HSSC'61 3

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse F

31 oktober 2015 15:00

Heicop 3 sleept 1e periode in de wacht

De trouwe volgers van ons derde elftal weten dat dit elftal elk jaar de doelstelling heeft om zich te handhaven in de reserve 3e klasse. Dit is al 19 jaar lang gelukt waarbij een 4de plaats met 33 punten het hoogtepunt is geweest. Alle andere jaren eindigde we in het rechterrijtje. Ook enkele keren speelde men zich pas op de laatste speeldag veilig door op de 10de plaats te eindigen. Het derde elftal is altijd een mix van jongens die uit de A overkomen, spelers uit het 1e of 2de die lager willen gaan voetballen en alle spelers daar tussen in. Zij hebben allemaal 2 dingen gemeen namelijk: een lekker fanatiek potje voetballen en na afloop met elkaar gezellig wat eten en drinken. Dit laatste varieert van patat, grillworst, broodjes knakworst, kipsaté, Vietnamese loempia’s, Indonesische maaltijd en nog veel meer. Het is zelfs al zo erg dat bij Leerdam Sport uit vooraf al gemeld wordt dat we geen spareribs mogen halen. In het verleden hadden we ook regelmatig te weinig spelers waardoor we een beroep moesten doen op spelers uit andere seniorenelftallen of de A-junioren.

Tot zo ver het verleden. Nu de blik op de toekomst. Dit seizoen is alles anders. We hebben veel meer spelers waardoor we regelmatig met 15 of 16 man op pad gaan. De spelers die al enkele jaren in het derde spelen zijn: Jos Middelkoop, Leroy Oskam, Rick van Zanten, Erik van der Heijden, Andre Houweling, Nick Verkerk en Danny ’t Lam. Vorig zijn daar al Peter van Zanten, Hans van Dijk en Arno Brouwer bijgekomen. Dit seizoen zijn we nog verder versterkt met Pascal den Braber, Laurens de Jong, Stef Roorda, Thom Kluvers, Yoran den Hertog, Yoran Aantjes, Hans van der Heijden en Richard de Jong. De spelers die ons hebben verlaten zijn Dimitry Stijsiger, Adriaan van Genderen en Lennart Verkerk.

Ameide – HSSC ‘61

Door de slechte weersomstandigheden was onze eerste thuiswedstrijd tegen Meerkerk afgelast. Daarom was de uitwedstrijd tegen Ameide onze opening van het seizoen. Deze tegenstander had zijn eerste competitiewedstrijd bij V.V.A.C. gewonnen. Deze zaterdag ging het allemaal nog niet helemaal vanzelf. Peter van Zanten was niet aanwezig. Door een miscommunicatie wisten we pas op het laatste moment dat Yoran Aantjes er ook niet was. Op heenweg was Marco al wat geprikkeld hierdoor. Tot overmaat van ramp zat ook nog 2 maal achter treuzelende bejaarden in een auto. Ook verkeersbord had hij over het hoofd gezien waardoor hij politiebus geen voorrang verleende bij een wegversmalling. Vandaag begon Pascal op de bank omdat hij net terug was van vakantie, de ander reserve(s) weet ik niet meer. Deze wedstrijd werd geleid door de heef Hocks, die regelmatig eerste elftallen fluit. Ook deze man was geprikkeld doordat beide grensrechters niet een half voor de wedstrijd het formulier hadden ingevuld. Na excuses van John was de kou wel wat uit de lucht. In zijn praatje vooraf melde de scheidsrechter dat hij alert zou zijn op schermutselingen in het strafschopgebied bij corners en vrije trappen. Deze mededeling bracht John over op de groep zodat deze daar hun voordeel mee kon doen.

Al vrij snel kreeg Nick een mooie kans om op doel te schieten maar hij vond de keeper op zijn weg. Ook kreeg Leroy nog geel doordat hij de bal met zijn hand in het doel sloeg. Halverwege de tweede helft gaf Yoran den Hertog van buiten het strafschopgebied een voorzet bij de tweede paal. Tot onze grote vreugde viel deze bal prachtig binnen in de kruising, 0-1. Vlak voor rust wist Ameide bij een afgeslagen hoekschop de bal vanaf rand zestien in het doel te rammen, helaas voor ons werd het 1-1.

