Sleeuwijk 2

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse C

29 oktober 2016 14:30

Hooven, J.P.M. van de

Zaterdag speelde Heicop 2 thuis tegen Sleeuwijk 2. Het duel haalde het einde niet, want een verdediger van Sleeuwijk liep een zware blessure op. De opgeroepen ambulancebroeders hadden op het veld de indruk dat het waarschijnlijk om een beenbreuk ging, het duel werd begrijpelijkerwijs gestaakt door de scheidsrechter van dienst.

De wedstrijd was op dat moment 70 minuten bezig en het was een vermakelijk en sportief duel. Sleeuwijk heeft een aardig elftal dat veel te laag op de ranglijst staat, HSSC ’61 had zijn handen meer dan vol tegen de bezoekers. Bij rust leidde HSSC ’61 met 1-0 doordat Kees v/d Berg een corner wist binnen te prikken, die Sleeuwijk verzuimde weg te werken. Sleeuwijk was grote delen van de eerste helft beter en kreeg meer dan een handvol corners, scoorde een afgekeurde buitenspelgoal en kreeg via de ervaren aanvoerder nummer 10 een grote kans van dichtbij; hij schoot tegen het lichaam van Danny Kruyer aan. Nicky de Leeuw moest zijn doelman op de lijn helpen, toen een foute inspeelbal van zijn keeper door Sleeuwijk bijna werd afgestraft. Kortom, een open duel, met een vrij goed Sleeuwijk, maar een voorsprong voor de thuisploeg.

Na de rust pakte Sleeuwijk vanaf minuut 46 het initiatief en scoorde zeer kort na de thee. HSSC ’61 kreeg een corner niet lekker weg en de bal werd halverwege de Heicopse speelhelft opgepikt door Sleeuwijk. De daarop volgende mooie aanval over de rechtse kant leidde tot een voorzet die ditmaal wel door de aanvoerder werd binnengekopt: 1-1. Sleeuwijk was beter en bleef aandringen en kreeg twee levensgrote kansen op 1-2. Eénmaal redde Danny Kruyer in de 1-tegen-1, andermaal werd een voorzet van zéér dichtbij naast geschoten, een bijna niet te missen kans. Tristan Koet schoot éénmaal goed laag in van afstand, maar de keeper redde. HSSC '61 was aanvallend minder gevaarlijk dan voor de rust. Sleeuwijk nam veel risico met veel mensen in de aanval, waardoor de ruimtes groter werden voor de thuisploeg. Het leek er dus op dat er hoe dan ook nog gescoord ging worden door één van de ploegen, maar we zullen het nooit weten hoe de laatste 20 minuten eruit hadden gezien. Naar verwachting zal 19 november het restant worden ingepland, dat is de eerste gelegenheid om dit duel uit te spelen. Maar hierover zal de KNVB een besluit vormen.

Namens de begeleiding en spelersgroep van HSSC ’61 2 wensen wij de geblesseerd geraakte Sleeuwijk speler beterschap en heel veel sterkte in zijn herstel.

Komende zaterdag speelt HSSC '61 2 wederom een thuisduel, ditmaal tegen nummer 4 De Zwerver 2 om 12.15u. HSSC '61 heeft overigens de 2e plaats vastgehouden zonder zelf punten te hebben gehaald, want Alblasserdam verloor van De Zwerver 2. De eerste periodetitel werd behaald door SC Emma 2.