sv Meerkerk 3

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse/3e klasse 5 nacompetitie

28 mei 2016 14:30

Doesburg, A. van

Zaterdag stond het eerste van twee duels in de nacompetitiefinale tegen Meerkerk 3 op het programma voor het 2e elftal. De ploeg die over twee wedstrijden gezien de beste is, promoveert naar de reserve 2e klasse. Aangezien het duel op Het Plein zaterdag in een matige wedstrijd in 0-0 eindigde, zal er zaterdag 4 juni om 14.30u in Meerkerk een heuse finale plaatsvinden.

Ton Kool en Arno Kooyman selecteerden de volgende spelers voor het duel: Danny Kruyer, Kees v/d Berg, Jesse Kooyman, Christiaan den Braber, Yoran den Hertog, Rien Bassa, Bart Klijn, Jouke v/d Meulen, Tristan Koet, Gijs Scheenhart, Koen Looij, Jarco de With, Richard de Jong, Raymond Bevelander, Guanito Pannekoek en wisselkeeper Laurens de Jong.

HSSC ’61 was voor de rust duidelijk de betere partij, maar wist helaas niet heel veel grote kansen te creëren tegen de vrij stugge Meerkerkers, die de zaakjes prima voor elkaar hadden. De grootste kansen voor de thuisploeg waren twee kopballen, ééntje werd afgekeurd vanwege een eerder buitenspelmoment, de andere kopbal was van Gijs Scheenhart op aangeven van Tristan Koet, maar belandde van dichtbij op de paal. Tristan Koet vond na een afvallende bal vanaf randje zestien de vuisten van de keeper met een aardige halve volley. Op slag van rust kon Koen Looij nog de achterlijn halen, maar was er niemand in de buurt om zijn lage voorzet te benutten. Zodoende werd het in een drukkende hitte 0-0 bij de rust, met een beter HSSC ’61 dat Meerkerk geen enkele doelpoging zag ondernemen.

Na de rust begon Meerkerk iets beter, of was HSSC ’61 iets minder uit de kleedkamer gekomen? Hoe dan ook, na een kleine 10 minuten was ook het Meerkerkse lichte overwicht op de Heicopse helft verdwenen en ontstond er van beide kanten een matig schouwspel voor het toch redelijk aanwezige publiek. Beide ploegen kregen echter nauwelijks of geen kansen en beide keepers hoefden dus zelden of nooit in actie te komen voor doelpogingen. Ondanks wissels aan beide kanten bleef het een matig duel, waarbij beide ploegen zich vooral als doel stelden om niet te verliezen, in plaats van voor de winst te gaan. De keeper had in de slotfase nog een aardige redding op een kopbal van Tristan Koet, ten koste van een hoekschop die niets opleverde. Het logische resultaat was dus een 0-0 eindstand in een sportief duel onder leiding van een ervaren arbitraal trio dat weinig moeite kende met dit duel.

Zodoende zal het dus zaterdag beslist worden op Sportpark ’t Hoog in Meerkerk. HSSC ’61 zal dan ongetwijfeld een lange feestweek in de benen hebben, maar dat mag geen reden zijn om niet alles te geven in dit duel. Meerkerk zal zich weer sterk bewapenen in de solide achterhoede en zal aanvallend wederom loeren op een mogelijkheid om te scoren. Aan HSSC ’61 de taak om hier in aanvallend opzicht wat tegenover te stellen en tegelijkertijd achterin en op het middenveld de zaakjes goed op orde te houden.

Bij elke gelijke stand na 90 minuten gaan we 2 x 15 minuten verlengen. Als er dan nóg geen winnaar is, zullen strafschoppen bepalen welk team promoveert naar de reserve 2e klasse.