Ameide 3

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse/3e klasse 11 nacompetitie

14 mei 2016 14:30

Heeres, A.

Het verhaal is bekend, het tweede elftal bereikte de nacompetitie voor promotie naar de reserve 2e klasse. In de ‘halve finale’ moet met Ameide 3 worden afgerekend in een thuis en uitduel. Zaterdag de eerste wedstrijd, thuis op Het Plein.

Trainer Ton Kool en leider Arno Kooyman konden vrijwel alle beschikbare spelers selecteren en stelden deze selectie samen: Danny Kruyer, Kees v/d Berg, Jesse Kooyman, Christiaan den Braber, Danny den Hartog, Rien Bassa, Jouke v/d Meulen, Tristan Koet, Gijs Scheenhart, Koen Looij, Ivan den Hertog, Bart Klijn, Yoran Aantjes, Nils de With, Guanito Pannekoek, Richard de Jong, Jarco de With en wisselkeeper Laurens de Jong.

Ameide begon het duel iets beter dan HSSC en probeerde in de eerste 10 minuten de druk op te voeren op de helft van de thuisploeg. Dit lukte vrij aardig en resulteerde in enkele corners die niets opleverden. Na de openingsfase pakte HSSC ’61 het initiatief over werd de voorhoede aan het werk gezet. Niet voor de eerste keer was er een overtreding nodig om een Heicopse aanvaller te stoppen. Gijs Scheenhart nam plaats achter de bal en poeierde de bal lag op het Ameide doel. Tristan Koet reageerde attent op de rebound van de keeper, maar zijn inzet van dichtbij ging voor een leeg doel huizenhoog over. Het was de eerste van twee handen vol aardige kansen en mogelijkheden in dit duel. Niet dat de Ameide keeper alle ballen tegenhield, het was vandaag meer zo dat het vizier simpelweg niet op doel gericht was. De bedoelingen waren goed, maar de afrondingen niet in orde. Voor de rust gebeurde er verder niet veel, de ruststand was 0-0.

Na de thee hetzelfde spelbeeld, wederom Ameide dat kort na rust even aanzet om een goal op te zoeken. Over links breken ze enkele malen uit, maar twee kopballen waren te lastig om op doel te krijgen. HSSC ’61 pakte al snel weer het heft in handen en ging op zoek naar een goal. Deze vond men, doordat Tristan Koet een afvallende bal uit een corner opving. Hij leek de bal te ver voor zich uit te spelen en ‘van de bal gelopen’ te worden, maar het contact tussen beide spelers werd door de scheidsrechter als een overtreding beoordeeld. Aangezien het binnen de zestien was, werd dit een strafschop. Koen Looij benutte feilloos, maar de neutrale grensrechter constateerde dat de keeper te vroeg van zijn lijn kwam. Ook in tweede instantie vond Koen Looij keurig het net en opende de score. HSSC ’61 zette aan voor de 2-0, maar zoals eerder gezegd, het vizier stond niet voldoende op scherp. Daarbij was het spel ook niet altijd even oogstrelend. Met frisse krachten Nils de With, Yoran Aantjes en Bart Klijn ging de ploeg de slotfase in. Ameide had het nog zeker niet opgegeven en bleef in de wedstrijd. Hun enige serieuze doelpoging was voor de nummer 11. Hij kon over de linkerkant de Heicopse zestien indribbelen. Oog in oog met Danny Kruyer zag hij zijn lage schot van dichtbij op de voeten van Heicops keeper belanden. De absolute slotfase stond in het teken van veel blessurebehandelingen en wissels. Jarco de With verving Kees v/d Berg nog, de prima scheidsrechter telde wat blessuretijd bij en de eerste wedstrijd eindigde in 1-0.

HSSC ’61 heeft vandaag dus vrij solide verdedigd en zeer weinig kansen/mogelijkheden weggegeven. Daarbij creëerde de ploeg meer dan voldoende kansen en mogelijkheden. In de kleedkamer werd er uiteraard geanalyseerd; de voorhoede had de goals voor later in de nacompetitie ‘bewaard’. De ploeg kan dus met voldoende vertrouwen richting Ameide. Het zal echter niet zomaar gespeeld zijn, want Ameide gaf vandaag zeker niet op.

Het duel Ameide 3 – HSSC ’61 2 in Ameide begint om 18.00u. De ploeg die de finaleronde haalt, zal uitkomen tegen de winnaar van Wieldrecht 4 en Meerkerk 3. Hun onderlinge eerste duel eindigde overigens in 2-2.

Voor de Heicopse vrije spelers en supporters zal het lastig kiezen worden waar te gaan kijken. Op Het Plein is het jaarlijkse jeugdtoernooi, de A1 en het 2e spelen voor promotie in de nacompetitie, terwijl er ook meerdere jeugdteams nog om de hoofdprijs spelen in de beker en competitie. We wensen alle teams veel succes om door te gaan met het winnen van finales en hopen op veel publiek bij alle wedstrijden. In Ameide kan het tweede elftal jullie steun in ieder geval goed gebruiken!