HSSC'61 geeft bijna zekere overwinning weg tegen Asperen!

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

30 april 2016 14:30

Bel, G.

HSSC’61 1 – Asperen 1

Zaterdag 30 april stond de wedstrijd tegen Asperen op het programma. Voorheen vierden we deze dag Koninginnedag, maar dat is alweer een tijdje geleden. Nu hebben we Koningsdag op 27 april en daarom voetballen we deze zaterdag een complete competitieronde op 30 april.

Voordat we de selectie het veld op mocht, werd er nog een foto gemaakt rondom de bar. Wel wat overdreven om op voorhand bij de tap te gaan staan…… maar ongetwijfeld zal de foto wel ergens anders voor gebruikt worden. Het verzoek van bestuurslid Ad de Jong werd in ieder geval graag ingewilligd. Namens Ad in ieder geval bedankt.

Nog een mooiigheidje vooraf. Onze leider Hens had al eens laten vallen bij Aart Stijsiger dat hij vaak bij andere clubs ziet dat er drie stoeltjes naast de dug-out staan. Sowieso praktisch omdat trainer/leider blijkbaar graag naast de dug-out zitten, maar ook omdat er gewoonweg geen plek genoeg is in de dug-out. Aart gaf aan dat dit volgend seizoen geregeld zou worden. Maar vandaag bleek dat hij zijn vrijwilligers (weer) aan het werk heeft gezet en zo zijn er drie mooie zetels in de clubkleuren naast de dug-out. Zoals wel vaker, dus ruim op tijd klaar! Bedankt weer!

En dan de wedstrijd. Vooraf benadrukte de trainer nogmaals dat hij waardeert hoe Ronald de Jong, dit seizoen invulling geeft aan zijn rol als tweede keeper. Voor de wedstrijden zorgt hij dat eerste keeper Niek op alle fronten wordt ingeschoten en zo dus scherp aan de wedstrijden kan beginnen. Bedankt Ronald!

En dan de wedstijd. HSSC’61 is gezien de stand verplicht om vandaag te winnen. De punten zijn niet zozeer meer nodig. HSSC’61 is veilig, maar een goede klassering is ook mooi (er). De eerste aanvallen waren vooral van HSSC.  Bas Scheenhart schiet in de tweede minuut, maar de bal gaat via een rug over. Laurens van Leeuwen legt in de vijfde minuut aan voor een schot vanaf 20 meter. Maar deze gaat helaas over het doel. Na tien minuten geeft Frank de Goeij een voorzet. Tristan Koet, die zijn basisdebuut maakte, dook op bij de tweede paal. Hij nam de bal ineens vanuit de lucht op de pantoffel, maar de bal ging helaas voorlangs. Diezelfde Tristan werd na een mooie aanval en combinaties helaas buitenspel gegeven. Laurens schiet na een korte corner in de korte hoek tegen de keeper aan en daarna nog een kans na een voorzet van Frank de Goeij, maar Bas Scheenhart en Tristan Koet lopen beide naar de bal en botsen zelfs tegen elkaar aan, waardoor de kans in het niets opgaat omdat beide spelers op de grond liggen. Na 25 minuten komt de eerste kans voor Asperen. Een diepe bal zorgt ervoor dat de spits alleen op Niek af lijkt te gaan, maar dan staat/sprint altijd Menno de Keijzer daar nog. Rustig schuift hij zijn lichaam tussen de man en bal in het sprintduel, verovert de bal en draait naar voren om de bal weer naar een HSSC’er te schieten. Mooi om te zien hoe deze jonge verdediger altijd rustig blijft.  Een overtreding op Floris Kool wordt bestraft met een vrije trap. De vrije trap wordt genomen door Nicky van Dam, maar de bal gaat helaas over. Dan komt Asperen er voor de tweede keer uit en dit keer zeer gevaarlijk, Na een combinatie staat de spits opeens oog in oog met Niek. Hij schiet de bal wel langs Niek, maar ook tegen de paal. De bal stuitert het veld weer in en geen doelpunt dus. Bas Scheenhart wordt daarna nog door Tristan weggestuurd. Maar zijn voorzet komt helaas niet aan. Yme van Gent let net voor het rustsignaal goed op. Onderschept de bal en zo worden de plaagstootjes van Asperen ongedaan gemaakt.

De ruststand dus 0-0, maar het gevoel is bij de meesten wel aanwezig dat HSSC geen wereldpartij speelt, maar deze middag kan en moet winnen van Asperen dat zwak speelt. Na rust geeft Frank de Goeij de bal mee aan Floris Kool, maar die krijgt hem net niet lekker mee. Daarna is Asperen twee keer gevaarlijk met twee doelpogingen, maar ook Asperen schiet niet met scherp en de ballen gaan naast het doel of over.

Ongeveer een 25 minuten voor tijd is het Floris Kool die goed doorjaagt en de bal verovert in de zestien meter. Hij loopt door en geeft de bal af op de geheel vrijstaande invaller Glenn Huijgen. Hij schiet binnen, 1-0. Niek de Vos moet daarna nog een keer handelend optreden en nadat Glenn slim van de bal afbleef (dus geen buitenspel) kan Frank de Goeij alleen op de keeper af, maar helaas gaat de bal net iets te ver van de voeten, waardoor de keeper van Asperen de bal kan grijpen. Daarna schiet Frank de Goeij in de korte hoek, maar de keeper rekent daar op. Uit een corner is het de ingevallen A junior Arwin van Soest die een afvallende bal hard kan koppen en de bal verdwijnt in het doel, 2-0. De wedstrijd lijkt hiermee gespeeld. Asperen komt nog terug. In de 90e minuut verdwijnt een bal tegen de lat en de bal verdwijnt net wel over de doellijn. Iedereen die HSSC een warm hart toedraagt vond het twijfelachtig, maar de scheidrechter kende een doelpunt toe. Bas Scheenhart kreeg daarna een uitgelezen kans om alleen voor de keeper de 3-1 te maken. Zijn bal verdween over het doel. Bij een allerlaatste poging gaf Asperen de bal voor. Bij de tweede paal stonden twee mensen vrij en het schot op doel verdween net naast de paal in het doel. 2-2 Direct daarna is het tijd en fluit de scheidsrechter af.

De aloude voetbalwet…. Als je hem zelf niet maakt….. Of als je twee minuten voor tijd met 2-0 voorstaat, mag je dat nooit meer weggeven…… Gelukkig zijn de punten niet meer nodig voor lijfsbehoud, maar wat waren het anders dure punten geweest! Volgende week onze laatste thuiswedstrijd tegen Drechtstreek. Zoals het zich nu laat aanzien, zal het mooi weer worden. Alles is dus aanwezig om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen nog een keer te vlammen. Voor de wedstrijd van het eerste, voetballen de dames 1, tegenwoordig VR1 genoemd. Zij kunnen op de laatste speeldag kampioen worden als ze gelijkspelen of winnen van Ophemert VR1, hun directe concurrent. We wensen hen in ieder geval heel veel succes toe en de heren van HSSC’61 feesten na afloop van de wedstrijd graag nog even mee. Dat is uiteraard nog leuker als er gewonnen wordt van Drechtstreek 1. We gaan het zien. Op naar een volgende (mooie) zaterdag!