In de tweede helft kwam Pascal voor Hans van der Heijden en was het gedaan met de rust. Hij was fanatiek bezig om iedereen wakker te houden en op zijn plek te zetten. Halverwege de tweede helft kregen we net over de middenlijn een vrije bal. Deze werd door Pascal richting zestienmeter geschoten. Hier stand Andre Houweling bij de penaltystip. Deze deed eerst een stap achteruit waarna hij in de rug werd gelopen. De Scheidsrechter hield zich aan zijn woord en legde de bal op de

stip. De penalty werd netjes binnengeschoten door Mark. Kort daarna maakte hij met een kopbal de 1-3. Ook werd er nog een doelpunt van Ameide afgekeurd, omdat er sprake was van buitenspel. Spelers en leiding bij Ameide werd steeds kwaaier op deze uitstekend leidende scheidsrechter Hocks. Gelukkig bleef de stand ongewijzigd en konden wij met de eerste punt op zak richting Heicop.

HSSC ’61 - LRC

Dan nu onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen dit elftal hebben we in het verleden vaak gevoetbald. Dit elftal bestaat uit veel oud eerste elftal spelers. Vorig jaar speelde zij nog reserve 1e klasse waaruit zij zijn gedegradeerd. Op hun verzoek werden zij in derde klasse geplaatst i.p.v. de 2de klasse. De wedstrijd van vandaag stond onder leiding van Arjo Steijsiger. Vandaag was Peter wel aanwezig zodat de verwachtingen hooggespannen waren. In de eerste helft een spelbeeld met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren waardoor er weinig kansen ontstonden. Na ongeveer 70 minuten scoorde LRC vrij snel de 0-1 en 0-2 waardoor wij een verloren wedstrijd speelden. Echter, in de blessuretijd scoorde Peter de 1-2. In de 95e minuut scoorde Peter ook nog de 2-2. Helaas wist LRC vrij snel vanaf de aftrap toch nog op 2-3 te komen waardoor we alsnog verloren.

Arkel – HSSC ‘61

In deze wedstrijd konden we geen beroep doen op onze vaste keeper Laurens de Jong . Deze stond bij het tweede omdat Ronald de Jong met vakantie was. Gelukkig konden wij een beroep doen op Joop van Kooten, die zo zijn competitiedebuut voor HSSC kon maken. In deze wedstrijd kwamen we in het begin een paar keer onder druk maar wist verdediging stand te houden. Enkele keren wist Joop een goede redding te verrichten. Ook wisten wij enkele keren gevaarlijk te worden met de 0-1 van Peter tot gevolg. Net voor rust scoorde een verdediger van Arkel in eigen doel uit een voorzet Peter.

Zo konden we me een comfortabele stand de rust in. Na rust wisten we vrij snel op 0-4 te komen door doelpunten van Peter en Yoran. Helaas wist Arkel uit een hoekschop Joop nog te verschalken 1-4, waardoor hij niet de 0 kon houden. Toch heeft hij een prima wedstrijd gekeept en zelf ook wedstrijdritme opgedaan in het derde.

HSSC ’61 - GJS

Ook moesten we vandaag Peter van Zanten weer missen vanwege verplichtingen in het buitenland. Dat is dan toch het voordeel van een grote gelijkwaardige selectie, dat andere spelers makkelijk meedraaien als ze moeten spelen. De tegenstander van vandaag was GJS die zijn gepromoveerd uit de 4de klasse. Het is goed voetballende ploeg, die moet heeft met scoren. Dit gold vandaag niet voor HSSC, dat redelijk effectief was met haar kansen. Uit een lange crosspass van Pascal, nam Rick de bal in één keer op de pantoffel van buiten de zestien. De bal sloeg in als een granaat in het doel van GJS, 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na rust kwam er meer druk van GJS dat ook terecht op 1-1 kwam. Vervolgens konden wij iets meer onder de druk vandaan komen. Yoran Aantjes viel na rust prima in en gaf een voorzet op Mark die hoog over schoot. Even later kreeg hij een penalty die hij zelf benutte, 2-1. In de slotfase dacht GJS de 2-2 te scoren, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Hierna blies de scheidsrechter snel voor het eindsignaal zodat wij weer 3 punten kunnen bijschrijven bij ons totaal.

Asperen – HSSC ‘61

De vijfde wedstrijd van het seizoen en we zijn al weer toe aan de 4de keeper. Dit keer hadden Arjo Steysiger onder de lat. Verder heeft iedereen plek in het elftal gevonden. Maar het grote aantal

spelers moeten we regelmatig wisselen. In het keer een beroep dan op Arjan Kooyman. Deze heeft vorig jaar ook een paar keer bewezen een prima keeper te zijn.

