HSSC'61 JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e klasse D25

17 september 2016 12:15

Start seizoen
Als de competitie begint, verandert de rol van de trainer/coach opnieuw. Op het veld moeten de spelers /speelsters het nu zelf doen. De coach trekt zich nu in sommige situaties wat meer terug. In de voorbereiding zei je vooral wat er moest gebeuren. Nu is de tijd aangebroken om meer vragen te stellen. Waarom gaat het zoals het gaat? Het zijn nu de spelers die deze vraag vooral moeten beantwoorden. Spelers leren op die manier bewuster naar hun eigen functioneren te kijken en daarmee om te gaan. Sorry het is me vandaag niet gelukt……….. Ik was veel en duidelijk aan de kant te horen, maar scheld niet! Vind je het gek, we kwamen met 2-0 achter na 18 minuten spelen. Daar moet ik toch wat aan doen. In de trainingen kan ik het stopzetten en op dat moment de situatie uitleggen hoe ik het zou willen.

Tegenstander Everstein
Onze tegenstander is Everstein en ik had al gelezen in de vooraankondiging :
“De enige derby der Lage Landen” want die wedstrijden tussen deze ploegen staan hiervoor garant. Ik dacht nog wat een gedoe voor zo’n jeugdwedstrijd. Nou een spektakel is het zeker geworden. De aankondiging was achteraf bedoeld voor het 1e team van Everstein en HSSC,61

De rit naar het complex Kasteel Everstein doen wij heel gewoon met de auto. Maar hier ligt een historie vanaf het jaar 1304, het kasteel hoorde bij de vesting Hagestein en diende voor de bescherming van de Arkelse bezittingen. Ik zal jullie maar niet verder vermoeien met een stukje interessante geschiedenis. Misschien iets voor juf Marloes (ze leest ook mee heb ik begrepen).

Voorbespreking
De aandachtspunten voor vandaag heb ik opschreven op mijn tactiekbord en besproken met het team, het ging vandaag over de manier van aanvallen, wat doen we als we de bal hebben op eigen helft en wat doen we als we de bal hebben op de helft van de tegenstander? Als team, verdediging, middenvelders en aanvallers. Individuele taken worden nog niet besproken.

Opstelling:
Verdediging:   1 Pieter. 2. Olé 3. Bart. 4. Donna 5. Milan.
Middenveld:    6. Lieke 8. Maarten 10. Remon.
Aanval:           7. Gino. 9.Jessie 11. Gino.Reserve:
12. Larson.

Sven nog herstellende van een zware buikgriep, Job zijn botten groeien harder dan zijn spieren, Mitchell heeft gegymd en heeft wat tenen gekneusd.

De wedstrijd
We spelen vandaag op kunstgras, we starten met een geconcerteerde en goede warming- up. Bij het fluitsignaal van de jonge (14 jarige) scheidsrechter hebben we direct het initiatief en creëren behoorlijk wat kansen met zeker twee 100% kansen. We belonen ons zelf niet om de middag wat gemakkelijker te maken. Jessie is na amper 10 minuten gewisseld. Everstein begint na 10 minuten met zijn 1e aanval en ja hoor: 1-0. Dan breekt er een kwartier aan waar we ons goede spel verloren  zonder vertrouwen voetballen. Tegenstander Everstein profiteerde daar dankbaar van en na wat reddingen van Pieter staat we na 18 minuten spelen 2-0 achter.  Grrr *@#$%^&.  Tactisch een kleine omzetting gedaan. De 2 buitenspelers Larson en Gino dichter bij de spits gezet, meer ruimte voor opkomende spelers. De weerbaarheid van de spelers is hoog en het niveau van de eerste tien minuten word weer opgepakt. De 18e minuut 2-1 door Remon die keurig word bediend door Milan (Milan speelde in meerdere opzichten een beste wedstrijd). Voor de rust komen de Oranje spelers terug op 2-2. Opnieuw Remon, met een schot van randje zestien (tekst uit het verslag van Sven en Job) zij zijn de verslaggevers vanuit de dug-out.

Lastig is de namen te noemen van de spelers die zijn betrokken bij de doelpunten, het hele team geeft de energie, is er mee bezig en geloof me ik geniet, al is dat langs de kant niet altijd te merken. Ik was enorm aan het sturen.

Rust
Drinken, banaantje wat is het warm zeg. Ik ben trots op het team. De punten in de voorbespreking worden in de rust herhaald en spelers geven nu ook al wat “feed back” wat gaat er goed? Wat gaat er minder goed?

2e helft
De 2e helft is een verslag van Job en Sven. Jessie gaat het weer proberen. Remon scoort de 2-3 gelijk na de rust en Milan speelde een goeie eerste helft. Pass van Remon en Jessie die net mis schoot, het lijk net of hij geen last meer heeft van zijn enkel, we zijn goed begonnen aan de tweede helft, het is ook heel warm. Hele mooie pass van eigen helft van Lieke en Remon die heel snel is en op tijd bij de bal: 2-4 is nu de stand. In de verdediging gaat het de hele 2e helft goed. Uit een corner van Everstein wordt de bal bij de 2e paal  neergelegd: 3-4. Nog wat mooie acties maar leverde geen goal op. Donna kreeg nog geel en moet er 5 minuten af. Maar de tijd is afgelopen. Aldus onze verslaggevers Job en Sven. Prima verslag mannen maar ik heb jullie liever bij het team.

Een kleine toelichting op de 2-4. De opbouw van achteruit verliep uit het “boekje” Centraal ingespeeld door Pieter, de linksachter ingespeeld, schuine pass op Lieke, die ingedraaid (open) stond, loepzuivere pass van eigen helft op Remon en “ super cool” afgemaakt. Keihard gewerkt, en een heerlijke teamprestatie neergezet.

Nabespreking
De nabespreking in de kleedkamer was niet meer te doen. Wat een “kelere herrie” Het 1e van HSSC is gearriveerd.. Ik vraag me echt af of dit nodig is voor de wedstrijd. Het moet volgens mij absoluut niet de boventoon voeren.