VVAC A1

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 13

5 december 2015 12:00

Versteeg, L.

Zoals het er nu naar uit ziet speelden we zaterdag 5 december onze laatste wedstrijd voor de winterstop. De eerste ’return’ wedstrijd en wel tegen VVAC. De enige ploeg waar we nog niet tegen gespeeld hebben is Rijsoord. Eerder is deze wedstrijd afgelast en terwijl Unitas – RKTVC wel geprogrammeerd staat voor zaterdag 12 december  heeft de KNVB ons inhaalduel vastgesteld na de winterstop. Jammer, maar het zij zo. De uitwedstrijd leverde een 0-2 overwinning op, maar om nou te zeggen dat we beter waren dan VVAC…nou nee. We wisten dus dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Voordeel was wel dat we eindelijk  weer eens met een complete selectie aan konden treden zonder blessures of schorsingen. Met Nicky en Sander op de bank begonnen in een enigszins aangepaste opstelling aan de wedstrijd, omdat we in de eerdere wedstrijd  de slag op het middenveld tegen VVAC verloren. Een versterkt middenveld met twee spitsen dus. (Marijn en Sjoerd)

Toch was over de gehele eerste helft VVAC de sterkere ploeg. Hun nummer 5 wist constant over links op te komen en we kregen geen grip op het middenveld en van enig gevaar voorin stichtten kwam helemaal niets terecht. Veel grote kansen wist VVAC overigens niet te creëren al waren zij vlak voor rust met een schot in de korte hoek wel heel dicht bij de 0-1. Al voor de rust schakelden we over naar ons vertrouwde 4-4-3 systeem en ging Jari meer naar voren spelen. We worstelden ons iets onder de druk van VVAC vandaan, maar het was duidelijk dat de eerste helft voor VVAC was.

Na de rust kreeg de wedstrijd een ander gezicht en waren wij de ploeg die het initiatief nam. Vervolgens werd de wedstrijd in een tijdsbestek van acht minuten beslist: in de 62e minuut was het Sjoerd, in de 65e minuut Marijn en 3 minuten later wederom Sjoerd die de wedstrijd definitief besliste. Het enige dat VVAC er nog tegenover kon stellen was een schot op de lat, maar de drie punten bleven in Heicop. Wederom een mooi resultaat tegen een ploeg die in onze ogen te laag op de ranglijst staat.

Conclusie van de eerste competitiehelft: we hebben boven verwachting gepresteerd. Een paar keer de nodige mazzel gehad en onszelf een paar keer geweldig de das om gedaan. Het eerste moeten we er in zien te houden, het tweede moet er echt uit! De stand op de ranglijst: de vierde plaats, maar het een wedstrijd minder gespeeld. Als….we die weten te winnen, staan we derde met slechts drie punten achterstand op de koplopers LRC en Sleeuwijk.  Voorwaar, een mooi resultaat in deze 1e klasse!