BZS JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e klasse D25

24 september 2016 11:00

Het liefst schrijf ik vandaag niet.
Na een heerlijke trainingsweek, was ik vandaag vol zelfvertrouwen over de jonge mannen en de 2 meiden. In  het vorige verslag had ik al geschreven dat de spelers/speelsters het nu zelf moeten doen. Dat heeft in deze wedstrijd 3 minuten en 47 seconden geduurd. En ik vlieg van me kratje bidons af……om weer te gaan coachen……. Of het helpt weet ik eigenlijk ook niet.

1e helft
De tegenstander BZS uit Beusichem kwam vandaag op bezoek, normaal schrijf je iets over het mooie weer, strakke grasmat enz.enz. Maar dit schrijf ik achteraf!!! En heb er helemaal geen zin in om iets op te schrijven maar ik word gedwongen. BZS won zijn eerste wedstrijd met 7-1.

In de voorbespreking hebben we het gehad over de aanvallende teamtaken, en nog even herhaald wat we de afgelopen weken hebben getraind. Met een goed gevoel het veld op.

1e helft
Na 1 minuut spelen kwamen we al met 0-1 achter, we stonden erbij en keken er na. Na 3 minuten en 47 seconden hadden we de bal al 5x onnodig uitgetrapt. Een elftal zonder zelfvertrouwen, ik snap er echt niks van. Ik zelf ben zelf juist positief en heb nog nooit zoveel complimenten uitgedeeld aan een elftal. We komen terug in de wedstrijd, Yme behield overzicht en bediende Remon prima 1-1 na 12 minuten spelen. Het spel gaat beide kanten op maar ik kan bij ons geen structuur terugvinden. Ik heb al eerder aangegeven “ we willen attractiever voetballen” dan mag en moet je risico nemen. Maar dan moet de passing nauwkeurig zijn en bedenken wat te doen bij balverlies, daar zijn ook afspraken over gemaakt. Na 21 minuten een prachtig doelpunt van Maarten op aangeven van Remon: 2-1 voor. 6 minuten later staat het 3-3 (Remon) wat tevens de ruststand is. De tegenstander countert er iedere keer uit met dezelfde speler. Een speler met een geweldige kwaliteit, die op hoge snelheid een bal dicht bij hem kan houden en kan scoren.

2e helft
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, we creëren wel kansen maar benutten ze niet. De nummer 9 van de tegenstander wel 3 keer, 3-6 verloren. Hij neemt al de treffers voor BZS voor zijn rekening, goed voor de topscorers lijst.

Analyse
Ik probeer te analyseren waar dat aan lag. Te onzeker begonnen en te slordig in de passing!!!

Ik probeer een speelwijze te creëren die zeer aanvallend is en wil daar alle spelers bij betrekken. Van achteruit voetballen om zo kansen via het centrum en flanken te creëren.

Dit neemt natuurlijk risico’s met zich mee en als je daar slordig balverlies lijdt, zijn wij net aan het vrijlopen en dan heb  je soms nog maar 3 spelers achter de bal. Neem je geen risico’s dan ligt het balletje breed op de loer. Of als een team zich in laat zakken en je schiet in de opbouw de bal over de middenlijn en laat de snelste speler  rennen heb je 10 achter de bal en doet de helft van de spelers niet mee. Wil ik niet, dit is voor mij niet de bedoeling. Want het doel is aantrekkelijk voetbal laten zien en alle spelers daarbij betrekken. Dat zal gaan met ups en downs want we zitten echt nog in een ontwikkeling van een speelwijze en daarin zullen de spelers ook individueel nog stappen moeten gaan maken. Ik zal proberen eruit te halen wat er in zit. U mag mij daar aan het eind van het seizoen op afrekenen.

Dit soort uitslagen zal dus meer voor gaan komen al kan ik er zelf na afloop slecht mee omgaan. Ik wil altijd winnen, maar weet ook dat dat niet altijd kan.