Scheidsrechter

Deurwaarder, W.J.

Accommodatie

Onbekend

Nu we richting de winterstop gaan stond voor vandaag de wedstrijd tegen De Alblas op het programma. Dit moest de wedstrijd worden van de ommekeer. Na drie verloren wedstrijden was het de vraag of we dat op konden brengen. Na onze mooie seizoensstart zijn we er wel achter gekomen dat wij het alle ploegen moeilijk kunnen maken in deze competitie, maar andersom is dit net zo waar. Waarbij ik er overigens wel bij moet zeggen dat het ons de afgelopen weken aardig  gelukt is om het vooral ook onszelf moeilijk te maken; twee van de drie laatste wedstrijden stonden we al snel met tien man en het uitvallen van Maurice brak ons tegen Oranje Wit ook lelijk op. Maar goed; dat is gebeurd nu was het zaak om de knop om te zetten. Arwin zat vandaag zijn wedstrijd schorsing uit, maar door de afgelasting van de B junioren konden we Richard Kool en Bas van Deursen meenemen. Zij begonnen samen met Maik op de bank en de wedstrijd stond onder leiding van een ‘goede bekende’ van ons: dhr. Deurwaarder. Voor de enkeling die hem nog niet kent: zie het verslag tegen Meerkerk. Een scheidsrechter die absoluut niet gediend is van tegenspraak en dat ondervonden vandaag ook weer een behoorlijk aantal spelers van zowel De Alblas als van ons, met als gevolg dat Lars met tweemaal geel kon vertrekken aan het eind van de tweede helft en de KNVB er weer een leuk zakcentje aan over houdt.  Ook deze wedstrijd beëindigde we dus  weer met tien man: het wordt een (vervelende) traditie. De eerste helft is kort samen te vatten: van beide kanten heel pover spel, weinig kansen en die ene bal die er in ging werd afgekeurd wegens buitenspel: een beetje vreemd, want de vrije trap die Kees vanaf de zijkant nam werd door niemand aangeraakt en verdween direct in het doel. Wij hadden moeite om het middenveld  ‘in handen’ te krijgen en dat deed Eric besluiten om de tweede helft af te stappen van ons 4-3-3 systeem en Jari een linie terug te laten zakken naar het middenveld. Dit resulteerde er inderdaad in dat het de tweede helft van onze kant een stuk beter liep. De eerste kansjes ontstonden en een voorzet vanaf rechts werd door Dennis verlengt (of was het een mislukt schot…? Ik hoorde zoiets  op de terugweg in de auto) op Niels en die tikte hem binnen: 0-1. Op dat moment een verdiende voorsprong, maar in plaats van de 0-2 te scoren kwam De Alblas beter in de wedstrijd en ook zij kregen kansjes. Niet veel, en de bij de kansen die ze kregen  hadden ze het vizier niet op scherp staan en Maurice voorkwam met een nuttige redding ook de 1-1. Zo bleef het heel lang spannend, tot een minuut of tien voor het einde. Een verdediger van hen treuzelde iets te lang en Jari die goed druk zette ontfutselde hem de bal en ging alleen op de keeper af. Deze kreeg er nog wel een hand tegen, maar tot onze opluchting verdween de bal in het doel en daarmee was de wedstrijd wel beslist. Geen mooie overwinning, maar wel een heel belangrijke. We blijven goed meedoen in deze sterke eerste klasse, we hebben de ‘nul’ weer een keer gehouden en we (Eric) verstaa(t)n de kunst om een team ‘om te zetten’. We willen heel graag aanvallend spelen, maar zeker als er een belangrijke pion (Arwin) ontbreekt, moet het soms anders. Vandaag bleek dat we dat beheersen en dat is de tweede winst van de dag. Volgende week een dagje rust en daarna nog twee thuiswedstrijden voor de winterstop tegen respectievelijk Rijsoord en VVAC.