26 maart 2016 14:30

Schmidt, J.

Het tweede elftal verloor vorige week van Peursum en heeft daardoor het behalen van een mogelijke titel niet meer in eigen hand. Als huidige nummer 3 heeft de ploeg echter nog voldoende mogelijkheden voor een prijs. Zaterdag kwam hekkensluiter Sliedrecht op bezoek naar Het Plein.

De volgende namen vormden de selectie: Danny Kruyer, Richard de Jong, Christiaan den Braber, Jesse Kooyman, Danny den Hartog, Rien Bassa, Nils de With, Bart Klijn, Ivan den Hertog, Jouke v/d Meulen, Gijs Scheenhart, Kees de Nijs (A1), Jari Aantjes (A1), Arwin van Soest (A1) en reservekeeper Arjan Kooyman. Yoran den Hertog kon niet starten vanwege een opspelende blessure in de warming-up.

Sliedrecht kampte met veel afwezigen en was slechts in staat tot het opstellen van 10 spelers bij de aftrap. HSSC ’61 was op volle oorlogssterkte, besloot om met ‘windje mee’ te starten en had wat goed te maken ten opzichte van vorige week. Het waren voldoende ingrediënten om een goede uitslag neer te zetten. Al zeer vroeg opende Gijs Scheenhart de score om kort daarna ook de 2-0 te maken. Danny den Hartog maakte na 25 minuten de mooiste van de middag. ‘Noepoe’ kwam al dan niet uit buitenspelpositie op langs de lijn en schoot een voorzet hard en laag in de korte hoek voor de 3-0. De officiele KNVB-scheidsrechter negeerde hierbij het vlagsignaal van de Sliedrecht grensrechter, die weigerde nog langer als assistent-scheidsrechter te fungeren en gooide zijn vlag neer voor de voeten van de scheidsrechter. Deze besloot tot een onderbreking van de wedstrijd, maar door bemiddeling van de kant van HSSC ’61 kon de wedstrijd doorgaan. HSSC-er Arjan Kooyman pakte de vlag namens Sliedrecht en de wedstrijd werd hervat, alhoewel het feitelijk al geen wedstrijd meer was.

Helaas was één van de spelers van Sliedrecht te geblesseerd om nog door te gaan, waardoor Sliedrecht met 9 mensen nog 65 minuten moest spelen. HSSC ’61 liep nog voor rust uit naar 12-0 en na de rust kwamen daar nog eens 8 doelpunten bij, waarna de scheidsrechter het welletjes vond en de lijdensweg stopte. Sliedrecht deed er alles aan om de schade beperkt te houden, zonder hierbij grof of onsportief spel te vertonen. Het was een kansloze missie voor de bezoekers, maar voor HSSC ’61 ook een mooie gelegenheid om aan het doelsaldo te werken. Hieronder de doelpuntenmakers:

Gijs 9x

Ivan 3x
Richard, Jesse, Chris, Danny, Jouke, Nils, Bart, Rien allen 1x

Voor HSSC ’61 2 staan nu twee zware uitwedstrijden op het programma, waarbij het eerste doel is om de 3e plaats te verdedigen. Zaterdag moet de ploeg eerst naar nummer 4 Groote Lindt, dat op slechts twee punten afstand staat. Het thuisduel ging voor de winterstop met 1-5 verloren, dus de mannen kunnen aan de bak!