Lekvogels 2

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse C

3 september 2016 14:30

Genderen, G.J.W. van

Na een prima verlopen voorbereiding met drie prima overwinningen en slechts een nederlaag, stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was Lekvogels 2, dus meteen een derby op Het Plein. Voorafgaand aan het duel vond de uitreiking van de nieuwe kleding door Steenplaza Frans de Bruyn uit Lexmond plaats, hierover later meer op deze website.

Ton Kool, Arno Kooyman, Esmee Meijdam en Gerard Kool worden dit seizoen in de staf vergezeld door assistent-scheidsrechter Colin Buijserd, hij maakte vandaag zijn competitiedebuut langs de lijn. De rest van de selectie: Danny Kruyer, Guanito Pannekoek, Nicky de Leeuw, Christiaan den Braber, Yoran den Hertog, Rien Bassa, Ivan den Hertog, Kees v/d Berg, Tristan Koet, Koen Looij, Gijs Scheenhart, Yoran Aantjes, Erik v/d Heijden en Niels den Braven (A1).

Op een zonnig sportpark was het goed toeven en mede doordat ons eerste een verre uitwedstrijd speelde, was het gezellig druk rondom het hoofdveld en B-veld waar het 3e elftal gelijkspeelde. De mensen die het vizier op het hoofdveld hadden en naar het 2e elftal keken, werden niet bepaald verwend. De mensen die het kunnen waarderen als er sober en degelijk wordt verdedigd door HSSC ’61 werden op hun wenken bediend. Maar de mensen die van oogstrelend, aanvallend voetbal houden met fraaie combinaties, zullen niet helemaal in de behoeften zijn voorzien. Na 90 minuten stond er echter een 2-1 overwinning op het bord, wellicht dat de ultra late fraai goal wat compensatie heeft geboden.

Halverwege de eerste helft kwam HSSC ’61 op voorsprong. Koen Looij verdiende een vrije trap, die Gijs Scheenhart besloot te nemen. Waar hij vanuit die hoek wel vaker op doel schiet, besloot hij deze keer tot een strakke voorzet, die bij de tweede paal fraai werd ingekopt door Tristan Koet: 1-0. Kort voor de rust verzuimde de Heicopse achterhoede tot driemaal toe om een bal weg te werken. Nadat dit uiteindelijk toch met moeite lukte, constateerde de scheidsrechter een zeer lichte overtreding op een Lekvogels aanvaller die nog wel geloofde in de weggewerkte bal. Hij viel en de scheidsrechter wees naar de stip, van waar de aanvoerder de 1-1 wist binnen te schieten. Ondanks dat de aanvaller licht werd gehinderd, had HSSC ’61 wellicht ook een strafschop kunnen krijgen toen Yoran den Hertog eerder in de wedstrijd ook gevloerd leek te worden. Hoe dan ook, de scheidsrechter beslist en eerlijkheid gebied te zeggen dat hij een vrij redelijke wedstrijd floot en het soms mannelijke duel prima in de hand had.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op en er gebeurde zelfs nog minder dan voor de rust. Wellicht dat Koen Looij een van zijn vele geslaagde solo’s vandaag had kunnen bekronen met een goaltje of een slimme assist, voor de rest was het vrij mager wat de thuisploeg aanvallend wist te doen. Achterin had het een zeer eenvoudige middag en los van de penalty voor rust, kreeg de ploeg geen enkele doelpoging meer te verwerken. Optisch had HSSC ’61 een overwicht, maar daarmee maak je nog geen doelpunten. Hiervoor moest de ploeg zeer lang wachten, bijna te lang, maar gelukkig nog op tijd. Tristan Koet vond na een goede aanname Gijs Scheenhart, die niet nadacht en vanuit de tweede lijn een verwoestende uithaal produceerde. De keeper heeft hem ongetwijfeld alleen maar gehoord, want de bal was niet eens in de hoek, maar de snelheid maakte de bal voor veel keepers onhoudbaar: 2-1 met de klok op 90 minuten. In de blessuretijd had de thuisploeg weinig moeite om de wedstrijd ‘ dood’ te maken en de driepunter was een feit.

Zo blijkt voetbal toch maar een vreemde sport. In de beker wist Heicop 2 reserve hoofdklasser (!) Almkerk 2 volledig van de mat te spelen met een ruime 4-1, maar iets meer dan een week later is daar niets van terug te zien in de eerste competitiewedstrijd in de reserve 2e klasse. Gelukkig heeft de matige prestatie wel ‘ gewoon’ de volle buit opgeleverd en kan de ploeg met een toch wel terechte overwinning op zak gaan toewerken naar de uitwedstrijd bij Groot Ammers 2. Zij wonnen hun eerste duel met maar liefst 2-9 bij Rijsoord 5, dus bij hen zat het aanvallend wel snor.