Scheidsrechter

Zijl, M. van

Accommodatie

Onbekend

Vorige week won Heicop 2 in de laatste minuut van Lekvogels. Een goed begin qua resultaat, qua spel nog niet helemaal geweldig. Zaterdag was Groot Ammers 2 de tegenstander, op dat moment de koploper na een ruime overwinning in hun eerste duel.

De selectie bestond vandaag uit: Danny Kruyer, Kees v/d Berg, Jesse Kooyman, Nicky de Leeuw, Christiaan den Braber, Rien Bassa, Koen Looij, Bas Scheenhart, Glenn Huygen, Yoran den Hertog, Gijs Scheenhart, Yoran Aantjes, Guanito Pannekoek en Erik v/d Heijden.

Op een hard en droog veld was het in de openingsfase even zoeken naar de formatie, want in de achterhoede en op het middenveld waren diverse wijzigingen doorgevoerd. Na enkele minuten ‘stond het’ en werd het voor de rust een gelijkwaardig duel met weinig kansen aan beide kanten. Beide keepers hadden het rustig. HSSC ’61 leek de iets betere ploeg doordat zij vaker dreigend waren met voorzetten en aanvallen en een enkele kleine kans, maar de thuisploeg had niet erg veel moeite om dit op te vangen.

In de tweede helft werd het meer een open duel, waarbij HSSC ’61 toch zeker een van de kansen om had moeten zetten in een goal. Zo kreeg Glenn Huygen een fraaie kans volledig vrij oog in oog met de keeper (inzet naast) en kon invaller Yoran Aantjes van zeer dichtbij helaas de bal niet voorbij de keeper krijgen (redding met de voet). Gijs en Bas Scheenhart en Kees v/d Berg (kopbal) hadden hadden wellicht ook een goaltje kunnen meepikken, maar deze mogelijkheden waren wat lastiger. Groot Ammers deed uiteraard ook nog mee en kon tweemaal op doel schieten. Eenmaal na een prima aanval (harde punter op doel) en andermaal van afstand met een fraaie volley van ver, net onder de lat. Beide keren stond Danny Kruyer op zijn plek. Invaller Guanito Pannekoek probeerde het in de absolute slotfase nog van ver, maar zijn inzet ging voorlangs. Het duel stond onder leiding van een prima scheidsrechter die het duel eenvoudig tot een goed einde wist te brengen: 0-0.

Zo heeft de jonge, gepromoveerde ploeg inmiddels vier punten uit twee ongeslagen duels, met slechts een penalty tegen. Het lijkt erop dat de organisatie wel in orde is, maar dat het in balbezit en in de afronding nog wat scherper kan. Zaterdag is daarvoor een prachtige gelegenheid, als Everstein 2 op bezoek komt op Het Plein. De thuisploeg is er klaar voor, het belooft een interessant duel te worden, waarbij het leuk is te vermelden dat op hetzelfde tijdstip in Everdingen wordt gestreden tussen Everstein 1 en HSSC ’61 1. Derby Day op Het Plein en bij Everstein dus!