De Zwerver 2

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse C

5 november 2016 12:15

Prins, D.C.

Vorige week speelde HSSC ’61 in 70 minuten gelijk tegen Sleeuwijk 2, het restant van dit wegens een blessure gestaakte duel is inmiddels vastgesteld voor 19 november bij een stand van 1-1. Vandaag wederom een thuisduel. HSSC ’61, de nummer 2 op de ranglijst, ontving De Zwerver 2 dat vooraf slechts 1 puntje minder had behaald uit een wedstrijd meer gespeeld. HSSC ’61 won het duel verdiend met 2-1 en nestelde zich nóg steviger op de 2e plaats achter de ongeslagen koploper SC Emma 2. Het betekende de vierde overwinning in vier wedstrijden thuis op 'Het Plein'.

Met name voor rust was het HSSC ’61 dat veel meer scoringskansen kreeg. Een handvol goede mogelijkheden werd gecreëerd, helaas wist de thuisploeg er niet veel te benutten, anders stond er voor rust zeker een andere tussenstand op het bord. De keeper van De Zwerver was voor rust ook in goeden doen, want bij goede pogingen van Yoran den Hertog en Bart Klijn wist hij zekere doelpunten te voorkomen. De ruststand van 1-0 was overigens wel een fraaie. Tristan Koet werd in de diepte bediend door Jesse Kooyman en legde panklaar terug op ‘derde man’ Mark van Dalen. Zijn inzet verdween keurig tegen het net. Kort voor rust een heerlijke opsteker voor de tweede helft.

De tweede helft was van een iets lager niveau. Zonder overigens veel kansen of mogelijkheden weg te geven, was HSSC ’61 wel beter, maar drukte dit niet meer uit in echte kansen. De wedstrijd leek een beetje dood te bloeien en Ivan den Hertog en Yoran Aantjes werden gebracht. Beide spelers brengen altijd energie in de wedstrijd en deden dit ook zaterdag weer. Ivan den Hertog bijvoorbeeld; geheel op eigen kracht ontfutselde hij in de hoek de bal van een De Zwerver-verdediger en stoomde de zestien in. Hij dacht niet na en haalde uit voor de 2-0.Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar het laatste kwartier wist De Zwerver de eerste de beste kans te benutten. Een voorzet van de handige rechtsbuiten belandde bij de 2e paal waar twee spelers vrij stonden. De kopbal was goed geplaatst naast de paal, Danny Kruyer kon deed nog wel een poging om te redden, maar tevergeefs: 2-1. En zowaar kreeg De Zwerver ook nog een kans op de 2-2, ditmaal een voorzet vanaf de andere vleugel. De rechtsbuiten pikte de bal op en legde terug op randje zestien. De harde inzet had de 2-2 kunnen zijn, maar de bal belandde op de vuisten van Danny Kruyer. Het was het laatste wapenfeit in overigens een zeer sportief duel, waarbij HSSC ’61 de bal zelfs uitspeelde toen het bij een stand van 2-0 met twee tegen één op het De Zwerver doel af kon. Een speler van De Zwerver was echter geblesseerd; HSSC ’61 schoot de bal uit en kreeg hem weer netjes terug na de blessurebehandeling. De scheidsrechter had een eenvoudige middag en blies voor het einde.

Komende zaterdag wederom een ‘vroeg duel’ ditmaal ook om 12.15u, Heukelum 2 zal de tegenstander zijn, de nummer 9 op de ranglijst. HSSC ’61 had als promovendus een iets andere doelstelling voor dit seizoen, maar de huidige 2e plaats op de ranglijst bevalt prima. Om deze te verdedigen, zal een driepunter in Heukelum nodig zijn.