijd zal 12:00 uur zijn. Kom wat eerder naar Sportpark Het Plein en steun ons jong HSSC’61 naar de 1e periode.