HSSC'61 2

Mannen zaterdag, 2, 3e klasse E

30 april 2016 15:00

Bakker, C.

Het tweede elftal heeft voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag nog altijd redelijke papieren voor een toetje in de vorm van promotie nacompetitie. Echter stond zaterdag het duel tegen koploper en voornaamste titelkandidaat VVGZ 4 op het programma. Het werd een nipte 2-1 nederlaag in een gelijkwaardig duel tegen een geslepen en ervaren team. Het jonge tweede elftal van HSSC ’61 leverde tot diep in blessuretijd 100% strijd voor de gelijkmaker, maar de mannen van de koploper gaven geen krimp.

De selectie van vandaag bestond uit Danny Kruyer, Kees v/d Berg, Jesse Kooyman, Christiaan den Braber, Danny den Hartog, Rien Bassa, Jouke v/d Meulen, Bart Klijn, Gijs Scheenhart, Ivan den Hertog, Koen Looy, Richard de Jong, Yoran den Hertog en Sjoerd Buijserd, die was samen met invaller grensrechter Leo Buijserd bij de A1 was geleend omdat vaste grensrechter Fredrik v/d Brenk ontbrak door een blessure.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat het een gelijkwaardig duel was. Beide ploegen lieten elkaar het initiatief nemen. Voor rust was het VVGZ dat dit beter deed dan HSSC ’61. De ploeg wist door enkele aardige combinaties de Heicopse gevarenzone te bereiken, maar de defensie stond vandaag goed en wist nagenoeg alles te pareren. Voor rust wel ten koste van enkele corners, waarbij één corner leidde tot de openingstreffer. Een verre corner bij de tweede paal werd door een vrijstaande VVGZ-er hard en met een stuit op het lichaam van Danny Kruyer gekopt, die een rebound moest toestaan. De ervaren aanvaller van VVGZ wist deze vakkundig binnen te werken: 1-0. HSSC ’61 ging niet bij de pakken neer zetten, integendeel, het pakte het initiatief, maar niet voordat de VVGZ aanvaller een schitterende goal leek te gaan maken. Een lange bal kon hij met de rug naar de goal aannemen en uit de draai uit de lucht op doel volleren; de lat bracht redding. Gijs Scheenhart schoot op doel, het schot veranderde van richting en ging net naast. Jesse Kooyman, die vandaag belangrijk was met zijn vele goede passes richting de voorhoede, schoot vlak voor rust een directe vrije trap hard en hoog op doel. De keeper wist er ternauwernood een corner van te maken. De ruststand werd met 1-0 bereikt.

Na de thee kwam VVGZ al snel op rozen. Een beetje onnodig leed HSSC ’61 balverlies aan de linkerkant en VVGZ kon over die vleugel uitbreken en een lage voorzet geven. Daar wist wederom de ervaren afmaker van VVGZ wel raad mee en bracht de stand op 2-0. Wederom een tikje, maar geen knock-out, want HSSC stroopte de mouwen op en met verse kracht Sjoerd Buijserd en Yoran den Hertog ging de ploeg op zoek naar de aansluiting. Die kwam er al snel. Koen Looy slingerde een corner in de doelmond, die door de handen van de keeper ging. Ivan den Hertog zette zijn hoofd ertegen en de 2-1 was een feit. Op dat moment was er nog ruim voldoende tijd voor een gelijkmaker en de krachten bij VVGZ waren op. Er ontstond een ware belegering van de vijandelijke helft, waarbij het vrouwen en kinderen eerst was aan de zijde van VVGZ. Yoran den Hertog werd op de vleugel tot tweemaal toe vrij voor de keeper gezet, maar beide keren was het afronden net niet zuiver genoeg. Sjoerd Buijserd besloot ondanks vasthouden in de zestien om toch door te spelen en zwaar gehinderd uit de draai niet te scoren, dus ook geen penalty. Gijs Scheenhart draaide op ruim 25 meter weg bij zijn tegenstander en besloot tot een zeer onverwachte poeier; de kruising paal/lat voorkwam de gelijkmaker. De uitstekende scheidsrechter van vandaag had het stevige maar faire duel prima in de hand en telde alle blessuretijd zuiver bij. Zodoende werd er meer dan 10 minuten blessuretijd bijgeteld en het pompen van diepe ballen in de VVGZ-doelmond ging door. HSSC ’61 stond met bijna alle spelers, inclusief de keeper, voor de goal bij enkele corners en indraaiende vrije trappen. Maar de bal viel telkens nét niet goed genoeg om tot een doelpoging te kunnen komen. De ervaren achterhoede stond als een huis en HSSC ’61 wist helaas niet voldoende te bedenken om de muur te breken. Zodoende eindigde dit duel in een nipte nederlaag, waarbij een gelijkspel zeker tot de mogelijkheden behoorde. VVGZ 4 heeft komende zaterdag aan een punt genoeg voor de titel, dik verdiend door een serie van 9 winstpartijen op rij.

Voorafgaande aan het duel waren er twee gevaarlijke outsiders die een nacompetitie ticket van HSSC ’61 zouden kunnen afsnoepen. Door een nederlaag is hiervan één tegenstander uitgeschakeld en komt de andere outsider zaterdag naar Het Plein. Daardoor heeft de ploeg het behalen van de nacompetitie volledig in eigen hand. Groote Lindt 4 speelt ook nog een rol. De scenario’s voor het thuisduel met Unitas 2 op aanstaande zaterdag 7 mei om 14.30u op veld B op Het Plein:

Winst: bij winst op Unitas 2 speelt HSSC ’61 2 hoe dan ook nacompetitie.

Gelijkspel: als HSSC ’61 2  - Unitas 2 gelijk wordt, moet Groote Lindt 4 gelijkspelen of winnen tegen Schelluinen 2; in dat geval speelt HSSC ’61 nacompetitie.

Verlies: als HSSC ’61 2 verliest van Unitas 2, moet Groote Lindt 4 winnen van Schelluinen 2; in dat geval speelt HSSC ’61 nacompetitie.

Kort samengevat; Unitas 2 mag zaterdag simpelweg niet méér punten halen tegen Heicop 2, dan Groote Lindt haalt tegen Schelluinen 2.

Voldoende ingrediënten voor een spannende zaterdag op Het Plein!