RKTVC A1

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 13

12 maart 2016 12:00

Boon, W. de

We begonnen dit najaar de competitie met een geweldige serie: vijf overwinningen en één gelijkspel en we stonden zomaar bovenaan tot verrassing van velen; inclusief onszelf. Het ging destijds onnodig mis tegen RKTVC uit en de daaropvolgende wedstrijd tegen Oranje Wit. We zitten nu wederom in een geweldige serie met vijf overwinningen op rij en slechts twee doelpunten tegen. Vandaag stond opnieuw de wedstrijd tegen RKTVC op het programma en we hadden ons voorgenomen dat deze misstap niet nog een keer mocht gebeuren. De strijd om de titel ligt tenslotte nog helemaal open en zeker een periodetitel behoort tot de mogelijkheden. Sander ontbrak vandaag wegens een blessure en zodoende tellen we exact 12 man. Bas en Richard sloten van de B-junioren aan en zodoende hadden we toch nog wat ‘achter de hand’. Het weer was voortreffelijk en er was leuk wat publieke belangstelling. Het begint bij HSSC door te dringen dat de A-junioren toch wel met iets heel leuks bezig zijn ;-) Zelfs de voorzitter begint al over ons te schrijven en terecht heeft het jeugdbestuur het contract van Eric weer met een jaar verlengd; zulke succesvolle trainers moet je koesterren!

Maar goed: “ de jongens moeten het doen” zegt Eric dan. Dat lukt prima want het stikt gelukkig van de talenten in Hei-en Boeicop, Schoonrewoerd en in ons geval ook Lexmond, maar die laatsten voetballen dan gelukkig weer  bij HSSC…

De toss werd door ons gewonnen en we voetbalden eerst richting ‘De Huibert’ hetgeen betekende dat de belangrijke tweede helft richting de kantine gespeeld mocht worden en we zouden  die tweede helft dan ook de wind mee hebben. De wind hadden we echter, figuurlijk gesproken,  na twee minuten ook al mee: een goede pass van Jari op Maik betekende dat hij vrij voor de keeper kwam. Die redde in eerste instantie nog knap, maar de bal viel weer precies voor de voeten van Maik en toen was het wel raak: 1-0. Wij waren degenen die het spel maakten en het leek er op dat we snel de voorsprong uit konden bouwen. Dit verzuimden we echter en RKTVC kwam wat meer in het stuk voor. Niet dat ze overigens veel uitgespeelde kansen kregen. Na 22 minuten leek Marijn dan toch de bevrijdende treffer te maken, maar de bal verdween op de paal. We hadden wat ongevraagde hulp van de scheidsrechter nodig voor die tweede treffer. Hij zag een overtreding op Arwin die wij, nog RKTVC zagen. Maar goed: de bal ging op de stip en in de zekerheid dat Sjoerd zulke kansjes niet onbenut laat had ik mijn 2-0 tweet al verzonden voordat de bal geschoten was. Gelukkig stelde Sjoerd ons niet teleur en hij schoot onberispelijk binnen.  RKTVC had vervolgens een verrassing voor ons in petto; hun vrije trap. De eerste die ze mochten nemen op een gevaarlijke plaats voor het doel  legde ze breed op een medespeler. Het leek op niets uit te draaien en terwijl Eric al mompelde “ik ben blij dat ze hem zo nemen” lag de bal ineens in het doel: 2-1. We hadden een paar minuten later weer de figuurlijke wind mee, want bij het spelen van de bal uit hun strafschopgebied schoten ze de bal tegen de scheidsrechter aan en hij belandde voor de voeten van Maik die vervolgens Sjoerd in staat stelde zijn tweede doelpunt van de middag en onze derde te scoren: 3-1 en met deze stand gingen we rusten.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud en wederom werd RKTVC gevaarlijk uit een ‘in drie delen’ genomen vrije trap en ook nu verdween de bal in ons doel. Een gebrek aan scherpte wellicht want Eric had hier in de rust nog voor gewaarschuwd. Maar goed, het betekende de 3-2 en RKTVC ging er weer in geloven. Bij een counter in de 56e minuut kwam de bal echter voor de voeten van Sjoerd die met een bekeken lob de keeper wist te verschalken:4-2. Dit was wel zo’n beetje de genadeklap voor RKTVC en het was nu een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Sjoerd zijn honger was echter nog niet gestild, want toen hij in het vijfmeter gebied de bal voor zijn voeten kreeg bleef hij heel beheerst: hij kapte een man uit en schoot de bal vervolgens tussen de benen van de keeper door: 5-2. Vier doelpunten van Sjoerd, dat valt op en is gewoon hartstikke knap, maar door alleen dat te benoemen doe je andere jongens tekort: Maik was weer dreigend vandaag en Patrick speelde weer eens ouderwets goed als slot op de deur, maar dat vind je in de statistieken niet terug. Maurice wordt met de week beter: waar hij een half jaar geleden nog wel eens bezig was met de zaken ‘eromheen’ is hij nu een uiterst betrouwbare doelman die punten voor ons pakt! Kortom: het wordt steeds leuker en zelfs met een paar oude vertrouwde A supporters (Mark Timmer en good old Frans Looy) langs de lijn was het weer ouderwets gezellig.  Het gaat natuurlijk om de resultaten en die mogen er wezen: 18 punten uit de laatste zes wedstrijden is mooi, maar ja, we moeten wel want de concurrentie won ook vandaag hun wedstrijden. Het blijft spannend bovenin!