HSSC'61 2

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse E

9 april 2016 14:30

Verpoorten, J.M.W.

Het tweede elftal kent een zwaar programma in april tegen de hele top 5 van de ranglijst. Zelf bezet de ploeg vooraf de 4e plaats, tegenstander Hardinxveld bezet voorafgaande aan het uitduel van zaterdag de 5e plaats.

De selectie vandaag bestond uit: Danny Kruyer, Kees v/d Berg, Jesse Kooyman, Jarco de With, Danny den Hartog, Nils de Wit, Jouke v/d Meulen, Tristan Koet, Gijs Scheenhart, Ivan den Hertog, Koen Looij, Richard de Jong, Rien Bassa en Bart Klijn.

HSSC ’61 kwam gedurende het duel nauwelijks in de problemen. Voor rust kreeg de ploeg al flink wat mogelijkheden om een ruime voorsprong op te bouwen. Ivan den Hertog, Tristan Koet en Gijs Scheenhart vonden allemaal de keeper op hun weg, nadat ze na een paar leuke aanvallen een doelpoging konden wagen. Diezelfde keeper posteerde bij een directe vrije trap halverwege de eerste helft een muur en Koen Looij nam plaats achter de bal. Hij vond bekeken de benedenhoek en opende de score: 0-1. Dit was tevens de ruststand, die dus zomaar hoger had kunnen zijn, als de keeper een beetje had meegewerkt.

Kort na rust kwam Bart Klijn erin voor Gijs Scheenhart. Hardinxveld leek een beetje uit de schulp te zijn gekropen, want ze kwamen toch iets vaker in de buurt van de Heicopse zestien meter. Eénmaal wisten ze door de laatste linie heen te komen, maar de aanvaller schoot op Heicops keeper Danny Kruyer aan in de één-tegen-één en de stand bleef 0-1. Het was de eerste en laatste mogelijkheid voor Hardinxveld om te scoren, want HSSC ’61 liep in de slotfase uit naar 0-2 en 0-3. Koen Looij maakte een mooie passeeractie op de vleugel en trok laag voor. De bal ging voorbij het doel, maar vanuit het middenveld kwam Bart Klijn naar binnen en zijn schot ging fraai in de kruising, naar eigen zeggen “bewust geplaatst met het binnenkantje”. Rien Bassa en Richard de Jong vielen in als verse krachten voor Tristan Koet en Jouke v/d Meulen (hij liep bijna een halve marathon en was één van de betere spelers van vandaag) en toen Jesse Kooyman in de slotseconde een bal naar voren wegwerkte, ontfutselde Ivan den Hertog op de middenlijn de bal van de Hardinxveld verdediger. Na een lange sprint vanaf eigen helft wist hij oog in oog met de keeper de 0-3 beheerst binnen te schuiven en blies de prima scheidsrechter van vandaag voor het einde van een sportief duel.

Zodoende herpakt HSSC ’61 de derde plaats, die het vorige week jammerlijk verloor. Heicop 2 speelt nu twee loodzware wedstrijden tegen de beide koplopers, te beginnen met Schelluinen thuis op Het Plein aanstaande zaterdag en daarna tegen koploper VVGZ 4 en als laatste thuis tegen Unitas 2. Het seizoen is dus zeker nog niet voorbij voor de mannen en dame van het tweede.