Peursum 2

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse E

19 maart 2016 14:30

Musters, M.J.M.

Voor het tweede elftal stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen Peursum 2 op het programma. In de eerste wedstrijd won Heicop met 3-7 in het uitduel, zaterdag was het een thuisduel op Het Plein. Het aantal afwezige senioren was zaterdag bijzonder hoog, met als gevolg een flinke puzzel om de selecties gevuld te krijgen.

Zo ook bij het tweede, 12 man aanwezig bij de start van de wedstrijd, Gijs Scheenhart als 13e man die door werkzaamheden net te laat was om te kunnen starten. Mark van Zanten kwam halverwege de tweede helft als 14e man over vanuit het 3e, dat gelijktijdig op veld B speelde. De overige namen: Danny Kruyer, Richard de Jong, Jarco de With, Christiaan den Braber, Danny den Hartog, Rien Bassa, Nils de With, Raymond Bevelander, Jesse Kooyman, Yoran den Hertog, Kees v/d Berg en Hans v/d Heijden.

De laatste wedstrijden was de ploeg in staat om in het begin van de wedstrijd de verdediging redelijk gesloten te houden en van daaruit aanvallend gevaarlijk te worden. Vandaag was dit vanaf minuut 1 eigenlijk niet het geval. Binnen twee minuten vond Peursum de ruimte voor een aanval over de Heicopse rechterkant; de linksbuiten kon ongehinderd met de spits combineren en de zestien in lopen. Het benutten van de kans was een koud kunstje en de 0-1 was een feit. Normaal is er geen man overboord bij deze stand, de ploeg weet vaak voldoende te creëren. Vandaag was dit echter niet het geval. Los van het goede spel van Peursum, dat een heel ander en vooral beter elftal dan voor de winterstop had en 5 van de laatste 6 wedstrijden won, was HSSC ’61 vandaag voor rust niet in staat om gevaar te stichten. Het had wellicht een strafschop verdiend op 0-1 toen Yoran den Hertog gehaakt werd binnen de zestien, maar de prima scheidsrechter van vandaag legde de bal helaas erbuiten. Peursum verdedigde goed, kon geduldig en ongehinderd opbouwen en wist in de omschakeling gevaarlijk te worden. De linksbuiten had al 0-2 kunnen maken toen hij door het centrum vrij voor Danny Kruyer werd gezet. Zijn inzet ging naast, maar de 0-2 viel later toch. Ditmaal een aanval over de Heicopse linkerkant. De achterlijn mocht gehaald worden en voor het Heicopse doel was de mandekking helemaal weg. De afronding van dichtbij was wederom een koud kunstje. Toen Jarco de With ongelukkig een bal tegen zijn hand kreeg in de zestien, kreeg Peursum ook nog een strafschop op slag van rust. Deze verdween in het zijnet en de 0-3 ruststand was een feit.

In de rust bleef verdediger Jarco de With achter in de kleedkamer en aanvaller Gijs Scheenhart kwam erin. De man-meer situatie die Peursum voor rust in de opbouw had, was in ieder geval niet meer van toepassing. Peursum kwam er aan de bal feitelijk niet meer aan te pas en het spel speelde zich vooral af op de helft van Peursum met Heiop ‘op huis aan’. Vroeg in de tweede helft kwam Yoran den Hertog na een goede loopactie net tekort om de 1-3 te maken. De 1-3 viel pas halverwege de 2e helft, toen invaller Mark van Zanten een corner op het hoofd van Gijs Scheenhart legde. De kopbal was raak. Als Gijs Scheenhart de bal kort daarna het vizier op scherp had gehad, of oog had gehad voor de meegelopen Mark van Zanten toen ze samen op de Peursum keeper afkonden, had er misschien een slotoffensief in kunnen zitten. Ook werd de lat nog een keer geraakt door Kees v/d Berg. Peursum kon daarentegen in de counter driemaal gebruik maken van de grote risico’s die genomen werden door HSSC ’61 man op man achterin, maar zij wisten hun grote kansen hierbij niet te benutten. De stand bleef dus 1-3, HSSC ’61 moest de wonden gaan likken en Peursum schreef dik verdiend en 100% terecht de drie punten bij.

Het tweede lijkt nu, in ieder geval voorlopig, geen zicht meer te hebben op de titel. Eerste doel is nu om minimaal de 3e plek veilig te stellen, die recht geeft op promotie nacompetitie. Hierbij is het een prettige bijkomstigheid dat er zaterdag tegen hekkensluiter Sliedrecht flink wat spelers weer beschikbaar zullen zijn, die zaterdag afwezig waren of met het eerste elftal meespeelden. Met nog 6 wedstrijden te gaan in een zwaar programma, zal de ploeg alle mensen hard nodig hebben.