Ook nu we kwamen we in het begin van de wedstrijd weer onder druk maar wisten we de 0 te houden. Uit één van onze spaarzame aanvallen wist Peter de 0-1 te scoren. Dit was ook de ruststand. In de rust waren we het er over eens dat we in de tweede helft de 0 moesten vasthouden dan zou de 2-0 vanzelf vallen. Dit was ook het geval toen Richard de Jong vanuit een hoekschop met een mooie kopbal scoorde. Vervolgens wisten Yoran Aantjes de 0-3 en de 0-4 te scoren. Doordat de wedstrijd van VVAC tegen Oranje-Wit was afgelast staan we nu bovenaan in de reserve 3de klasse. Dit feit kunnen we mooi vieren tijdens de derde helft. Het is toch al een mooie zaterdag, omdat 1, 2 en 3 allemaal gewonnen hebbe.

HSSC ’61 - VVAC

Deze wedstrijd werd afgelost waardoor wij onze koppositie verloren aan Vuren.

HSSC ’61 - Meerkerk

Deze ploeg is net als ons tweede elftal gedegradeerd uit de reserve 2de klasse. Deze ploeg staat onder leiding van Nico Vuurens. Meerkerk is een geduchte tegenstander. Na een stormachtig begin van HSSC blijft het toch 0-0. Een kwartier voor rust beoordeeld de scheidsrechter een bal die bij Rick in zijn zij wordt geschoten als een handsbal en legt de bal op de stip. Laurens is kansloos en we komen onterecht op achterstand, 0-1. Gelukkig weten we vrij snel terug te komen door Mark, 1-1. Dit is ook de ruststand.

Na rust weet Mark ook de 2-1 te scoren. Vervolgens maakt Peter de 3-1. Na een rode kaar voor een speler van Meerkerk na een harde overtreding op Arno is de wedstrijd gespeeld. We lopen met soms oogstrelend voetbal uit naar 9-1. Peter heeft totaal 6 keer gescoord, waaronder een aantal maal met het hoofd. Ook Nick doet nog een duit in het zakje en pikt een doelpuntje mee. Na de wedstrijden horen we dat de uitslagen op de andere velden gunstig zijn waardoor we nog maar 3 punten uit 2 wedstrijden nodig hebben om de eerste periode binnen te halen! Volgende week kan dat gebeuren in de lastige uitwedstrijd tegen Oranje-Wit.

Oranje Wit – HSSC ‘61

Vandaag kan een historische dag worden voor het derde elftal. We hebben het al een aantal jaren over de derde periode gehad. Dit is een paar keer (net) niet gelukt. Maar dit maal mag de periode ons niet ontglippen. Ook nu weer een grote groep van 17 man naar Dordrecht. Danny Kruyer, aanwezig namens het bestuur, in en ook beschikbaar als reservekeeper. Oranje Wit is een ploeg van oudere spelers die op een hoog niveau gevoetbald hebben.

Na ongeveer 10 minuten kwamen we op voorsprong door een mooi doelpunt van Peter in de verre hoek. Ook deed Oranje Wit goed mee, maar deze werd goed op afstand van het doel gehouden door onze verdediging. We leken met 0-1 te gaan rusten, maar kregen een buitenkansje op 0-2. Peter werd in het strafschopgebied neergelegd waarna een strafschop volgde. De strafschop werd slecht ingeschoten door Mark waardoor we slechts met 0-1 de rust in gingen. In de tweede helft kregen we kansen om de voorsprong te vergroten. Dit lukte echter niet. Ook Oranje Wit kreeg twee goede kansen, maar Laurens wist goed redding te brengen in deze spannende wedstrijd. Vlak voor tijd wist Mark na een goed pass van Peter de bevrijdende 0-2 binnen te schieten.

Hierna was de wedstrijd snel afgelopen en de 1e periode binnen. Deze prestatie is het resultaat van het collectief Dit succes hebben we uitgebreid gevierd in de kantine en het Trefpunt. Door deze

unieke serie hebben we al 2 punten en meer voorsprong op onze concurrenten. En dat zelfs met één wedstrijd minder, want 18 uit 7 is een mooi resultaat. De doelstelling voor dit seizoen was niet lijfsbehoud, maar een periodetitel. Missie geslaagd. Lekker verder voetballen en plezier hebben met elkaar.