HSSC'61 2

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse E

2 april 2016 14:30

Beek, F.M. v.d.

Zaterdag stond voor het 2e elftal een belangrijk duel op het programma, als het ging om behoud van de 3e plaats op de ranglijst en de hoop om een periodetitel over te nemen van de nummers 1 of 2 die onderling gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Tegenstander Groote Lindt stond er vooraf als nummer 4 kort achter.

De selectie: Danny Kruyer, Kees v/d Berg, Jesse Kooyman, Christiaan den Braber, Danny den Hartog, Rien Bassa, Jouke v/d Meulen, Yoran Aantjes, Tristan Koet, Koen Looij, Ivan den Hertog, Nils de With, Jarco de With en Richard de Jong.

Binnen een kwartier was het al 3-0 voor Groote Lindt, dat in de eerste kwartier achterover leunde en in de omschakeling dodelijk effectief was met drie kansen en drie goals. De 1-0 was een counter na een Heicopse corner, de 2-0 eveneens een omschakelmoment met veel ruimte in de rug van de verdediging, gevolgd door een voorzet en een doeltreffende kopbal door een vogelvrije aanvaller. De 3-0 kwam tot stand na een aanval van Groote Lindt, die werd afgerond met het benutten van de rebound na een redding met de voet door Danny Kruyer op een schot uit de draai van binnen de zestien. Bij de stand van 1-0 werd er nog een bal van de lijn gehaald van Rien Bassa en kon Yoran Aantjes enkele malen gevaarlijk uitbreken, maar meer kon er niet tegenover de effectiviteit van Groote Lindt worden gezet. Na een half uur leek Groote Lindt de buit wel binnen te hebben en de concentratie verdween bij de thuisploeg. HSSC ’61 kwam echter niet verder dan een lob van Ivan den Hertog over de keeper, maar ook deze bal werd van de lijn gehaald. De ingevallen grensrechter van Groote Lindt bepaalde met een lob van ver de stand op 4-0 bij rust.

Ondanks dat de wedstrijd gespeeld was, gaven de bezoekers niet op. Er werden drie wissels toegepast en de eerste 10 minuten na rust gaf de ploeg niets weg en kwam er enkele malen dreigend uit, zonder echte kansen te krijgen. De eerste de beste keer dat Groote Lindt weer eens van de grote ruimtes gebruik kon maken, was het voor de vrijstaande aanvaller een koud kunstje om de lage voorzet van dichtbij binnen te lopen: 5-0. Toen uit een verre corner bij de tweede paal de bal werd teruggelegd en door een Heicops been in de drukte over de doellijn werd verwerkt, werd de stand 6-0 na pakweg 65 minuten, terwijl het 10 minuten later 6-3 stond. Koen Looij kon na een dieptepass op de keeper af, Ivan den Hertog was meegelopen en kreeg de bal in de voeten voor een afronding in het lege doel: 6-1. Bij de 6-2 liep Ivan een inzet van Koen Looij over de lijn, die er wellicht ook al had ingegaan zonder het laatste tikje. De 6-3 was een beauty en zonder twijfel de mooiste goal van de middag. Een poeier van meer dan 20 meter afstand door Koen Looij verdween met een streep in de bovenhoek. HSSC ’61 leek er weer een klein beetje in te geloven, er was immers toch tijd genoeg. Maar Groote Lindt werd ook weer wakker en herpakte de organisatie en gaf weinig meer weg. Sterker nog, het kreeg zelf nog wat aardige kansen en een buitenspelgoal werd afgekeurd, dus meer dan 6-3 zat er niet meer in. Toen na een volledig onnodige terugspeelbal vanaf het middenveld van HSSC de Groote Lindt aanvaller weer eens vrij op Danny Kruyer af kon, kwam de stand op 7-3 en kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van een sportief duel.

Conclusie: HSSC ’61 2 verliest de derde plek, moet in de achtervolging op Groote Lindt en heeft een vrij zwaar programma voor de boeg tegen de nummers 5, 2 en 1. Om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan, zal de ploeg met name verdedigend beter voor de dag moeten komen dan tegen Groote Lindt en twee weken terug ook tegen Peursum. Scoren doet het team voldoende, maar twee nederlagen met 10 goals tegen is veel te veel. Tegen komende tegenstander Hardinxveld voor de winterstop won HSSC ’61 zwaarbevochten met 2-1.