Schelluinen 2

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse E

16 april 2016 15:00

Baardwijk, T. van

HSSC ’61 2 herpakte vorige week de nummer 3 positie op de ranglijst en stond zaterdag tegenover de ervaren ploeg van Schelluinen 2. Deze tegenstander is verwikkeld in de strijd om de titel, terwijl de Heicopse ploeg strijdt voor een promotie nacompetitie ticket.

De selectie van vandaag bestond uit: Danny Kruyer, Kees v/d Berg, Christiaan den Braber, Jarco de With, Danny den Hartog, Nils de With, Jouke v/d Meulen, Bart Klijn, Tristan Koet, Koen Looij, Ivan den Hertog, Gijs Scheenhart, Yoran Aantjes, Jesse Kooyman en Rien Bassa.

De wind speelde een belangrijke rol op Het Plein zaterdag. De eerste helft speelde de thuisploeg met de wind tegen, maar deed dit naar behoren. Het kwam wel op achterstand vroeg in de wedstrijd. De eerste waarschuwing was een kopbal uit één van de vele Schelluinen corners, maar even later was het wel raak. HSSC ’61 verloor zelf de bal in de opbouw en met een dieptepass en doorkopbal werd de ervaren en geslepen spits gevonden, die door het centrum de 0-1 kon binnentikken. Ondanks de tegenslag bleef de ploeg goed in de posities spelen en gaf voor rust niks meer weg. Sterker nog, Bart Klijn had de 1-1 op de schoen na een fraaie aanval over veel schijven, maar de keeper had een goede redding op de lage doelpoging. Tristan Koet kreeg na een goede voorzet nog een aardige kopmogelijkheid, maar deze werd iets aangeraakt, waardoor de kopbal richting miste. De ruststand was dus 0-1.

De achterstand was er wel, maar de schade was zeer beperkt en er was nog voldoende tijd om dit goed te maken. Schelluinen kwam er na de rust niet aan te pas en werd door HSSC ’61 op de eigen helft gehouden. Jesse Kooyman viel in voor Nils de With en hij wist een kwartier na rust Kees v/d Berg te bedienen. De sterk spelende Kees besloot tot een uithaal in de kruising, maar de keeper redde fraai ten koste van een corner die Bart Klijn nam. Het was dezelfde Kees v/d Berg die tussen de luchtmacht van boomlange Schelluinen verdedigers het hoogste sprong en fraai binnen knikte: 1-1. Met nog ruim een half uur op de klok ging HSSC ’61 vol voor de overwinning. Het kreeg de meeste kansen op de 2-1, maar Schelluinen had ook de 1-2 kunnen maken in de omschakeling. Zo brak de maker van de 0-1 uit na een dieptepass en verscheen oog in oog met Danny Kruyer. De harde inzet belandde recht op de vuisten en de 1-1 bleef op het bord. Ivan den Hertog kon helaas twee grote kansen van dichtbij niet verzilveren, terwijl invallers Gijs Scheenhart en Yoran Aantjes ook meer hadden kunnen doen met hun uitbraken. In de slotfase raakte Schelluinen nog de lat en ging een vrije trap gevaarlijk voorlangs, maar de stand bleef 1-1 waarna de prima scheidsrechter van vandaag een einde maakte aan het sportieve duel.

Ondanks dat er twee punten werden verloren, pakte de ploeg ook een punt tegen een goede ploeg. Door dit punt, behoudt de ploeg de 3e plaats op de ranglijst, dankzij een beter doelsaldo dan Groote Lindt. Met nog twee wedstrijden te gaan, lijkt het behouden van de 3e plaats de kortste weg naar de nacompetitie. De 4e plek is inmiddels veilig gesteld, maar deze 4e plaats is alleen voldoende voor nacompetitie als Groote Lindt 4 de 3e periodetitel wint, hierin staan zij momenteel bovenaan.

Zaterdag is de ploeg vrij, HSSC ’61 2 en Groote Lindt 4 spelen nog de volgende duels:

30 april:

VVGZ 4 – HSSC ’61 2

Sliedrecht 4 – Groote Lindt 4

7 mei:

HSSC ’61 2 – Unitas 2

Groote Lindt 4 – Schelluinen 2

Namens het 2e elftal feliciteren wij het 3e elftal met hun kampioenschap en de A1 met het behalen van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse!