HSSC'61 2

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse C

24 september 2016 14:30

Heester, A.

Tegen SC Emma in Dordrecht was het zaterdag de vraag hoe de verhoudingen liggen tussen beide ploegen met 7 punten en nog niet verloren. Vanaf het eerste fluitsignaal was al vrij duidelijk dat de ploeg van Emma een maat te groot was voor HSSC ’61. Ook al bleek dat niet direct uit het scoreverloop voor rust en ook na rust bleef de marge klein. Pas diep in blessuretijd kwam de eindstand op het bord: 4-1.

De selectie van vandaag bestond uit Danny Kruyer, Wessel de Keijzer, Jesse Kooyman, Rien Bassa, Christiaan den Braber, Ivan den Hertog, Koen Looij, Bas Scheenhart, Glenn Huygen, Frank de Goeij, Tristan Koet, Nicky de Leeuw, Yoran den Hertog en Gijs Scheenhart.

Het eerste half uur speelde zich bijna volledig af op de helft van HSSC ’61. De ploeg werd door goed veldspel van de thuisploeg achteruit gedrongen en moest alle zeilen bijzetten in het opvangen van de aanvallen. Het was een wonder dat SC Emma, een verzameling van 23 regionale selectiespelers die vorig seizoen op een vrij hoog niveau elders speelden, niet op voorsprong kwam. Uit een afgeslagen corner knalden ze op de lat, uit een verre voorzet schoten ze van dichtbij op de paal en Christiaan den Braber haalde nog een corner van de doellijn. Het overigens één van de vele goede verdedigende acties van de Heicopse aanvoerder, die zonder twijfel de beste man was aan de kant van HSSC ’61. Na een klein half uur brak Emma de ban, opvallend genoeg door een counter toen HSSC ’61 een aanval opzette. De nummer 11 kon uitbreken en de zestienmeter indribbelen. Met een drievoudige schijnbeweging legde hij Rien Bassa en Danny Kruyer beiden in de loeren en trof hoog doel: 1-0. Het enige wapenfeit was een corner die Ivan den Hertog op zijn hoofd kreeg en naast kopte.

Voetbal is en blijft een spel van doelpunten en ondanks de veel betere tegenstander voor rust, was de marge slechts één goal. HSSC ’61 kwam goed uit de kleedkamer en met name Gijs Scheenhart was van plan om het Dordtse netje te gaan laten bollen. Met veel pogingen van afstand probeerde hij het enkele malen, maar het vizier stond vaak net te hoog. Helaas zwakte de Heicopse zoektocht iets af en kon Emma op 2-0 komen. De steekbal op de nummer 11, de maker van de 1-0, was op maat en hij kon tussen mandekker Wessel de Keijzer en laatsteman Jesse Kooyman doorglippen. Oog in oog met Danny Kruyer bleef hij wederom ijzig koel en omspeelde de keeper en tikte binnen. Het leek de nekslag voor HSSC ’61, maar een kwartier voor tijd schoof het Jesse Kooyman door naar het middenveld. Daar was assistent-scheidsrechter Collin Buijserd inmiddels ook ingevallen voor Rien Bassa, wiens knie ‘op slot’ zat en de wissels waren al op. Arno Kooyman pakte de vlag op voor het laatste kwartier. Ook Yoran den Hertog was ingevallen en na een prachtige indraaiende voorzet van Jesse Kooyman was hij de man die de bal op volle snelheid in de loop loepzuiver met het hoofd de kruising in kopte: 2-1. Er was nog meer dan voldoende tijd voor een 2-2 en Nicky de Leeuw besloot ook om voorin op jacht te gaan naar de 2-2. Hij kreeg zelfs een bal voor zijn voeten en drong op wilskracht de Dordtse zestien meter in. Zijn punter was hard en hoog, maar de keeper tikte de bal net onder de lat vandaan. Collin Buijserd kreeg nog een schietkans van randje zestien, maar deze ging over het vangnet. Koen Looij leek ook nog op weg naar een gevaarlijke uitbraak in een Heicopse tegenaanval, maar hij werd (vakkundig) met een harde overtreding afgestopt. Ondanks dat de scheidsrechter hier (ten onrechte) geen kaart voor trok, floot hij een uitstekende wedstrijd en hield het keurig kort. Mede hierdoor was het een sportief duel. Dat Emma met twee uitbraken nog de 3-1 en 4-1 maakte, diep in blessuretijd, was leuk voor hun doelsaldo en voor de statistieken. De 3-1 was een keurig uitgespeelde counter en de 4-1 was een verre, hoge uittrap van de keeper die over alles en iedereen stuitte, de lob van de nummer 7 was niet perfect, maar Danny Kruyer had er geen antwoord op: 4-1 en de scheidsrechter vond het kort daarna welletjes.

Over 90 minuten gezien was Emma simpelweg de betere ploeg met een uitstekende mix tussen ervaring en jeugd, individuele kwaliteit, aardig positiespel en teamgeest. HSSC ’61 blijft ondanks de nederlaag keurig op de 4e plek staan met 7 punten en reist komende zaterdag wederom richting Dordrecht, maar dan iets verder: in Ridderkerk zal Rijsoord 5 de tegenstander zijn. Deze ploeg begon het seizoen dramatisch met twee dikke nederlagen, maar won vorige week thuis en speelde zaterdag gelijk en lijkt zich dus herpakt te hebben.