Drechtstreek 3

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse C

8 oktober 2016 14:30

Bracht, A.

Het tweede elftal mocht zaterdag thuis aantreden tegen de bezoekers uit Papendrecht: Drechtstreek 3. Deze ploeg scoorde tot op heden opvallend weinig goals, maar kreeg dit seizoen ook erg weinig goals tegen, vooraf werd er dus gerekend op een stugge tegenstander. Achteraf gezien kunnen we stellen dat het een vrij eenvoudige overwinning werd voor de thuisploeg. HSSC ’61 won met 3-0.

De selectie van vandaag bestond uit Danny Kruyer, Guanito Pannekoek, Jesse Kooyman, Nicky de Leeuw, Christiaan den Braber, Kees v/d Berg, Laurens van Leeuwen, Glenn Huijgen, Koen Looij, Lucas van Dam, Ivan den Hertog, Thom Kluvers, Marijn Pruijsers en Bart Klijn.

Het was een enerverend begin van de wedstrijd. Binnen enkele minuten scoorde Glenn Huijgen na een mooie, lage voorzet van Lucas van Dam de 1-0. Kort daarna moest HSSC ’61 noodgedwongen een wissel toepassen. Assistent-scheidsrechter Collin Buijserd begon reeds gehavend aan het duel, probeerde het nog wel, maar hij moest het veld ruimen. Leo Buijserd van de A1 (of het familie is, is niet bekend bij de redactie), verving hem en het duel kon weer hervat worden. Voor rust waren de bezoekers van Drechtstreek volledig onmachtig en kwamen geen moment in de wedstrijd. Het was HSSC ’61 dat bij vlagen zeer aantrekkelijk spel liet zien, zonder er een doelpuntenfestijn van te maken. In minuut 40 werd er pas in de score afstand genomen van de tegenstander; Ivan den Hertog maakte een typische ‘Ivan-actie’ en draaide met de kont naar de goal weg van zijn tegenstander. Zijn voorzet belandde bij Lucas van Dam, die binnenschoot voor de 2-0. Tevens de ruststand.

Drechtstreek kwam kort na rust met een fel offensief uit de kleedkamer. Tot echte kansen wist de ploeg echter niet te komen, maar de thuisploeg moest even 5 á 10 minuten in de achteruit. Deze fase kwam de ploeg zonder kleerscheuren door en het initiatief werd weer herpakt. De thuisploeg verdiende een corner na een fraai schot van Lucas van Dam op een mooie pass van Jesse Kooyman. De keeper had een goede reflex. De daarop volgende corner werd door Koen Looij ingebracht en onfortuinlijk, onder druk van Nicky de Leeuw, door een Drechtstreek verdediger in zijn eigen doel gelopen: 3-0. Diezelfde Nicky de Leeuw kwam goed weg toen de vandaag prima scheidsrechter coulant was bij een overtreding van de verdediger. Het leek een doorgebroken speler, maar gezien het sportieve wedstrijdbeeld van beide ploegen, hield de scheidsrechter het op een gele kaart. De vrije trap belandde op de lat, het bleef 3-0. Het enige wat de thuisploeg zich vandaag kan verwijten is het nalaten van het uitbreiden van de score, maar aan het einde van het duel was de ploeg tevreden met de degelijke en terechte overwinning. De invallers Thom Kluvers, Marijn Pruijsers en Bart Klijn vielen na de rust allen prima in en het vizier kan vanaf nu op een heuse topper in de reserve 2e klasse.

Komende zaterdag reist de ploeg namelijk af voor een uitduel tegen de ongeslagen nummer 2 Alblasserdam 2. Dit duel begint al om (schrik niet) 10.00u in de ochtend, dus de ploeg zal de wekker moeten zetten.